maanantai 3. kesäkuuta 2019

Lisää ”vinkkejä” työnhakuun viisikymppiselle


1. Tunnista paikka, jossa olet arvostettu

”Etsi sellaisia aloja tai sektoreita, missä ikää ei nähdä potentiaalisena heikkoutena vaan pikemminkin vahvuutena. ”

Sellaista alaa tai paikkaa, jossa olisin arvostettu, ei selvästikään enää ole?!

2. Pysy ajan hermolla

”Käy läpi CV:si ja LinkedIn-profiilisi – voit poistaa CV:stä yli 15 vuotta vanhan työkokemuksen, ellei se jostakin syystä ole todella relevanttia uutta työpaikkaa haettaessa.”

LinkedIn - profiilia minulla ei ole – eikä tule - kahdesta syystä:
1) ”Saavutukseni” eivät näyttäisi kovin kummoisilta siellä.
2) En halua kenenkään (puoli)tutun tietävän olematonta työhistoriaani.

3. Ota hyöty irti monimuotoisuudesta; tee iästä voimavara

”Usein sanotaan, että ikä on vain numero – tee siitä voimavara! Työyhteisössä tarvitaan monimuotoisuutta, joten ikä ja kokemus voivat olla sinun kohdallasi se, mitä tuot yhteisöön.”

”Ikä on vain numero” – sanontaa käyttävät sellaiset henkilöt, jotka toivovat ettei heidän ikäänsä huomioida, ts. ”ikääntyneet”. Ikä ei pinnallisessa nykymaailmassa todellakaan ole mikään voimavara. Olen yrittänyt työhakemuksissani tuoda esiin tuota voimavara- näkökulmaa siinä selvästikin epäonnistuen.

4. Opi markkinoimaan itseäsi

”Tämä voi olla monelle kokeneemmalle työntekijälle kompastuskivi. Lisääntyneen tarjonnan myötä työmarkkinoilla on niin kovaa tunkua, että työpaikkaa halajavan on osattava vetää huomiota itseensä.”

En todellakaan osaa markkinoida itseäni. Tämä juuri on ongelma; jos osaisin ”myydä” itseni töihin, olisin jo töissä.  Kadehdin hieman sellaisia ihmisiä, jotka osaavat myydä vaikka lunta eskimoille ja hiekkaa Saharaan. Olen juuri päinvastainen…

5. Vedä huomio saavutuksiisi äläkä pelkää muutosta

”Työnantaja on kiinnostunut ennen kaikkea siitä, millaisia saavutuksia työurasi varrelle on mahtunut etenkin viimeisen kymmenen vuoden aikana. Pyri kertomaan työurastasi kiinnostavasti saavutukset edellä unohtamatta sitä, mihin pystyt tänä päivänä.”

Viimeiset kymmenen vuotta ovat olleet kovin laihoja ”työurani saavutusten” osalta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti