maanantai 23. joulukuuta 2013

Joulu kaikilla - työpaikkaa ei

Nykyaikainen joulu on (valitettavasti) lähinnä "mielipuolinen kulutusjuhla, joka on verhottu jonkinlaiseen toisten huomioimisen harsoiseen huntuun."

Sitaatti on kirjasta nimeltä Vihaan joulua - manifesti jouluhömpötystä vastaan.  Minä en todellakaan vihaa joulua, mutta silti kirja on enimmäkseen hauskaa luettavaa. Tietenkään kaikki kirjan jutut eivät vastaa ihan jokaisen (eikä minunkaan) huumorintajua, mutta kyllä minua tätä kirjaa lukiessa nauratti monta kertaa.


Minäkään en voi sietää joululaulujen soittamista ja joulukoristeiden ilmaantumista kauppoihin jo lokakuussa. Marraskuussa kaupoissa soivat joululaulut saavat minut lähtemään pois ko. kaupasta - eikä suinkaan ostamaan joululahjoja... Mielestäni vasta itsenäisyyspäivän jälkeen olisi sopiva aika jouluhössötykselle. Toki jokainen voi viettää joulua omalla tavallaan tekemättä siitä "mielipuolista kulutusjuhlaa".

Joka joulu olen toivonut olevani seuraavana vuonna onnellinen(?) työssäkävijä,  mutta niin ei vain ole tapahtunut. Joululahjaksikaan en ole työpaikkaa saanut, vaan eipä työpaikkaa joululahjaksi voi antaakaan. Työpaikka olisi silti eniten toivomani joululahja! 

Joulun aikaan on monta vapaapäivää (niitä varten, joille vapaapäivillä on jotain merkitystä - työttömällä on muutenkin pelkkiä vapaapäiviä). Muulla perheellä on ansaittua lomaa ja myös työtön pääsee välillisesti nauttimaan toisten lomista, kun hänen ei tarvitse kököttää yksikseen kotosalla tai keksiä itsekseen ajanvietettä työpaikan aina vain puuttuessa.

Oikein hyvää joulua sekä työttömille että työllisille!

4 kommenttia:

  1. Hyvää Joulua kuitenkin! Tuo on totta, että toisten loma tuo hieman loman tuulahdusta omaankin elämään :-)

    VastaaPoista
  2. Oikein hyvää joulua Sinulle!

    VastaaPoista
  3. Haluan kiittää sinua mainista blogistasi ja toivottaa sinulle parempaa uutta vuotta. Toisipa se tullessaan työpaikan sinulle.

    Samaa toivoisin itsekin. Nyt joudun muuttamaan kodistani, koska en ole saanut töitä enkä työttömänä kykene enää maksamaan uutta, korotettua vuokraa.

    A.

    VastaaPoista
  4. Parempaa uutta vuotta 2014 meille kaikille!

    Kiitokset kannustavat jatkamaan blogin kirjoittamista. Hienoa, että joku pitää blogiani mainiona!
    On todella ikävää, kun joudut työttömyyden vuoksi muuttamaan. Olen pahoillani puolestasi.

    VastaaPoista