lauantai 1. joulukuuta 2018

Mistä rahaa (kun ei saa työpaikkaa)?


Tosiasia on se, että tavallinen tallaaja ei saa rahaa oikein mistään, silloin kun hän on työpaikaton. Useimmilla meistä ei liene mitään sijoituksia tai pääomatuloja tms.

1. Hyödynnä kaikki sinulle kuuluvat tuet

Hyödynnän mahtavan työmarkkinatuen, johon olen oikeutettu. Epäaktiivisuusvähennyksellä, tietenkin…

2. Käytä luottokorttiasi

Minulla ei ole luottokorttia, ja mitä sen käyttäminen hyödyttäisi, kun rahaa on aina yhtä vähän? (Ei ole siis tulossakaan enempää.)

3. Hae vakuudetonta pankkilainaa netistä

4. Hae muuta kulutusluottoa netistä (mutta harkiten!)

En taatusti hae kumpaakaan!

5. Myy omaisuuttasi

Jos joku ostaisi… Ei minulla kuitenkaan ole mitään arvokasta omaisuutta myytäväksi. Työpanostani olen yrittänyt myydä erittäin huonolla menestyksellä – kiinnostuneita ei ole ilmaantunut.

6. Panttaa omaisuuttasi

Jaa-a? 

7. Ota lainaan lyhennysvapaata

Luojan kiitos lainaa ei ole, mutta se ei tarkoita, että rahaa silti olisi, koska ”tuloni” ovat olemattomat.

8. Lainaa kaverilta

Ei tulisi mieleenikään lainata rahaa keneltäkään. Sitä paitsi rahaa ei tulevaisuudessakaan ole yhtään enempää lainan takaisinmaksuun.

9. Mene töihin


Niinpä, ”mene töihin”! Sitähän tässä on yritetty jo useiden vuosien ajan - töihin pääsemättä. Siksi juuri tarvitsisin ”jostain muualta” rahaa. Mutta mistä?!

10. Säästä rahaa arjessa – tienaat satoja euroja kuukaudessa

Kyllä. Säästäminen on hyvä ja kannatettava asia, mutta koska minulla ei ole palkkatuloja, ei ole mistä säästäisin!


Että tällaisia ”vinkkejä”. Pysyn edelleen rahattomana.


9 kommenttia:

  1. Perheessäsi lienee kuitenkin hyvä tilanne, olen ymmärtänyt, että sinulla on mies töissä. Eikä velkaa ole. Wau.

    Meillä oli kaksi aikuista työttömänä ja iso laina. Silti oli pakko oikeasti TEHDÄ jotain. Kouluttautuminen oli ainoa. Opiskelin uuden ammatin ja nyt olen tehnyt uudella alalla töitä vuoden, täytin 55 v syksyllä. Insinööri olin minäkin, nyt teen nettisivuja, opiskelin ensin iltaisin ja sitten amk:ssa.

    Älä jyrähtää paikallesi, velkaa minäkin otin lisää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pelkällä nettisivujen tekemisellä ei taida kuukausipalkoille päästä? Lisäkouluttautumista olen minäkin harrastunut, mutta se ei ole lisännyt kiinnostavuuttani työmarkkinoilla. Olen mieluummin aidosti rahaton kuin velkakierteessä.

      Poista
    2. Siinä olet väärässä, että nettisivuilla ei tienaa. Olen hukkua töihin. Monet yhdistykset, seurat ja pienet yritykset tarvivat some-apuja. Joudun ensi vuonna hankkimaan apulaisen. Velkakin hupenee mukavasti.
      Pitää vaan uskaltaa!!

      Poista
    3. Hyvä sinulle, jos saat elantosi noin tienattua. Itse en ole onnistunut keksimään mitään vastaavaa, vaikka syytä olisi, kun en kerran yhdellekään työnantajalle kelpaa.

      Poista
  2. Jos on kuitenkin perusmukava tilanne, niin kovin luovia ideoita ei työllistymiseenkään synny. Joskus nälkä on paras konsultti.

    VastaaPoista
  3. Työmarkkinatuen "varassa" oleminen on kaikkea muuta kuin perusmukavaa! Se kun ei tarkoita taloudellista toimeentuloa ja sellainen ihmisellä tulisi olla. Ansiosidonnaisella tilanne vielä menetteli. Luovia ideoita ei tosiaankaan ole työllistymiseen syntynyt, muutenhan olisin jo töissä.

    Aivan turha kirjoittaa nälästä konsulttina, koska ei ole olemassa "mitä tahansa työtä", jonne voisi vain "mennä" silloin kun rahat loppuvat - olisin jo mennyt, jos sellaista tiedossani olisi. Mahdollinen rikosten tehtailu (nälkäisenäkään) ei myöskään minua rehellisenä ihmisenä kiinnosta, jos sellaiseen kommentillasi vihjaat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen haistavinani tässä sitä työttömiä kadehtiville työssäkäyville nykyisin tyypillistä ”tuet pois, niin alkaa työt maistumaan!” -asennetta.

      Tosiaan ei ole olemassa mitään työpaikkoja, joihin voisi tuosta noin vain ”mennä” tukien nostamisen sijaan. Tuet myös takaavat yhteiskuntarauhan, koska ilman niitä heikoimmassa asemassa olevat ihmiset eivät suostuisi kuolemaan pakkaseen kaduille, ja ottaisivat sen elannon sitten vaikka puukko kurkulla hyväosaisilta.

      Työssäkäyvä virheellisesti rinnastaa sen työttömän vapaa-ajan omaan palkalliseen lomaansa ja tästä vapaa-ajasta juurikin se kovin kateuden ydin sykkii.

      Myös tämäkin vanha ruikutus, että ”työttömät elävät työssäkäyvien verorahoilla” on jotenkin huvittava, koska niistä verorahoista ei silloin samaan tapaan ruikuteta, kun kyseessä ovat työttömien kyykytystoimet (mm. aktiivimalli ym. järjetön byrokratia), joiden kustannukset myöskin maksetaan verovaroista.

      Pääasia on, ettei työtön saa edes nauttia siitä näennäisestä vapaa-ajastaan. Maksoi se mitä maksoi.

      Poista
    2. Jatkan vielä edelliseen kommenttiini, että nykyisin koko aikuisiän työssä olleet ystäväni ja tuttuni tuntuvat saavan aivan järjettömän raivokohtauksen ja puolustuskannan, kun olen sanonut, että he ovat työpaikkansa suhteen olleet vain oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Tulee siis aivan käsittämätöntä omahyväisyyden suoltamista, jossa itseään pidetään erinomaisena ja korvaamattomana. Selitellään, että koulut on käyty ja tehty ”paskaduunejakin” ja muuttettu paikkakuntaakin töiden perässä jne.

      Toki niilläkin omilla valinnoilla ja teoilla on merkitystä työllistymisen suhteen, eikä kukaan työnantaja sieltä kotoa tule hakemaan, mutta noin on moni muukin sinunkin tavoin tehnyt kaikki ns. ”oikein”, mutta siltikään sitä vakituista ja turvattua työsuhdetta ei ole löytynyt.

      Eli kyllä silläkin puhtaalla tuurilla on merkittävä osa siinä työllistymisessä varsinkin nykyaikana.

      Emme elä enää missään 80-luvun ”lintukodossa”, jossa oli kaikille halukkaille riittävän toimeentulon takaavaa työtä tarjolla.

      Poista
    3. Niin. Ei tukien poisottaminen minulta auta yhtään siihen, että rekrytoija valitsisi minut työpaikkaan.

      Verorahoja tosiaan suolletaan näihin "aktivointeihin", vaikka ne taatusti tulevat kalliimmaksi kuin työttömyyskorvausten maksaminen.

      Kuvitelma omasta erinomaisuudesta ja korvaamattomuudesta vaivaa aivan liian monia työllisiä, vaikka hyvin usein on kyse juuri siitä oikeaan aikaan oikeassa paikassa olemisesta eli tuurista.

      Poista