torstai 1. joulukuuta 2022

Vakituinen työpaikka 56-vuotiaana!

Tulihan se sieltä kaikkien näiden vuosien kärvistelyn jälkeen – eläkepaikka tai ainakin vakituinen työpaikka! Tämä tapahtui kahdeksan vuotta sen jälkeen, kun aloitin työllisyyskoulutuksen nykyiselle alalleni. Sinnekään pääseminen ei ollut mitenkään itsestään selvää, vaan oli useiden sattumien summa. Näistä kahdeksasta vuodesta olin kuitenkin vielä neljä vuotta eli puolet työpaikattomana hakiessani työpaikkaa mm. nykyiseltä työnantajaltani.

Kylläpä onkin ollut ”mielenkiintoiset” 8 vuotta ja toki myös koko se aika, jona olen blogiani kirjoitellut.

Kohokohtia:                                                                                 Vuotta sitten                                                                                                                                        

2010

Pitkäaikaistyöttömäksi

12

2011

Työmarkkinatuelle joutuminen ja blogin aloitus helmikuussa

11

2012

Kirjastoalan työllisyyskoulutus (ei päivääkään töissä sen perusteella)

10

2014

Lokakuussa työllisyyskoulutukseen nykyiselle alalle

8

2015

Työllisyyskoulutus päättyi kesäkuussa, syyskuun alusta palkkatukityöhön

7

2016

Lyhyt työllisyysjakso (yht. 10 kk) päättyi heinäkuussa

6

2020

Työkokeilun myötä pätkätöihin kesällä

2

2022

Vuorotteluvapaan sijaisuus (puoli vuotta eli vuoden alkupuolisko)

 

2022

Vakituinen työpaikka 1.12. alkaen!

 

Ihan tässä tulee tippa linssiin…

Kaikkien näiden vuosien epätoivon, katkeruuden, työnhaun, työpaikattomuuden ja pätkätöiden jälkeen tämä viimeinkin tapahtui. Oli vaiheita, jolloin olin jo heittänyt kaiken toivon työllistymisestäni, mutta jotenkin onnistuin sitkeällä sinnittelyllä pääsemään nykyiseen tilanteeseen. Täytyy sanoa, että elämäni on muuttunut todella paljon positiivisemmaksi, kun saan nyt vihdoin ja viimein olla mielekkäässä vakituisessa työssä.

Blogin päivittäminen on jäänyt työllistymiseni jälkeen vähemmälle ja nyt loppuu kokonaan, koska ei ole enää syytä ylläpitää blogia tästä aiheesta. Jätän blogin näkyville, sillä näiden runsaan 11 vuoden aikana on joukkoon mahtunut hyviä kirjoituksia (vaikka itse sanonkin) ja paljon hyvää keskustelua.

Blogi oli minulle tosi tärkeä huonoimpina työttömyysaikoinani, joten kiitos kaikille lukijoille ja kommentteja kirjoittaneille! 


14 kommenttia:

 1. Lämpimät onnittelut!! Vihdoinkin !

  VastaaPoista
 2. Kiitos onnitteluista!
  Kyllä tässä kieltämättä jonkinasteinen ihme on tapahtunut :-)

  VastaaPoista
 3. Todella paljon onnea!

  VastaaPoista
 4. Lämpimät onnittelut! Toivottavasti itsellekin vielä tapahtuisi sama onnenpotku!

  VastaaPoista
 5. Onnittelut vakkaripestin johdosta!

  VastaaPoista
 6. Vaikka sait työpaikan, olisi kivaa joskus kuulla tämän blogin kautta kuulumisia siitä millaista siellä työelämässä on.

  VastaaPoista
 7. Jälleen kiitos kaikista onnitteluista! Todellakin toivon muille työllistymistä tavoitteleville samanlaista onnenpotkua (tai monta peräkkäistä onnenpotkua kuten minun tapauksessani).

  Olen jo noin kahden vuoden ajan kirjoitellut kokemuksia työelämässä ollessani. Saattaahan olla, että vakituisessa työssä olevana tulee uusia näkökulmia?

  VastaaPoista
 8. Vuosien jäkeen etsin vanhan blogini, jossa oli linkki sinun blogiisi. Sydämelliset onnittelut. Itselläni kävi samoin samana vuonna kun täytin 50, 9 vuotta sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän onneksemme näin on käynyt! Sinulla nuorempana ja aikaisemmin kuin minun tapauksessani, mutta "parempi myöhään kuin ei milloinkaan".

   Poista
 9. Hieno uutinen, olen todella iloinen puolestasi! Olen seurannut blogiasi vuosia, olin itse työttömänä 2014-2016 ja siltä ajalta on jäänyt toimintamalli että säästän joka kuukausi rahaa ja laitan säästetyt rahat joko lyhentämään ylimääräisellä lainanlyhennyksellä asuntolainaa tai sijoittamalla osakkeisiin. Näin korkojen noustessa voin onnitella itseäni ylimääräisistä lyhennyksistä. Tulotason noustessa on helppo langeta ansaan että menot nousee myös, olkaa tarkkoja tämän kanssa. Kiitos toivoton työtön blogistasi ja kaikkea hyvää sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa mukava lukea hyviä uutisia entisiltä kohtalotovereilta! Kiitos sinulle blogini seuraamisesta ja kaikkea hyvää myös. :-)

   Poista
 10. Onnea, mutta harmi että lopetat blogin sillä nämä on niitä harvoja mitä olen seurannut. Jatka työelämästä kirjoittamista kuten tuolla joku jo kommentoikin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Saatan hyvinkin jotain vielä kirjoitella uusien kokemuksien kertyessä, mutta en varmaankaan kovin usein tai säännöllisesti.

   Poista