maanantai 6. toukokuuta 2019

Ankean masentavaa ja masentavan ankeaa


Yritykseni taloudellisen tilanteeni parantamiseksi:
  1. saada työpaikka
  2. voittaa lotossa (erittäin epätodennäköistä, mutta varmaankin enemmän mahdollisuuksia kuin työllistymiseeni?)
  3. myydä jotain

=>
  1. työpaikkaa en saa
  2. lotossa voitan vain 10 €
  3. en saa mitään myytyä ja joudun lahjoittamaan tavaraa (esim. pieneksi jääneitä lastenvaatteita) pois ilmaiseksi…

Lisäksi olen joutunut huomaamaan, että meidän (työttömien) työnhakijoiden arvostus on vähäisempää kuin aiemmin. Tämä näkyy siten, että myös sellaisilta tahoilta, joilta on ennen tullut sähköpostia hakemuksen lähettämisen jälkeen ja kun valinta (joka ei kohdistunut minuun) on tehty, ei kuulu enää yhtään mitään.

”Ihminen tarvitsee Suomessa reilut tuhat euroa kuukaudessa edes kohtuulliseen elämään. Tällä rahamäärällä pää pysyy juuri ja juuri veden pinnalla: saa ruokaa kaappiin ja katon pään päälle.”

Tällä hetkellä saan (kiitos aktiivimallivähennyksen ja lapsikorotuksen loppumisen) alle 500 € kuukaudessa käteen, mikä on vähemmän kuin koskaan aikaisemmin. Stressaaminen taloudellisesta tilanteestani lisääntyy sitä mukaa kun ”tuloni” vähenevät. Teen kuukaudessa tappiota vähintään 1100 € – ja tämä on laskettu pienen palkan mukaan. Vuodessa tappiota kertyy ainakin 13 000 € - ja edellisen oikean työsuhteeni (10 vuotta sitten) jälkeen sitä on tullut jo vähintään 90 000 €, kun ottaa huomioon saamani 10 kuukauden pienen palkan ja kertyneet ansiosidonnaiset.

2 kommenttia:

  1. Itseä lohduttaa/ilahduttaa vähän se, että muutama nimekäs kansanedustajaehdokas jäi rannalle käydyissä eduskuntavaaleissa. Saivat tuntumaa siihen, miltä tuntuu kun "yyteet" osuu omaan nilkkaan. Pääsevät päivittämään CV:tä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan tuo laiha lohtu. Toisaalta sopeutumiseläkkeet on jo kerättynä ja hillotolppavirkoja tarjolla.

      Poista