torstai 1. marraskuuta 2018

Työmarkkinatuella kärvistelystä pois!


Tänään aloittaa hakemassani työssä Joku Toinen. Sen ”kunniaksi” pitää miettiä, miten voisin päästä työmarkkinatukihelvetistä, kun en kerran työpaikkaa onnistu saamaan. Työpaikattomana työmarkkinatuella kärvistely on erittäin suuri henkinen (mm. aktiivimallin vuoksi) ja taloudellinen koettelemus, siksi siitä pitää päästä jollakin tavalla pois!


Tapoja on neljä:

1. TYÖLLISTYMINEN (Ei onnistu.)

2. Työnhakijana TE-toimistossa olemisen lopettaminen.
(Silloin joutuu nollatuloille, mikä on vielä huonompi vaihtoehto kuin muutama satanen, mutta pääsisi pois kyykytystoimenpiteistä.).

3. Voittaminen lotossa (kun ei työpaikkalotossa voita…) - edes 100 000 €!
(Silloin voisi vapaaehtoisesti jäädä pois mahtavan runsaalta työmarkkinatuelta.)

4. Neljättä ei kannata kirjoittaa tai mainita ääneen, mutta monet ovat siihenkin päätyneet. Se ei tosiaan vapaaehtoisesti houkuttele, kuten alla kirjoitetaan.


Ajankohtaista kommentointia hieman yli vuoden takaa.

Nyt olen päätynyt Tampereen työllisyyskokeiluun, koska en - jälleen kerran - onnistunut työllistymään, ja olen käynyt palveluinfossa. Kokeilu tosin jatkuu enää vuoden 2018 loppuun. Ensin minulla ei ollut mitään odotuksia tämän kokeilun suhteen. Sitten odotukseni hieman nousivat. Nyt ne ovat jo laskeneet nollan alapuolelle.


10 kommenttia:

  1. Palkkatuloista ansiosidonnaiselle tippuminen oli jo nöyryyttävää ja henkisesti raskasta. Joka kuukausi yritit epätoivon vimmalla työllistyä, ei mitään vastakaikua. Teet kuukausittain tiliä elämästäsi, päivistäsi, itsestäsi, menneisyydestäsi, luettelet samoja asioita eri sanankäänteillä monenlaisiin työhakualustoihin. Tilität tekemisesi päiväntarkkuudella, jotta saat maksamillesi työttömyysvakuutusmaksuille edes jotain vastinetta. Kaiken tämän raportoinnin jälkeen sinua vielä epäillään lusmuilusta ja työn välttelystä. Tm-tuelle putoaminen oli kuin syöksy syvään rotkoon. Ensimmäisiä laskuja maksaessa oli ajatus, että jos tämä tahti jatkuu eläkeikään asti, taitaa säästöt siinä vaiheessa olla nollassa. Jonkun aikaa ehdin nauttia niistä kovin suuriksi mainostetuista alimmista työttömyyskorvauksista. Ruokakaupassa harvakseltaan käydessäni lähinnä katselin mitä siellä oli myytävänä. Ajattelin, että oppihan se mustalaisen hevonenkin olemaan syömättä. Onnekseni onnistuin saamaan lyhyen pätkätyön.

    Almujen pyytäminen on erittäinkin nöyryyttävää.

    Sopii arvostelijoiden kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nöyryyttävä tämä tilanne todellakin on kaiken muun paskan lisäksi.

      Poista
  2. "Liki kaikissa maakunnissa rekrytointiongelmat pahentuneet – Ovatko työnantajien vaatimukset liian korkeat vai onko työväen työinto heikentynyt?"
    MTV:n uutisten pääotsikoita. Mitä mieltä ovat asiantuntijat ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun rekrytointiongelmani on se, ettei kukaan rekrytoi minua! Tuo uutisointi on kyllä törkeää ja pitkäaikaistyöttömän näkökulmasta hyvinkin epäuskottavaa.

      Poista
    2. MTV:n uutisissa vähän aikaa sitten kysyttiin muistaakseni jokseenkin näin: "Miksi työpaikat eivät mene kaupaksi?"
      Jonkun akateemisen ajatuspajan tuotoksia tuokin.

      Poista
    3. Muuttaisin kysymyksen muotoon: "Miksi työpaikattomat eivät mene "kaupaksi"?"

      Poista
    4. Julmaa peliä on siivousalallakin. http://vintti.yle.fi/yle.fi/tv1/juttuarkisto/tasta-puhutaan/dokumenttiprojekti-siivouspaiva.html?fbclid=IwAR3WiXHrr5jf2Wqx6LY11JH8i2qIDclVf1lNg6-0MTPizzfyId1ONFMwA5g
      Suomalaiset työntekijät korvataan ulkolaisilla nöyrillä työläisillä. Toimitusjohtaja tekopyhästi selittää, ettei suomalaisia työ kiinnnosta.

      Poista
    5. Työehdot ja palkka voivat olla mitä sattuu, mutta eihän sillä ole mitään merkitystä. Työ vain ei "kiinnosta" suomalaisia.

      Poista
  3. Oletko miettinyt mahdollisuutta työllistää itse itsesi? Mietin vain, että olet kirjoittanut blogia jo pitkään, joten ehkä kirjoitustaitoasi voisi käyttää myös tienaamiseen.
    Jostain kaupallisessa mielessä valitusta aiheesta bloggaaminen voisi ehkä sopia sinulle? Jos osaat kirjoittaa englanniksi niin sitten on taivas rajana, mutta kyllä suomalaisiakin affiliaatio-blogeja löytyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muuten toki kiinnostaisi, mutta en osaa olla ns. mediaseksikäs ja kilpailu on toki kovaa blogimaailmassakin. En uskoisi pärjääväni siinä(kään) kilpailussa!

      Poista