maanantai 20. huhtikuuta 2020

Enkö taaskaan saanut hakemaani työpaikkaa?


No ei, en taaskaan saanut hakemaani työpaikkaa! Tälläkään kertaa valinta ei kohdistunut minuun. Kiitos, kun uskoitte minuun ja annoitte minulle tilaisuuden, vai miten se meni? Minun yrittämistäni ei jostain kumman syystä koskaan palkita. Ihmeen kauan olen kuitenkin jaksanut yrittää.

1. Sinulla ei vain ollut työnantajan hakemaa osaamista.

”Työnantajan näkökulmasta osaaminen on se, joka ajaa kaiken, myös tuplatutkintojen ja "se on hyvä tyyppi" -suositusten, ohi. Jos olet ollut viimeiset 26 vuotta samalla työpaikalla samassa tehtävässä, saattaa osaamisesi olla pahasti jäljessä tai liian yksipuolista hakemaasi tehtävää ajatellen.”


ess.fi              (Linkin takana olevassa jutussa oikeastaan vain ensimmäinen ”syy” on järjellinen ja muut ovat joko lapsellisia tai sellaisia virheitä, joita täysjärkinen työnhakija ei tee.)


Niin, sitä osaamista on aina Jollain Toisella (eli nuorella – tai ainakin minua nuoremmalla – maisterilla) enemmän! Minähän en voi enää mitään ”näin vanhana” edes oppia? ”26 vuotta samalla työpaikalla samassa tehtävässä” jäi minulle täydeksi utopiaksi. Ikäväkseni jouduin toteamaan, ettei edes viisikymppinen nainen ota kaltaistaan töihin. Kuka sitten ottaa minut töihin?! Ei tietenkään yhtään kukaan.



8 kommenttia:

  1. Kyllähän tuollaiset 26 vuoden pituiset työsuhteet ovat nykyisin harvojen herkkua!

    Meilläkin on nyt työpaikalla YT:t käynnissä koronan vuoksi ja omat määräaikaiset työnikin ovat vaakalaudalla ja ahdistaa aivan älyttömästi! Varsinkin, kun tiedän, että töiden jatkumisesta päättää joku isolla palkalla oleva "possu", jonka ei itse tarvitse nähdä huolen häivääkään taloudellisesta pärjäämisestään.

    Toki siis Kelalta tai työttömyyskassasta saa rahaa lomautettuna ja työttömänä, mutta ei ne "pennoset" oikeasti riitä aikuisen yksin elävän ihmisen normaaliin elämään!

    Ja minkälaiset lienevät nekin käsittelyajat nyt olevan?

    Suoraan sanoen vituttaa ja tekisi mieli vaikka hypätä kaivoon ja mököttää siellä se 26 vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Tasan ei käy onnen lahjat." Yhdellä on 26 vuoden (ja jopa pitempi) työsuhde, toisella määräaikaisia töitä (enemmän tai vähemmän säännöllisesti), kolmas (minä) ei saa edes lyhyttä kesätyötä.

      Poista
    2. No halaisin sinua jos pystyisin! On tämä ihan kauheaa aikaa, mutta toisaalta tuleepa ainakin jälkipolville hyvää jutustelun aihetta saunanlauteilla tai hoivakodin kiikkustuolissa, missä sitten olemmekaan?

      Sotien jälkeenhän ei ole ollut Suomessa tällaista poikkeustilaa ja eletään tosiaan todella erikoisia aikoja!

      Jos hyviä puolia tästä tilanteesta pitäisi löytää, niin nyt moni työttömien haukkuja saa maistaa sitä omaa lääkettään.

      Sitä ei opi ennen kuin se oma koira puree.

      Poista
    3. Näin korona-aikana ei muutenkaan kannata halailla, mutta virtuaalihalaus onnistuu. 😉

      Erikoisia (liiankin erikoisia) aikoja tosiaan eletään, ja työttömyys jatkaa kasvuaan. Ei meille jo valmiiksi työttömille enää työllistymismahdollisuuksia jää.

      Poista
  2. Nyt kolmen vuoden tauon jälkeen lomautuksesta johtuen pääsi taas asioimaan TE-sivustolle, niin kummastuttaa, että ammattinimikkeet on edelleen kuin 1700-luvulta, vaikka tuossa organisaatiossa on asiantuntijoita niin, että päät yhteen kolisee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielestäni myös molin henkilökohtaiset sivut itsessään ovat kuin muinaisjäännös. En meinaa löytää hakemaani ja jotta saan ruksattua ne avoimet tehtävät niin pitää klikkailla useampaan otteeseen. Näin ainakin minulla.

      Poista
    2. Kyllä, ja itseäni suututtaa sekin, että työttömyysasioissa joutuu asioimaan kahden eri viraston kanssa, joidenka tietojärjestelmät eivät ole yhtenäisiä. Tarkoitan siis Kelaa ja TE-toimistoa, mutta sama sähellyshän se on työttömyyskassojenkin kanssa.

      Tämä juuri aiheuttaa sen, ettei työttömän kannata aloittaa mitään lyhytkestoista työtä, koska sen työn loputtua tukien saamiseksi menee aivan älyttömästi aikaa ja pakolliset laskut jäävät maksamatta. Itse olen tämän henkilökohtaisesti kokenut. Työnantajat eivät myöskään yhtään ymmärrä tätä seikkaa, vaan pitävät työttömiä laiskoina lusmureina, kun eivät suostu lyhyeen pätkään.

      Poista
    3. Olen noista vanhentuneista ammattinimikkeistä blogissani kirjoittanutkin: https://toivotontyoton.blogspot.com/2015/06/cv-netin-paivitys.html
      En ymmärrä, miksei niitä vieläkään ole päivitetty ajantasalle? Paljon olisi päivittämisen tarvetta näissä järjestelmissä.

      Edes tuota lyhyehköä pätkää ei saa, jos ja kun on liian isoja aukkoja CV:ssä. Aukko vain jatkaa suurenemistaan ja työllistyminen tulee entistä vaikeammaksi...

      Poista