perjantai 16. marraskuuta 2018

CV:n viilauksesta II


Juu, on ”ihan kiva”, että yritätte tsempata meitä epätoivoisia (ainakin minä olen sellainen) työnhakijoita tavalla jos toisellakin, mutta…että oikein ”kuvauskuntoon”! Ensinnäkin, molemmat tämän vuoden työhaastattelukutsuni olen saanut ilman kuvallista CV:tä. Toiseksi, en muutu neljäkymppiseksi korkeakoulutetuksi vaikka kuinka stailaisitte! Kolmanneksi, toivoisin ettei työpaikkaa tarvitse hakea pärstäkertoimella, mutta se taitaa olla turha toivo. Neljänneksi, jouduin jo pettymään noihin kovasti mainostamiinne piilotyöpaikkoihin, koska minulle ei sellaistakaan irronnut.

Voisitteko jo vihdoin ymmärtää, ettei työpaikan saaminen ole CV:n viilauksesta kiinni, vaan CV:n sisällöstä (ja jossain poikkeuksellisen pinnallisessa rekrytointiprosessissa kenties hakijan ulkonäöllä ja CV:n valokuvalla on merkitystä).


"Hei työnhakija,
Oletko edelleen aktiivisessa työnhaussa?
Hiotaanko CV:si yhdessä kiinnostavaksi myyntikirjeeksi ja pääset ammattikuvaajan kuvattavaksi?
Tule mukaan! Järjestämme maksuttoman CV-tuunauspäivän!
Tilaisuudessa Glohair:n hiusstylisti laittaa sinut kuvauskuntoon, ammattivalokuvaaja ottaa sinusta studiotasoisen CV-kuvan ja Spring Housen työnhaunohjaajat auttavat sinua tekemään CV:stäsi entistäkin houkuttelevamman.

Meillä on myös useita piilotyöpaikkoja, joita pääset katsomaan samalla yrityskoordinaattorin kanssa."

16 kommenttia:

  1. Spring House:n nettisaitilta kopsattua:
    "Vuonna 2002 perustettu Spring House liittyi osaksi konsernia vuonna 2012. Yhtiössä työskentelee noin 200 valmentamisen ammattilaista, ja yrityksen liikevaihto vuonna 2017 oli 10 miljoonaa euroa. Spring Housen ammattilaiset kohtaavat jopa 200 000 valmennettavaa vuosittain."

    Ei tämän firman tavoite ole ainakaan valmennettavien työllistäminen; 200 000 valmennettavan vuosivauhdilla meillä vallitsisi täystyöllisyys. Ja loppuisi äkkiä miljoonabisnes. Ilmeisesti tuo 10 milliä per vuosi saadaan veronmaksajilta. Ei ole ihme että työttömyyden hoito tulee kalliiksi, tämän tyyppisiä firmoja on markkinoilla pilvin pimein.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitään työttömyyden hoitoa tuo toiminta ei todellakaan ole, vaan valtion "pohjattomasta kassasta" rahastamista! Nuo rahat pitäisi käyttää palkkatukeen, jolloin niillä olisi oikeaa työllistävää vaikutusta.

      Poista
  2. Tällaiset tyhjäntoimittaja-välistävetäjät kuppaa verovaroista itselleen miljoonabisneksen ja pyörittävät työttömiä tässä tyhjäntoimitusmyllyssä. Tää on varmaan sitten se kaikkien etu.

    VastaaPoista
  3. Välistä vetämistä tämä on selvästi mutta mikset käyttäisi sinulle ilmaista kampaamo- ja kosmetologipalvelua ja saman tien saat itsestäsi edustavan kuvan vaikka työpaikka ei sillä irtoaisikaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Boikotoin noita periaatteesta. Taidan muutenkin olla "stailaamisen tuolla puolen" eli nuorekasta, pirteää ja iloista ei minusta saa.

      Poista
    2. Vaikkei saisikaan nuorekasta, pirteää tai iloista niin ehkäpä kuitenkin edustavan. Mitä haittaa?

      Poista
    3. Itse teetättäisin itsestäni edustavan sellaisella tekijällä, joka toimii vapailla markkinoilla eikä työttömyysbisneksessä. Noin niin kuin periaatteesta.

      Poista
    4. Juuri näin. Boikotoin tätä bisnestä enkä kuitenkaan laita CV:hen kuvaa. Mahdollinen edustavuus kestää vain hetken, jolloin sillä ei pitkälle pötkitä.

      Poista
  4. Varmaan suutut kysymyksestäni, mutta miksi et kouluttaudu uudestaan sote-alalle? Siellä vanhempikin saa töitä, kun tekijöistä on pula.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse asiassa olen käynyt erään työvoimakoulutuksen sote-alalle, mutta ei hoitotyöhön. Tuloksena on tähän mennessä ollut yksi työhaastattelu, mutta ei yhtään työpaikkaa (jos ei lasketa alle vuoden pätkätöitä heti koulutuksen jälkeen).

      Poista
  5. Juu, sote-alalla on tekijöistä pulaa, mutta soteuudistus tarkoittaa sellaista mullistusta ja keskittämistä, että monessa sote-organisaatiossa ollaan suu säkkiä myöten kun pitää säästää ja tulevaisuus on hämärän peitossa. Ei siis uskalleta eikä voida palkata, vaikka tarvetta olisi.

    Tässä maassahan on olevinaan karmea työvoimapula koko ajan, vaan kun avoimia paikkoja katselee niin pulaa ei oikeasti ole muista kuin erikoislääkäreistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti sote-uudistuksen kanssa sähläys ja sen aiheuttama epävarmuus vaikuttavat henkilöstön palkkaamiseen jo nyt, mutta mitäpä tosiaan tulee tapahtumaan mahdollisen uudistuksen jälkeen?

      Työpaikkapula Suomessa on työttömän todellisuutta.

      Poista
  6. Menisin katsomaan vaan niitä piilotyöpaikkoja ...
    Vai pitääkö sitä ennen olla "tuunattu" ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näistä piilotyöpaikoista (käytännössä palkkatukipaikkoja) jo kerroinkin. Ilmoitin infotilaisuudessa olevani kiinnostunut kahdesta siellä esitellystä paikasta. Lopputuloksena ei yhtään työhaastattelua eikä siten myöskään yhtään palkkatukipaikkaa!

      Poista
  7. Sossuksi opiskelee 2-3 vuodessa, jos alla on korkeakoulututkinto. Töitä on.

    VastaaPoista