maanantai 7. lokakuuta 2019

Kehnoakin kehnompaa


Tämä on toki jo ennestään liiankin tuttu asia minulle:

Pirkanmaalla ja erityisesti Tampereella on aina vain yhtä huono työllisyys”signaali”.
(Joidenkin jutun kommentoijien mielestä tämä on tietenkin Rinteen hallituksen syytä, vaikka sama tilanne on jatkunut jo kauan.) 

Vuosi sitten Tampereen työllisyys oli muka parantunut eli työttömyys laskenut ”suhteellisesti eniten suurista kaupungeista”?

Päättäkää nyt jo, mitä milloinkin ”uutisoitte”!

Sitten minun pitäisi ilmeisesti taas osallistua ns. kaupunkikokeiluun vailla minkäänlaista hyötyä:


Tällä hetkellä en selvästikään ole missään kokeilussa tai muussa, koska TE- toimistosta ei enää minulle soiteta. Odotankin nyt kovasti pitkäaikaistyöpaikattomille ”luvattuja” palkkatukipaikkoja…

Ikäsyrjintäkin jatkaa kukoistamistaan eikä tästä ainakaan vähene, kuten olen ennen jo monesti kirjoittanut.


2 kommenttia:

  1. No tuossa Tampere selvisi sokista puhutaan koko ajan miten työttömyys on laskenut (työllisyyden noususta ei puhuttu mitään?) ja onhan se laskenut kun työllisyyskokeilu tuuppasi ihmisiä 9e/päivä töihin eli pois työttömyystilastoista. Ja ei ihmekkään että se nyt nousee kun kokeilutyöttömät ovat olleet työkokeiluissa sen maksimimäärän. Työkokeilu voi kestää enintään 12kk ja samalla työnantajalla 6kk. Eli kun tuon on käyttänyt niin te-toimisto luultavasti vaatii että välillä ollaan ihan oikeissa palkkatöissäkin. Ja avot, virallinen työttömyyskin nousee koska palkkatyöpaikkoja ei ole eikä tule.

    Harmillisesti Tampere käytti nämä pari noususuhdanne vuotta siihen että työnanantajille tarjottiin ilmaistyövoimaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaankin työttömyys "laskee", mutta työllisyys ei kuitenkaan nouse.

      Kuten kerroin bloggauksessani (12/2018), yritin saada palkkatukipaikkaa työllisyyskokeilun puitteissa, mutta nekin paikat olivat Jollekin Muulle varattuja, joten se siitä kokeilusta.

      Poista