maanantai 18. heinäkuuta 2022

Haenko neljää työpaikkaa kuukaudessa?

Jouduin ilmoittautumaan työttömäksi sen vuoksi, ettei jatkossa tulisi ongelmia asian suhteen työpaikattomuuden mahdollisesti pitkittyessä ja myös sen vuoksi, ettei minulla ole seuraavaa työsopimusta tiedossa. Siinä tapauksessa en todellakaan olisi ilmoittautunut kyykytettäväksi! Sain kuitenkin lomarahat sekä pitämättömät lomani rahana, joten muutamaan kuukauteen ei ole taloudellisia ongelmia, mutta sen jälkeen alkaa taas toimeentulo-ongelmia olla, jos en töitä enää jatkossa saa.

Lähes 2 viikkoa meni yhteydenottoa työvoimaviranomaiselta ”odottaessa”. Yhdeksäntenä arkipäivänä työnhakijaksi ilmoittautumiseni jälkeen sain tekstiviestin, jossa ilmoitettiin, koska minulle soitetaan. Tämä tapahtuu kahdentenatoista arkipäivänä työnhakijaksi ilmoittautumisestani.

Aivan paras idea poliittisilta päättäjiltä neljän työpaikan pakkohakeminen ei ollut, koska työhön haluava henkilö joka tapauksessa hakee töitä, mutta toki niissä puitteissa missä se on järkevää. Hakeminen hakemisen vuoksi ei sitä ole eikä lisää työllisyyttä millään tavalla! On myös turha vedota ns. pohjoismaiseen työvoimapalvelumalliin, koska resursseja Suomessa ei samalla tavalla ole kuin muissa Pohjoismaissa.

Todellisuudesta vieraantuneet päättäjät kuvittelevat työttömyyden syyn olevan siinä, etteivät työttömät hae työpaikkoja. No, entäpäs jos ei ole tarjolla juurikaan sopivia paikkoja, joita hakea? Entä jos ei pääse koskaan työhaastatteluun, vaikka laittaisi kuinka paljon hakemuksia tahansa? Mitä jos joskus sattuu saamaan kutsun työhaastatteluun, mutta ei tule valituksi? Jne. jne. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti