lauantai 5. helmikuuta 2022

Valittajat töissä

On suorastaan tragikoomista kuunnella töissä sellaisten henkilöiden valitusta, jotka pitävät työpaikkaansa itsestään selvänä ja ovat olleet siellä jopa muutaman vuosikymmenen. Esimerkkinä noin neljäkymppinen henkilö, joka on ollut samassa työssä jo 20 vuotta. Hän uhosi vaihtavansa työpaikkaa, kun saa vain niin vähän kuin 50 € ePassiin yms. valtavia epäkohtia.

No, minä voin kyllä erittäin mielelläni astua hänen paikalleen eläkeikääni asti ja olen oikein iloinen tuosta ePassin summasta, koska aikaisemmissa työpaikoissani en ole saanut juuri mitään etuja - tai sitten olen ollut työpaikattomana, jolloin ei todellakaan ole vastaavia bonuksia tarjolla! Nytkään en tiedä, olisinko tällä hetkellä missään töissä ilman tätä vuorotteluvapaan sijaisuutta.

Kun olen itse täysin eri lähtökohdista ja erilaisella taustalla työpaikassani (ja todella vaikeasti sinne päässeenä), en voi kuin ihmetellä kaikista asioista valittamista ja haihattelua työpaikan vaihdosta. Jään odottamaan mielenkiinnolla minne ko. henkilö vaihtaa… Kovin itsevarmoja tuntuvat nämä nk. milleniaalit olevan.

2 kommenttia:

  1. Ystäväni on IT-alalla töissä käytön tuen tehtävissä ja häneltä olen kuullut vaikka mitä älyttömyyksiä vakituisten työntekijöiden vaatimuksista. Yksikin tapaus valitti uuden näppäimistönsä väristä, koska se ei sopinut hänen työhuoneensa sisustukseen!

    Tuollaisessa tilanteessa eletään jo narsistisen syvästi siinä oman vakituisen työpaikan itsestäänselvyyden kuplassa.

    Työttömyydessä on se hyvä puoli, että se opettaa ihmiselle nöyryyttä ja ymmärrystä, että mikä tässä elämässä on oikeasti tärkeää.

    Eikä se työpaikan vaihtaminen niin vain käy jos on jopa vuosikymmeniä ollut samalla työnantajalla. Silloin on vain suppea kokemus siitä omasta työinfrasta, joka ei välttämättä enää riitä sen mahdollisen uuden työpaikan vaatimuksiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä todellakin hyvin erilaisista lähtökohdista meitä töissä kävijoitä on. Entisellä pa-työttömällä ei ole varaa valita eikä valittaa, mutta esim. niin sanotuilla milleniaaleilla tuntuu olevan kovin korkea käsitys itsestään. Toki eivät heistäkään kaikki vakituisissa työpaikoissa ole.

      Poista