sunnuntai 30. toukokuuta 2021

Mietteitä eläkkeestä

tyoelake.fi/eläkkeet-eri-elämäntilanteissa

22 vuoden aikana olen saanut:

palkkaa noin 4 v

ansiosidonnaista noin 8 v

työmarkkinatukea noin 8 v

muu (äitiyspäiväraha) 2 v

näistä ei pahemmin eläkettä kerry…

Siinä missä minua vanhemmat henkilöt (62 v ja 60 v) jo haaveilevat eläkkeestä 40 tai 30 vuoden työuran jälkeen, minä haaveilen, että saisin edes 20 vuoden ns. työuran kasaan! Silläkään eläkkeellä ei paljon "juhlita". Näin tämä vain on mennyt, lukuisista aiemmista työllistymisyrityksistäni huolimatta.


4 kommenttia:

  1. Niin, onhan aika itsestään selvää, että mitä pitempi työura ja mitä isompi palkka, sitä suurempi eläke.

    Ansiosidonnainen myös kasvattaa eläkettä jonkun verran nykyään. Noista muista tukimuodoista en tiedä.

    Pieneen eläkkeeseen saa lisänä kelalta kansaeläkettä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lohtu se on laihakin lohtu... Työurani pituus kun ei ole ollut omassa määräysvallassani.

      Poista
  2. Niinpä, se kun ei ole omassa vallassa onko niitä töitä tai pääseekö töihin. Tuskin kannattaa lähteä toiselle puolelle suomea töihin jos koti ja perhe on kuitenkin siellä missä se on.
    Hyväosaisten on aina helppo huudella. Ei pitäisi nostaa itseään muiden yläpuolelle, vaikka onni on suosinut. Ihmisiä ollaan työttömätkin ihan yhtä lailla ja rahalle tarvetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä töitä ole toiselta puolelta Suomea myöskään irronnut, Silloin kun työpaikkaa ei saa, sitä ei todellakaan saa mistään. Näin ainakin oman kokemukseni mukaan.

      Työttömillä on todellakin rahalle tarvetta enemmän kuin niillä, jotka ovat saaneet valita työpaikkansa. Työttömän ihmisyyttä ei ole kukaan tässä kyseenalaistanut, mutta toki sellaisiakin typeryksiä löytyy. Joillakin ei ole omakohtaista kokemusta työpaikattomuudesta ja kuvitellaan, että töihin vain "mennään" silloin kun halutaan.

      Poista