lauantai 18. heinäkuuta 2020

Vaikeita aiheita


On useita vaikeita puheenaiheita, jos itse kokee jäävänsä ulkopuolelle tai vaille jostain, mitä muilla keskustelijoilla on. Työpaikattomalle vaikea puheenaihe on tietenkin ”Mitä teet työksesi?” (No, en mitään.)

Muita arkoja aiheita:
Millainen perhe sinulla on?” Jos henkilö on sinkku tai lapseton tahtomattaan.
Missä asut?” Jos esim. asuu vuokralla ja haluaisi asua omistusasunnossa tai haaveilee omakotitalosta ja asuu kerrostalossa jne.
Mitä harrastat?” Jos ei ole varaa hifistellä ja hankkia viimeisen päälle kalliita varusteita johonkin harrastukseen. Olen aina joutunut harrastamaan mahdollisimman halvalla ja vain katsomaan sivusta toisten hifistelyä.

Kesämökki! Kesämökistä puhuminen on minulle sellainen aihe, joka saa kateudesta vihreäksi! Sellaiseen ei minulla tule koskaan olemaan rahaa, mutta onhan toisaalta omistamisesta aina kustannuksia ja riesaa. En voinut katsoa Suomen kaunein kesämökki –ohjelmaa kateuden vuoksi, mutta toisaalta sen juontajatkin ovat niin ärsyttäviä, että siinäpä toinen syy olla katsomatta. Ohjelman kesämökit olivat mainoksista päätellen enemmänkin luksus-huviloita tai omakotitaloja, että taisi olla hieman harhaanjohtavasti nimetty ohjelma. Joka tapauksessa, katselen joskus uteliaana kesämökkien myynti-ilmoituksia. Viimeksi bongasin erään mökin Työtönjärventieltä. No, siinä mökissä olisi tarvinnut laittaa uusiksi sisätilat, muokata piha ja ruopata ranta, että siitä olisi tullut mieleiseni – eipä tullut onneksi mökkikuumetta siihen mökkiin. Eikä rahaa ole edes mökin ostoon – saati remontoimiseen. 



10 kommenttia:

  1. Kyllähän se on vaikeaa, kun tällä tavoin "iäkkäämpänä" pitäisi olla sitä "materiaa" ja "pesämunaa".

    Naapurissani asuu lääkäri, joka tienaa omien sanojensa mukaan 9000e/kk ja tilailee ruokaostoksensa suoraan kotiovelleen.

    Minä sitten köyhänä kausityöntekijänä vetelen makaroonia ketsupilla kuun lopussa.

    Olen kuitenkin ihan jopa kolmen ammatin omaava kouluttautunut ihminen, mutta sinun tavoin se katkeamaton työura ei vain ole jostakin syystä ottanut ns. "tuulta alleen".

    Pätkiä pätkien perään ja ansioluetteloni on ihan kamalaa "sillisalaattia".

    Täytyy silti olla onnellinen niistäkin pätkistä!

    Kesämökkejä meillä on suvulla jopa kaksikin eri paikkakunnilla, mutten viihdy niillä kesäisin sääskien vuoksi ja muutenkin lempivuodenaikani on syksy, kun illat pimenevät ja tulee sellainen ihana ja raikas viileys ja päivisin taivas on mahtavan sininen.

    Se sellainen yhteenkuuluvuus on myöskin varmasti työttömälle vaikea asia, kun sitä ei ole ja nytkin tätä kirjoittaessani olen krapulassa työporukan humputteluiltamien jäljiltä. Hauskaa kyllä oli ja sai sekoilla ihan pomon luvalla! Kuitenkin siinä taas se tiimihenkisyys tiivistyi jne.

    Kaikesta pahasta huolimatta jatka hyvän blogisi kirjoittamista ja pidä mielesi iloisena!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin on kolmen ammatin tai alan koulutus(ta), ellei jopa neljän, laskutavasta riippuen. Kovin vaikeaa on työllistyminen silti tai siksi(?) ollut.

      Jatkan harvakseltaan kirjoittelua, silloin kun on inspiraatiota.

      Poista
  2. hyvä kun kirjoitit aiheesta! Kiitos todella, että tuot esille näitä asioita! Minulle vaikeinta on ollut työttömänä nimenomaan se, kun kysytään "mitä teet työksesi". Useimmat tuttavani ja sukulaisenikin aloittavat keskustelun tuolla, varsinkin, jos ei ole nähty pitkään aikaan....on todella rasittavaa selitellä :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiittämisestä! On todella surullista, jos ei muuta puheenaihetta ihmisillä ole, kuin työ, työ ja taas työ. Loma-aikanakin jotkut jaksavat työstään puhua... Siinäpä työtön sitten yrittää jotain epämääräistä mutista.

      Poista
  3. Tuo työpaikan kysely on Suomessa kyllä vakio joka paikassa. Ärsyttää kun ei voi juuri minnekään mennä kun se on aina ekana vastassa. Viimeksi kun olin kampaajallakin jossain vaiheessa piti tiedustella. Ihmisten pitää ilmeisesti luokitellakseen se saada tietää. Jopa työttömien työvoimakoulutuksessa on tärkeää päteä entisillä työpaikoilla ja korostaa sitä kautta omaa arvoaan. Viimeksikin kun olin tällaisessa uravalmennuksessa, jotkut jaksoivat loppumattomiin jauhaa omista työsaavutuksistaan. Täytyyhän sielläkin saada tietää kuka on ollut joku pikkupomo jossain tai jos joku on pätkätöistä toiseen kituutellut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loputon töistä puhuminen on todellakin äärimmäisen ärsyttävää!

      Poista
  4. Pariutuminen, lisääntyminen ja siviilisääty on uteluiden kärjessä myös. Oletko naimissa, onko sinulla lapsia/lapsenlapsia, oletko ollut naimisissa, onko sinulla kaveria, onko sinulla vaimoa/miestä/ylipäätään minkään sortin parisuhdetta...
    Jollei aina sopivissa väleissä kehu omaa perhettään ja lasten/puolison saavutuksia/tekemisiä on todella kummajainen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perheestä kyselemisen mainitsinkin postauksessani. Jokaiselle taitaa olla joku arka puheenaihe, neutraaleja on ilmeisesti vaikea keksiä?

      Poista
  5. Neutraaleja, kiinnostavia aiheita on maailma turvoksissa, kyllä niistä keskustelua irtoaa.
    Jos keskustelu pyörii vain työpaikan ja perheen asioissa, niin aika suppea on ajatusmaailma.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Britit puhuvat säästä, koska se on melko neutraali puheenaihe. Tänä kesänä tosin heinäkuussa lomaileville se on hieman harmittava aihe, jos he sattuvat keskustelemaan kesäkuussa lomailleiden kanssa.

      Poista