torstai 9. huhtikuuta 2020

Etätyöttömyyspäivät


Etätyö on lisääntynyt merkittävästi (niillä, joilla se on mahdollista) koronaviruksen uhan vuoksi. Työpaikattoman kohdalla etätyöttömyyspäivät ovat lähes samanlaisia kuin ennenkin, paitsi ettei hän pääse ryhmäliikuntaan tai kirjastoon eikä edes ruokakauppaan huvita mennä, jos se ei ole ihan välttämätöntä. Etätyöttömyyspäiviä ei rytmitä mikään - kuten tavallisia työttömyyspäiviä.

Työttömyyttä etäältä vai etäällä työttömyydestä?


Minä olen henkisesti, fyysisesti ja taloudellisesti etäällä työstä ja tällä hetkellä lisäksi etätyöpaikattomana.

Etätyöttömyyttä tekevien määrä on noussut viime aikoina (ilmeisesti myös kuntouttavaa työtoimintaa toteutetaan etänä). Etätyöttömyys sopii parhaiten itsenäisille työpaikattomille, joilla työttömyyden ja vapaa-ajan välinen raja tahtoo hämärtyä muutenkin. Etätyöttömyys säästää työmatka-aikaa ja luontoa sekä antaa työttömyysrauhaa. Toisaalta puuttumaan jää työpaikan sosiaalinen yhteisö.

Tavoitettavissa ollaan mobiilin teknologian ansiosta koko ajan. Joillekin se sopii; asiat saa hoidettua joustavasti mistä ja milloin tahansa. Toisia jatkuva työttömyysasioiden äärellä olo taas kuormittaa. Etänä tehtävän työttömyyden ohella on mietittävä myös sitä, miten voi välillä olla henkisesti etäällä koko työttömyydestä.

2 kommenttia:

  1. Tähän mennessä henkilökohtaisesti koettua: toistaiseksi voimassa olevaa palkkatyötä, määräaikaista palkkatyötä, yt-neuvotteluita, irtisanomisia, irtisanomisajalla työvelvoitteisena työskentelyä, ansiosidonnaisella työttömänä elämistä, kesätyötä, epätoivoista työnhakua, kelan korvauksilla työttömänä kituuttamista ja vielä epätoivoisempaa työnhakua, työttömyydestä työelämään takaisin pääsyä ja nyt uusimpana uutena etätyötä sekä lomautuksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki samat olen itsekin kokenut, paitsi etätyötä. On pitänyt tyytyä tähän etätyöpaikattomuuteen.

      Poista