tiistai 12. toukokuuta 2020

Törkeää aliarvioimista


Tämä kommentti on niin ala-arvoinen ettei sitä oikeastaan kannattaisi edes noteerata, mutta toisaalta on pakko:

”Perinteiset rakenteet, siilot ja johtamismallit ovat katoavia ja halutaan ihmisiä jotka osaavat tehdä töitä monitasoisissa tiimeissä. Lukekaa tulevaisuuden työpaikoista niin tiedätte mitä yritykset odottavat. Ole ajan tasalla. Käytä älypuhelinta, Spotifytä, SoMea ja lisää CV:n harrastuksiin tietokonepelien pelaamista ja nettiryhmissä olemista. Tekniikka kehittyy niin kovaa vauhtia että oletan hakijoilla olevan ymmärrys nykypäivän tekniikasta. CV:ssä Microsoft Word ja Excel ei ole enää IT osaamista.”

Taloussanomat (kommentti keskustelusta)


Minä käytän älypuhelinta, Whatsappia, Bloggeria, Instagramia, Spotifyta ym. mutta en todellakaan laittaisi mitään nettiryhmissä olemista tai tietokonepelien pelaamista CV:hen! Täysin idioottimainen kommentti! En pitäisi kaikkea mainittua ”IT osaamisena”. Kommentissa todettiin lisäksi, että ”kysykää apua lapsenlapsilta”. No, minulla ei ole lapsenlapsia eikä omilta lapsiltani ole juurikaan tarvinnut neuvoja tai apua kysellä, joskus toki. Useimmiten selviän ihan itse. No, nykyisin voi näemmä saada työpaikan peliharrastuksenkin avulla. (Tämä on toki alakohtaista.)

Minä voin sitten täyttää CV:ni aukot kirjoittamalla sinne, että olen pelannut jotain tyhjänpäivästä pleikkapeliä!

4 kommenttia:

  1. No tämä nyt menee taas sinne aivan "Kummeli-osastolle" ja tosiaan kirjoitapa yli viisikymppisenä CV:n aukkokohtiin pelanneesi vuosia Pleikkarilla tms.

    Toki joillakin peli- ja ohjelmointialoilla tällainen voisi tulla positiivisesti kyseeseen jonkin nuoren koodarin kohdalla, muttei enää vakavasti otettavan, jo kypsemmän ja kokeneemman aikuisen tapauksessa.

    Yritä kuitenkin vielä jaksaa ylläpitää vertaistuellista ja hyvää blogiasi ja itseäsikin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo lainaamani kommentti oli kyllä typeristä typerin aivopäästö.

      Kiitos tsemppauksesta, sitä tarvitsen!

      Poista
  2. "CV:ssä Microsoft Word ja Excel ei ole enää IT osaamista...."

    Sovellusohjelmien käyttö ei ollut IT-osaamista (vaan ATK-osaamista) edes ennenvanhaan, muinoin -90 -luvun alussa, kun suoritin ensimmäisen tutkintoni "IT-alalle". Nykypäivän some-sovellusten sujuva rämppääminen ei sekään ole IT-osaamista vaan kansalaistaitoa.

    Siellä taas joku setämies luulee itsestään liikoja. Aina välillä näitä dinosauruksia tulee työelämässä vastaan. Ollaan suuna päänä ostamassa uusia "ATK-ohjelmia", vaikka mitään sellaista tarvetta ei ole, mitä ei nykyisellä softalla saataisi hoidettua.

    No, minä olenkin julkisella sektorilla töissä....Mutta sen sanon, että nämä hyviin asemiin päässeet tolvana-sedät tulevat meille veronmaksajille kalliiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tosiaan huvittavaa tuo yhä uusien "ATK-ohjelmien" hankkiminen eri tarkoituksiin. Joku turha pikkupomo ehkä luulee sillä pääsevänsä pätemään ja olevansa ajan tasalla eikä hänellä muutakaan tekemistä taida olla... Uusilla softilla rahastajia toki riittää eivätkä kustannukset todellakaan ole sieltä halvimmasta päästä. Vaan "ei tyhmä ole se, joka pyytää, vaan se joka maksaa". Tämä sanonta on valitettavasti ajankohtaisempi kuin koskaan!

      Poista