keskiviikko 6. marraskuuta 2019

Ei mittään


Ei mittään eli Työttömän arkkiviisu on valitettavasti jälleen ajankohtainen.

”Maanantai: ei mittään,
Tiistai: ei mittään,
Keskiviikko, torstai: ei mittään. jne.
. . .
Marraskuu ja joulukuu: ei mittään. ”

TE –toimiston soitot EI MITTÄÄN…

Olin asettanut toivoni mahdolliseen kaupungin palkkatukipaikkaan, mutta sen sijaan kuulin ikäviä uutisia; en pääse enää Tampereen kaupungille palkkatuella, koska olen ollut siellä jo kerran aiemmin! Pitihän minun jo tämä itse asiassa tietää, mutta en vain asiaa muistanut.


Kaupungin omien palkkatukilinjausten mukaan palkkatukityö on pääsääntöisesti ainutkertainen jakso (6kk), mutta mikäli henkilöllä on korkein korotettu-tuki (50 %), on jatkojakso mahdollinen.  Sinulle oli myönnetty viimeksi vain 30 % tuki, joten palkkatukityö ei ole enää valitettavasti mahdollinen. Yksikön täytyy työllistää sinut ilman palkkatukea.”
2016/02/ainutkertaista 
(Toisaalta minulla olisi nyt se korkein tuki?!) 2019/02/ojasta-allikkoon

Tilanteeni on ”tällä hetkellä” harvinaisen surkea:
  • En saanut vakituista virkaa noin vuosi sitten, vaan jäin toiseksi
  • En päässyt tänäkään vuonna virkavapaan sijaisuuteen
  • En voi enää saada palkkatukipaikkaa kaupungilta ja tuskin mistään muualtakaan


8 kommenttia:

  1. Erikoinen tulkinta. "Ainutkertainen" eli tarkoittaako tuo että et enää ikinä pääse palkkatuella kunnalle? Mielestäni omassa kunnassani ei toimita noin. Olisihan se karmeaa jos kolmikymppisenä olisi kerran palkkatuella kunnalla ja sen jälkeen ei pääsisi enää koskaan vaikka olisi yksityisellä puolella töissä vuosikausia. Vähän on kyllä sekava tuo Tampereen tulkinta.

    Ehkä tuo tarkoittaa sitä että et voi peräkkäin olla kahta jaksoa kunnalla. Nyt olisi löydettävä palkkatukipaikka kolmannelta sektorilta eli yhdistyksiltä yms. Niissäkin on toimistohommia tarjolla ainakin omassa kunnassani.

    Palkkatukeenhan on tulossa lisämäärärahoja joten toivoa sopii että se muuttaa tilannetta sinunkin osaltasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minunkin mielestäni tuo on todella outoa! Lisäksi olin viimeksi alemmalla palkkatuella enkä korkeimmalla tuella.

      Kolmannelle sektorille myönnetään kuulemma 100% palkkatukea, kun työhön sisältyy koulutusta palkkatukityöntekijälle. Ehkäpä asetan "toivoni" tuohon? Toisaalta, suhteilla taitavat tuollaiset paikat mennä.

      TE-toimiston henkilö nimenomaan sanoi, etteivät lisämäärärahat auta, jos haettavia työpaikkoja ei ole tarjolla.

      Poista
    2. Käsitykseni mukaan yksityisiin yrityksiin on äärimmäisen vaikeaa päästä palkkatuen turvin töihin ilman mitään suhteita. Jo pelkkä ajatus, että työnhakija tarvitsee erityistä tukea työllistymiseensä herättää työnantajissa epäluuloa ja palkkatukeen liittyvän byrokratian he kokevat myöskin hankalaksi.

      Itse olen ollut palkkatuettuna töissä omassa kunnassani jo kaksi kertaa nyt 2010-luvun aikana eikä mitään ongelmia sen suhteen ollut, mutta työskentelin kummallakin kerralla eri yksikössä ja näiden työsuhteiden välissä oli vuosia.

      Poista
    3. Kaikkialle on nykyään vaikea päästä ilman suhteita.

      Minun kohdallani siitä ainoasta palkkatukityöstä on kulunut jo yli kolme vuotta ja tosiaankin silloin olin alemmalla palkkatuella sen johdosta, että olin ollut työvoimakoulutuksessa (jonka avulla monen mutkan kautta tuohon palkkatukityöhön päädyin). Nyt minulla olisi jälleen oikeus korkeampaan palkkatukeen ja kaupungilla näitä yksiköitä tosiaan riittäisi, joissa voisin työskennellä jopa eri alalla kuin aikaisemmin. Tampereen linjaus onkin todella omituinen, jos se ei huomioi tällaisia seikkoja.

      Poista
  2. Kannattaa varmistaa ettei tuo ilmoitus ole palturia. Käsittääkseni palkkatukea ei myönnetä silloin, jos olet aiemmin tehnyt jotain samanlaista työtä kuin se, mihin palkkatukea nyt anotaan. Tai, näin minulle on ilmoitettu TE-palveluista. Palkkatuetun työn täytyy siis olla jotain sellaista, mihin työntekijä tarvitsee tukea, siis oppiakseen uutta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuten edellä kommentoin, voisin tehdä palkkatuettuna jotain erilaista työtä kuin aiemmin. Jotenkin tuo jyrkkä kieltäminen kaivelee, ehkä minun pitäisi vielä pyytää tarkempaa selvitystä asiasta.

      Poista
    2. Joo, ilman muuta kannattaa pyytää perustellumpi selvitys. Ettet vain kärsi perusteettomasti jonkin tietämättömän tulkinnasta.

      Poista
    3. Minulle muuten sanottiin myös, että: "Palkkatukityön tarkoitus on työllistyminen ko. paikkaan palkkatuen jälkeen." Ihan kuin tämä olisi minusta kiinni! Työllistyinhän toki kokonaista neljäksi kuukaudeksi projektityöhön palkkatukityöni jälkeen...

      Tampereen kaupungilla kyllä riittää tarpeettomia isopalkkaisia johtajia ja päälliköitä, mutta ruohonjuuritasolla työllistäminen tuntuu olevan kovin vaikeaa.

      Poista