maanantai 1. huhtikuuta 2019

Aktiivimallista aprillimalliin

Aprillipäivän muutos tai ns. parannus ei millään tavalla oikeasti paranna aktiivimallilla kyykytettyjen työttömien tilannetta. Kyseessä on edelleen työttömyyskorvauksen alentaminen tekosyyn varjolla. Turhanpäiväinen puuhastelu kolmen kuukauden välein ei edistä työllistymistä mitenkään! Tässä kuviossa on niin paljon pielessä etten nyt viitsi luetella niitä asioita tässä. Olen aikaisemmin jo niistä joitain toki maininnut ja kirjoitan jatkossakin.

Lisäys: Täällä on täysjärkisiä henkilöitä toisin kuin eduskunnan enemmistössä!

4 kommenttia:

  1. Minulle tuli jälleen Kelasta postia, jossa kerrottiin, että työttömyyskorvaukseni 4,65 % leikkaus jatkuu, koska en ole ollut tarpeeksi aktiivinen, vaikka olen lähettänyt työhakemuksia ja käynyt työhaastattelussa ja ensi kuussa aloitan työt. Uusin myös työssäni tarvitsemani työturvallisuuskorttini, mutta sekään ei riittänyt täyttämään aktiivimallin ehtoja, koska korttikoulutus kesti yhden päivän ja ehtojen mukaan sen olisi pitänyt kestää viisi päivää.

    Näitä työttömän omatoimisia hakuja ja haastattelussa käyntejähän ei seurata millään tavalla ja leikkuri napsahtaa aktiiviselle työnhakijalle siinä missä passiiviselle "sossupummillekin".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en ole edes yrittänyt täyttää tätä typerää
      aktivoitumisvaatimusta, koska muutenkin aktiivisuusehdot on ilmeisesti määritelty tarkoituksella niin, että niitä on vaikea täyttää. Mitä hyödyttää esim. CV-kurssi kolmen kuukauden välein? Ei CV siitä ensimmäisen kurssin jälkeen miksikään muutu - vai lisätäänkö siihen ne CV-kurssit?! (CV:n tekemisen opetteluun riittää sitä paitsi yksi päivä.) Aktiivimallin voimaan runnomisen jälkeen alussa oli myös paljon eri tahojen lausuntoja siitä, ettei kursseille oteta aktiivisuusehdon täyttämisen vuoksi. Olepa siinä sitten "aktiivinen".

      Poista
  2. Ja ilmeisesti meidän jo alennetulla tuella olevien ei kannata vielä aktivoitua näillä uusilla tavoilla. Eipä sillä että aikoisinkaan.
    https://blogit.apu.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/2019/04/02/aktiivimallin-aprillipila/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Kun mallin kelvottomuus alkoi valjeta myös sen säätäneille, niin hätäkorjauksena tehtiin aprillipila lisäämällä hyväksyttävää koulutusta."

      Minusta aktiivimallin kelvottomuus ei ole vieläkään valjennut kaikille eikä todennäköisesti tule valkenemaan myöskään jatkossa.

      Poista