lauantai 14. syyskuuta 2019

Rimanalitus


"Nämä korjausliikkeet ovat niiden kohteeksi joutuneille ikäviä, mutta edelleenkään Suomessa terve työhaluinen ei voi välttyä työllistymästä – jos ei ole väärän ikäinen tai haluton muuttoon tai alan vaihtoon."

Olen erittäin terve, työhaluinen ja työkykyinen, mutta niin vain tässä ollaan ja pysytään työpaikattomana, vaikka Aamulehdessä kirjoitettaisiin ihan mitä tahansa p*skaa! Alanvaihdosta olen joutunut jo aivan liian monta kertaa toteamaan (viimeksi tällä viikolla) ettei se onnistu ilman työkokemusta uudesta alasta, ja siinäpä vasta onkin vanha tuttu ristiriita: et saa työkokemusta uudesta alasta, koska et saa työpaikkaa ilman aiempaa kokemusta ko. alasta!

Mikä sitten on ns. väärän iän määritelmä? Yli 40, yli 45 vai yli 50? Joka tapauksessa 53-vuotias on selvästikin väärän ikäinen…

AL:n kannattaisi vain keskittyä tukemaan ja hehkuttamaan velkaisen ja ”vetovoimaisen” Tampereen mahtavia ja upeita ökyhankkeita, kun ei näköjään oikein muuhun siellä pystytä.

Viisi järkevää kommenttia on sentään tuohon juttuun saatu, tässä ote yhdestä:
Suomessa on helppo olla työllistymättä, vaikka tekisi mitä, siitä pitävät työnantajat huolen. Väärän ikäinen tai muutoin väärä ei saa töitä missään, alan vaihtaja ei samoin saa helpolla töitä, kun ei ole suoraan valmis tuottoisaan tekemiseen.



4 kommenttia:

  1. Nojaa, en ole enää tuosta 53 vuotiaan yli-ikäisyydestä mutta kokemuksesta voin vakuuttaa että 54 vuotias on sitä. Tosin sentään viimeksi sain hyvän neuvon, älä laita ikääsi työhakemukseen. Se vain jäi epäselväksi miten se auttaisi tilannetta kun jokainen osaa sen verran laskea että jos CV:ssä on varusmiespalvelus vuodelta -86 niin aivan nuoresta tyypistä ei ole kysymys.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yli-ikäinen tai ei, CV:stä ikä käy ilmi joka tapauksessa, vaikka sitä ei suoraan kertoisi. Pitäisi tosiaan jättää pois kaikki tärkeät vuosiluvut, kuten esim. yo-kirjoitusten vuosiluku, oppilaitoksesta valmistumisvuosi sekä mainitsemasi varusmiespalvelusajankohta.

      Poista
  2. Viimeistään haastattelussa käy ikä ilmi, jos on jättänyt CV:ssa 15 ensimmäistä vuotta mainitsematta. Kokemusta on, hämmästyksen näkee haastattelijan ensireaktiosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikäsyrjintä on ikävä tosiasia eikä sitä voi kiertää eikä myöskään kieltää, koska työnanatajalla on oikeus valita työntekijänsä.

      Poista