lauantai 31. heinäkuuta 2021

Pätkätyöttömyyttä

Pätkätyöttömyyttä (eli työttömyyttä on enemmän kuin työssäoloa) on minulla riittänyt enemmän kuin pätkätyöllisyyttä (työllisyysjaksoja enemmän kuin työpaikattomuutta). 16 vuoden aikana olen ollut yhteensä 4 v 4 kk töissä kahdeksassa eri pätkässä. Pätkien välissä on ollut työpaikattomuutta muutamasta viikosta useisiin vuosiin.

Vuodet

kk

pätkiä

Lyhyin pätkä

2006-07

14

1

 

2008-09

16

2

 

2015-16

10

2

4 kk

2020-21

12

3

5 vk

Yhteensä

52

8

 


Pätkätyö(ttömyyde)n huonoja puolia ovat epävarmuus, lomien odottelu liian pitkään tai lomattomuus, epäselvyys lomarahojen ja pitämättömien lomien maksamisen kanssa (siirtyy aina, kun seuraava työpätkä alkaa), ulkopuolisuus/ joukkoon kuulumattomuus, työkaverien vaihtuminen ja se, etteivät syksyllä työpaikalla tapahtuvat asiat enää todennäköisesti koske meikäläistä, vaikka niistä jo kovasti puhutaan ja niitä suunnitellaan. (Ensi vuodesta puhumattakaan…)

Nykyinen - loppuaan lähestyvä- viiden viikon pätkä oli jo alkujaan iso pettymys, koska toisaalta sanotaan, että tämän työn tekijöistä olisi pula ja jopa kilpailua. Jos en nyt tai ainakin melko pian saa jatkoa mistään, niin nuo puheet eivät sitten pitäneet paikkaansa. Ainakaan yhtään vastaavaa paikkaa ei ole virallisesti auki organisaation avoimissa työpaikoissa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti