keskiviikko 14. elokuuta 2019

Musertaako työttömyys?

Kyllä. Työttömyys musertaa, nujertaa ja nöyryyttää. Mitkään sanat eivät koskaan riitä kuvailemaan miltä työpaikattomuus, rahattomuus, kelpaamattomuus ja ulkopuolisuus todella tuntuvat. Työpaikattomuus ottaa kovemmalle kuin kukaan voi ikinä kuvitella. Viitisen sataa euroa kuukaudessa ”tuloja” on äärimmäisen nöyryyttävää.

Tämän lisäksi joutuu kuulemaan ja lukemaan jatkuvaa valitusta siitä, kuinka ”laiskat työttömät” ”makaavat sohvalla” ja ”nauttivat huikeita” tukia ja korvauksia. Saisipa näin ajattelevien paksuun kalloon taottua totuuden siitä, millaista työpaikattomana - kaikkea muuta kuin vapaaehtoisesti - oleminen on!

Työttömyys on olemista pohjalla. Se vaikuttaa:

  • Elintasoon
  • Elämäntapaan ja “mukavuustasoon”
  • Hyvinvointiin ja terveyteen
  • Ihmissuhteisiin
  • Talouteen (todellakin!)


”Tunnet epäonnistuneesiAltistut masennukselle, ahdistukselle ja stressille, jolloin ei jää energiaa työnhakuun. Tunnet painetta työnhakuun ja syyllisyyden tunteita, jos et hae töitä koko ajan.
Taloudellinen tilanteesi on surkea ja on jatkuva huoli selviytymisestä.
Pelko ja epävarmuus toimeentulosta nyt ja tulevaisuudessa jäytää.”
https://serenityamidstfrustration.wordpress.com/2018/10/23/is-being-unemployed-ruining-you/

Särkyneitä unelmia
Lisääntyviä taloudellisia huolia
Petettyjä odotuksia
Paljon pettymyksiä
Jatkuvia hylkäämisiä
Useita huomiotta jättämisiä (työpaikan haussa)

https://serenityamidstfrustration.wordpress.com/2015/06/24/unemployed-tip/

Työttömyys musertaa: "En odota elämältä enää mitään" - Iltalehti


3 kommenttia:

  1. Tosiaankin musertaa tämä työttömyys. Jotka eivät ole kokeneet pitkäaikaista työttömyyttä, eivät voi ymmärtää, miten työtöntä voidaan nöyryyttää. Hyvä esimerkki, kun viimeksi olin lääkärissä. Lääkäri alkoi paasaamaan, miksi en käy kuntouttavassa työtoiminnassa, koska "Meillä ei ole vastikkeettomia tukia." Hän kirjoitti oman näkemyksensä minusta myös oma kantaan! Siinä se nyt on oikein alleviivattuna seuraavillekin lääkäreille, että tämä on laiska työtön. Olen sopinut muista "aktivoimistoimenpiteistä" asian mukaisesti te-toimiston kautta, mutta ei, lääkärin mielestä minun pitää ansaita se pieni työmarkkinatuki ja hankkia itse oikeita töitä! Hänen mielestään on asia erikseen ansiosidonnaista saavat työttömät. Näin meitä työttömiäkin lajitellaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taisi olla joku sote-seikkailujen kariutumiseen ja aktiivileikkurin poistoon pettynyt sekoomuslainen...

      Poista
    2. Eihän tuo asia oikeastaan lääkärille kuulu? Ottakoon hän kantaa vain terveysasioihin.

      Itse jouduin/ pääsin (Tampereen ns. työllisyyskokeilun kautta) viranomaisten kiinnostuksen ulkopuolelle työmarkkinatuelle pudotessani. Ehkä se on toisaalta vain hyvä?

      Poista