tiistai 28. toukokuuta 2019

Työnhakukooste 2019


Työpaikkahakemusteni tulokset toukokuuhun 2019 mennessä:
1 työhaastattelu: neljä kutsuttu haastatteluun (ei valittu minua, mutta en sitä odottanutkaan…)
7valinta ei kohdistunut sinuun” – ilmoitusta eli suoraa hylkäystä.
3 syvää hiljaisuutta
1 äskettäin laittamani työpaikkahakemus odottaa kuuluuko siitä koskaan mitään (eli syvä hiljaisuus vai valittelu valinnan kohdistumattomuudesta minuun?)

Kaksitoista työpaikkahakemusta saattaa olla jonkun mielestä vähän, mutta minulle se on paljon, koska sopivia haettavia työpaikkoja on todella niukasti tarjolla. (Koulutusvaatimuksen ja/ tai työkokemuksen pitää edes jollain tavalla sopia työnhakijaprofiiliini, vaikka sekään ei takaa kutsua työhaastatteluun.) Viimeisin hylätty työpaikkahakemukseni oli paikkaan, johon en ensin edes aikonut hakea. Lopputulos oli jälleen sama vaikka en olisi hakenutkaan – jo kuuden päivän kuluttua hakuajan päättymisestä tuli valinnanminuuskohdistumattomuusvalittelu

Nyt työmarkkinatukeni netto alittaa ensimmäistä kertaa 500 € (lapsikorotuksen loputtua ja kiitos mahtavan aktiivimallin*) Melkoinen pohjanoteeraus! Toinen nöyryytys ja pohjanoteeraus on se, että pankki kysyy ansiotulot. Olen ilmoittanut tuloikseni 1000 €/kk enkä todellakaan aio muuttaa niitä (virallisesti) tiedoissani puolet pienemmiksi! Toki pankissa halutessaan näkevät surkeat tuloni.

*Rinteen vaali”lupaus” oli aktiivimallin kumoaminen, vaan ei ole siitä enää mainittu mitään… No, en hänen puoluettaan äänestänyt, mutta onko Rinne sanansa mittainen mies?



2 kommenttia:

  1. "Toinen nöyryytys ja pohjanoteeraus on se, että pankki kysyy ansiotulot." Muistan tilanteen, kun työttömänä ollessa piti pankissa tehdä selkoa omasta tilanteesta, onko työssä vai työtön ja mikä on kuukausiansio. Oli todella nolostuttava tilanne. Nyt tilanne on muuttunut, pitäisikö päivittää status ja kuukausiansio...Tilanne on muuttunut kokonaan, mutta työttömyyden aikaiset tiedot on pankin rekisterissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnittelut sinulle! Kunpa minäkin pääsisin muuttamaan tuloni isommiksi palkkatulojen myötä. Kovin huonolta näyttää.

      Poista