maanantai 29. lokakuuta 2018

Typailua



Työkokeiluun en suostu koskaan! Olen tehnyt jo aivan tarpeeksi (liikaa) palkatonta työtä.

Palkkatuki on ok. Typassa oli palkkatukipaikkoja ns. tiskin alla, mutta ei välttämättä minulle yhtään.

Rekrytointilisää voivat saada yli 200 pv työmarkkinatuella olleet.
En ole itse ollut tm- tuella vielä niinkään kauan, vaikka tuntuu kuin olisin ollut jo 100 vuotta…

CV-netin tekemistä* suositeltiin sen vuoksi, että OMAvalmentajat ”katsovat niitä, kun työnantajilta tulee heille toimeksiantoja”. Heidän katselunsa eivät kuulemma kuitenkaan näy laskurissa.

”Työllistymissuunniteman” tekeminenkin on ok, vaikka ei siitä työllistymisen kannalta mitään varsinaista hyötyä olisikaan.

*Päivittäkää nyt jo helevetissä ne ammattinimikkeet! Kun niissä ei löydy mitään sinnepäinkään omalta (lähimmältä) alaltani!

6 kommenttia:

  1. Hah, muistan jossain vaiheessa CV:netin päivittämisen yhteydessä kun kyseinen palvelu oli 10v ollut kohdallani käytössä ja silloin siinä oli vielä jokin laskuri, mikä näytti CV:täni katsottaneet neljä kertaa... Hirveästi hyötyä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä laitoin sen nyt voimaan kahdeksi kuukaudeksi, ja tuskin sitä uusin.

      Poista
  2. Mitä tarkoittaa tuo raksi työkokeilu ja 12kk kohdalla? Siis voisitko (lue joutuisitko) olemaan jopa 12 kk työkokeilussa? Te-toimistonkin sivuilla sanotaan että "1-3kk riittää yleensä selvittämään onko ala oikea". Vai onko tämä sitä kuntakokeilua ja siihen liittyvää työpaikoilla tapahtuvaa työelämäkokeilua vai mikä hitto sen nimi nyt olikaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulenpa, että tuo 12 kk tarkoittaa työkokeilun enimmäiskestoa. En kysynyt asiasta, koska minua ei kiinnosta P***n vertaa...

      Poista
  3. Tsemppiä työnhakuun, en oikein osaa neuvoa, kun olen opiskelijana työllistynyt ja sillä tiellä ollaan. Mutta hakemuksia on elämässä tullut tehtyä varmasti satoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, mutta eiköhän nyt ole tsemppaukset tsempattu, kun meni tuo viimeinenkin työllistymismahdollisuuteni Jollekin Toiselle. (Henkilön nimi on toki tiedossani, mutta en sitä tähän kuitenkaan laita :-)

      Poista