tiistai 8. toukokuuta 2018

Nysse tuli 2


No niin, eilen saapui aktivoitumattomuustiedote eli päätös uudesta päivärahastani. En siis ollut tarkastelujakson aikana aktiivinen yhdelläkään kolmesta aktiivisuudeksi määritellystä tavasta. Täytyy vielä kerran sanoa, että kovin rajallista on aktiivisuuden tulkitseminen! Näillä mennään siihen asti, kun heinäkuussa putoan työmarkkinatuelle, joka puolestaan alenee vastaavalla tavalla, koska en ole ”aktiivinen”. Kiitos tästä kuuluu hallitukselle ja eduskunnalle. Mitään hyödyllisiä päätöksiä ne eivät saa aikaan.



Työllisyys muka kasvaa kohisten: propagandaa
Työllisyys kasvaa niin ”hurjaa vauhtia”, että minä en ole ehtinyt mukaan vauhtiin…


4 kommenttia:

  1. Surkuhupaisaa on.
    Tuskinpa kovin montaa kolmen kuukauden välein TES:n palkkaehdoin viikon mittaista työsopimusta tehdään tässä maassa.
    Tyhjänaikaista byrokratiaa ja manuaalimaksatusta tämä show lisää. Ja ihmisten kurjuutta ja mielenterveysongelmia. Kun jatkuvasti joutuu keikkumaan omien sietokykyjensä rajoilla, alkaahan siinä mielenterveyskin olla koetuksella.

    VastaaPoista
  2. Kyykyttäminen ja kiusaaminen osataan, mutta kannustamista ja tukemista ei. Aktiivimalli EI ole kannustamista, jos joku vielä niin kuvittelee.

    VastaaPoista
  3. Tämä vasta kannustaakin olemaan yhteiskuntakelpoinen. Töihin et pääse, kouluun et pääse ja vielä yhteiskuntaa edustava taho kertoo ettet olen sen mielestä riittävän aktiivinen osa yhteisöä...

    Joskus miettinyt kiukkuisena, että menestyisiköhän sellainen prosenttikerho, jos saataisiin kaikki puoli miljoonaa työtöntä ryhtymään toimimaan yhdessä kuten nimeltä mainitsemattomat moottoripyöräkerholaiset? Voisi yhteiskuntarauha olla mennyttä aika nopsaan.

    Jos oikeasti rohkeus riittäisi minulla, niin sitä taitaisi maastamuutto olla ainoa oikea ratkaisu tähän ongelmaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Työpaikaton henkilö voi olla hyvinkin aktiivinen ja toisaalta työssäkäyvä henkilö voi olla vähemmän aktiivinen, joten tämäkin rajanveto on täysin tarpeetonta. Suomessa tuntuvat asenteet työpaikattomia kohtaan menevän koko ajan pahemmiksi.

      Poista