torstai 19. syyskuuta 2013

Työttömyysuraa kiertämässäPoljen todellakin paikallani ja kierrän samaa ”uraa” tämän työttömyyteni kanssa! Tarkastellessani esim. kymmenen tai seitsemän vuoden takaisia muistiinpanojani ja työttömyyttä koskevia lehtileikkeitä, joita olen kerännyt, huomaan olevani täsmälleen samassa tilanteessa kuin silloinkin. Huomaan myös työttömyysaiheisten lehtikirjoitusten olleen aivan samaa asiaa kuin nykyisinkin. Minä olin tosin ne surkeat kaksi ja puoli vuotta työelämässä tässä välissä, mutta olen jälleen kiertämässä samaa kehää kuin aikaisemmin. Ajatuksenikin valitettavasti kiertävät aina samaa kehää oman huonommuuden ja kelpaamattomuuden suhteen. 

Taas kerran ostin halvan viiden kerran kortin eräälle kuntosalille sekä menen taas tänne muun tekemisen puutteessa:

Työllistyneitä on ilmoitettu ko. projektiin osallistuneista olevan useita, mutta heidän työllistymisensä ei välttämättä liity suoraan projektiin… Minä vuodesta toiseen istun tuolla hyvin satunnaisesti joihinkin kiinnostaviin koulutuksiin osallistumassa. Ne joilla on potentiaalia työllistyä, työllistyvät ilman projektia ja ne, joilla ei sitä ole (selvästikin minä) eivät työllisty sen avullakaan. Eräässä koulutuksessa olikin viestinä, että ”asiat, joita ei voi muuttaa, pitää vain hyväksyä”. Minä en valitettavasti pystyne koskaan hyväksymään ikityöttömyyttäni tai kotirouvuutta olosuhteiden pakosta


5 kommenttia:

 1. Tulit mieleeni, kun nämä uutiset luin. Mitä ajatuksia herättää?

  1http://www.hs.fi/paakirjoitukset/a1379522842277?jako=267e80f6a4f7ca24a61cf96d1719d004&ref=fb-share

  http://www.hs.fi/kotimaa/Ty%C3%B6tt%C3%B6mille+tulossa+ty%C3%B6velvoite/a1379523217431?ref=tf_iHSisboksi630&jako=d3547203fa4fd04626e29aa078a0e0fd

  VastaaPoista
 2. Hei Toivoton, olen lukenut kirjoituksiasi tänä vuonna säännöllisesti. Tilanteeni arvaat varmasti. Oletko kokenut, että esim. tuosta Piotty-projektista olisi hyötyä? Taidanpa laittaa sinulle viestiä....

  Edelliseen kommenttiin viitaten nuo uutiset kyllä herättävät paljon ajatuksia. Pitää lukea ne vielä uudestaan, että saa ajatukset ja mielipiteet muotoiltua kirjoituskelpoiseen muotoon.

  VastaaPoista
 3. Voiko tuohon projektiin ilmoittautua ja käydä heidän lyhytkursseillaan vai pitääkö siitä ilmoittaa te-keskukseen tai jotain? En osaa vielä näitä byrokratioita, kun olen vielä "tuore" työtön.

  VastaaPoista
 4. Mielestäni jos työttömälle kerran on löydettävissä tällaisia "työvelvoitetöitä", niistä voisi sitten maksaa oikeata palkkaa. Enpä oikein kuitenkaan usko tuollaisen systeemin toteutumiseen.

  En ole ollut mikään erityisen ahkera "piottylainen", mutta jos haluaa joskus vaihtelua päiväänsä - ja myös päästä tapaamaan toisia työttömiä - siellä on välillä ihan kiinnostavia koulutustilaisuuksia tarjolla. Projektiin voi ilmoittautua suoraan. TE-toimistosta aikanaan sain tietää Piotty-projektista, mutta sinne ei tarvitse ilmoittaa projektiin liittymisestä. Kyseessä on kuitenkin enimmäkseen henkisen tuen saaminen.

  VastaaPoista
 5. Mitä mieltä olette nykyisistä hallituksen kaavailuista saada työttömät puuhastelemaan pariksi tunniksi päivässä jottei työttömän saamia tukia leikattaisi yhteiskuntaan osallistumattomuuden takia?

  Oleilu muuttuisi kertaheitolla osallistumiseksi? Siinä sitä mielenterveys itse kullakin kohenisi vauhdilla ja säästöä kertyisi, kun meidät kaikenkarvaiset makoilijat ja tyhjäntoimittajat saataisiin vihdoin ylös sohviensa syövereistä oikeisiin töihin!

  Saisimme tietenkin ilmaiset työmatkat puuhamaillemme, koska eihän meillä ole varaa käyttää kallista joukkoliikennettä tai omaa kulukuneuvoa (kenellä työttömällä nyt sellaista olisikaan varaa pitää).

  Ehkä puuhamaamme sijaitsisikin sopivan patikkamatkan päässä jollakin mukavalla hakkuualueella, jossa pitäisi kävyt ja risut saada keruuseen? Näin päästäisiin eroon samalla sohvalla makaamisen aiheittamista ikävistä makuuhaavoista ja jenkkakahvoista, jotka väistämättä ovat ympärillemme ajan myötä kietoutuneet.

  Huumorilla teitä lähestyy Ilona.  VastaaPoista