maanantai 18. joulukuuta 2017

Työpaikkahakemuksiin ei vastata

”Häntä kypsyttää se, etteivät kaikki työntekijää etsivät organisaatiot vaivaudu edes kuittaamaan, että hakemus on tullut perille. ”


Minäkin olen odottanut yhteen työpaikkahakemukseen vastausta syyskuusta asti, mutta mitään ei ole kuulunut. Taisi hakemukseni mennä roskapostikansioon? Työpaikkahakemuksen perillemenoakaan ei tosiaan aina kuitata tai työnhakija ei ainakaan saa minkäänlaista palautetta rekrytointiprosessin etenemisestä. Muutenkin työpaikanhaku ja jatkuva torjutuksi tuleminen (josta myös hiljaisuus työnantajan taholta kertoo) on raskasta ja työpaikkahakemuksiin vastaamattomuus vielä kertoo työnhakijan arvostuksen olevan nollan alapuolella…

Työhaastattelun jälkeen tulee aina olla yhteydessä työnhakijaan ja mieluiten henkilökohtaisesti eli puhelimitse. En ole ollut työpaikkahaastattelussa enää vuosikausiin, mutta viimeisin kokemus vuokrafirman kautta järjestyneen työhaastattelun palautteesta oli geneerinen sähköpostiviesti, joka yleensä tulee jo pelkän työpaikkahakemuksen lähettämisen jälkeen - ilman haastatteluun pääsyä. Tuossa vuokrafirmassa ei siis osattu hoitaa asiaa niin kuin olisi pitänyt.

9 kommenttia:

  1. Hain pari vuotta sitten seurakunnalle kesätöihin. Haastattelu meni ihan kivasti omasta mielestäni. Sitten ei kuulunut pariin viikkoon mitään. Soitin kanslistille kolmen viikon jälkeen ja hän kertoi että olivat ottaneet töihin ne samat vanhat tyypit ja unohtaneet ilmoittaa minulle. Hohhotihoijakkaa..tälläinen laskee arvostusta ja itseluottamusta. :P :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sellaista työnantajien toiminta on, kun on "varaa, mistä valita". Mitäpä sitä epäkiinnostavia työnhakijoita huomioimaan lainkaan?

      Poista
  2. Joo. Olenhan minäkin hakenut sähköisesti työpaikkoja, mutta suuri hiljaisuus....:( Ei vastata mitään takaisin.

    VastaaPoista
  3. https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2730

    Boostausta aloitteelle!!! Allekirjoittakaa! (Mitä muutakaan voimme tehdä?)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! Kuinka iso prosentti kansalaisaloitteista menee läpi? Onko siitä mitään tietoa?

      Poista
    2. https://fi.wikipedia.org/wiki/Kansalaisaloite
      Hyvin ylläpidetty talulukko löytyy tuolta. Ei masennuta prosenteista. Emme voi juurikaan muuta tehdä... Jos tälle saisi kovan hypen ja keskustelun, se voi si saada enemmän aikaan, kuin koko aloite. Nyt keskustelu jäi kaljacasen ja eduskunnan toikkaroinnin jalkoihin. Kansanäänestyksiä kun ei valitettavasti näistä tärkeistä asioista maassamme vain millään ilveellä suostuta järjestämään.

      Poista
  4. Kansanäänestykset ovat vaarallisia, koska niissä saattaa tulla poliitikoille ei-toivottu tulos! Epäilen tätä syyksi vastahakoisuuteen niiden järjestämisessä.

    VastaaPoista
  5. Itse olen huomannut, että useimmat työnantajat vastaavat hakemuksiini, jotkut tosin 2kk:n viiveellä, mutta aina on tietty osa (20%), jotka eivät vastaa ollenkaan.

    On aivan käsittämätöntä, että ammattimaisesti toimiva organisaatio ei pysty lähettämään edes automaattista hylkäysviestiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haluttomuus tai kyvyttömyys vastata työpaikkahakemuksiin osoittaa työnhakijan arvostuksen olevan nollan alapuolella.

      Poista