tiistai 9. kesäkuuta 2020

Kävin TE-toimistossa


TE-toimistoihin ei nykyisin pääse kuin ajanvarauksella, ja nyt korona-aikana ei edes sillä tavalla. Minun piti käydä viemässä eräs lomake paikalliseen toimistoon henkilökohtaisesti varmistaakseni sen nopean perillemenon. Oli kyllä yllättävää, kun vastassa ovella oli kaksi(!) kaapinkokoista vartijamiestä! Tarvitaanko heitä tosiaan kaksin kappalein? Yrittävätkö työttömät useinkin rynnätä väkisin sisälle TE-toimistoihin? Ilmeisesti aktiivimallin myötä niissä lisättiin vartiointia.

Aulassa on vartijoiden lisäksi myös luukun takana oleva virkailija sekä postilaatikko. Virkailija ei luonnollisestikaan ota vastaan mitään papereita, vaan ne jätetään postilaatikkoon. No eipä siinä mitään – toivottavasti asiani etenee nopeasti ja sujuvasti. Olen tehnyt siinä oman osuuteni. Hieman outo olo tuollaisesta kuitenkin jää, aivan kuin olisi joku ei-toivottu henkilö.



9 kommenttia:

  1. Ne on varuillaan eikös jossain toimistossa viime vuonna joku käyny heittelemässa jotain mm jätöksiään

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan jotain tuollaista on syynä vartijoiden läsnäoloon; yhden työttömän taltuttamiseen tarvitaan kaksi vartijaa.

      Poista
  2. No eikös ne työttömät työnhakijat juurikin ole niitä ei-toivottuja henkilöitä TE-toimistossa :)

    VastaaPoista
  3. Täälläpäin ei ole vartijoita näkynyt mutta muistan lukeneeni että Tampereella tämä käytäntö olisi ollut jo vuosia ja jo paljon ennen aktiivimallia. Oma paikkakuntani ei ole yksikään suurimmista kaupungeista, jospa tuo käytäntö on vaan suuremmissa kaupungeissa tai vain suuresta työttömyydestään ja samoin suuresta määrästä aktivointeja ja kuntakokeiluista tunnetuksi tulleella Tampereella. Itse veikkaan että nuo aktivoinnit ovat yhtenä suurimpana syynä vartijoihin. Kuppi vain on keikahtunut joillain nurin.

    Ps. Lomakkeen vieminen henk.koht. toimistolle tarkoittaa toivottavati työllistymistä esim. palkkatuella. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tässä ollaan varovaisen toiveikkaita paremmista ajoista. :)

      Poista
  4. Työkkäreissä tulisi olla kirjaamon palvelut, että saa kuittauksen jättämilleen dokumenteille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä olisi tosiaan hyvä joku vahvistus saada. Nyt asia jää jotenkin ikävästi roikkumaan, kun sieltä ei mitään kuulu takaisin.

      Poista