maanantai 23. syyskuuta 2013

Työttömyysongelma ratkaistu!

Viime lauantain Aamulehdessä oli samalla sivulla nämä kaksi juttua:

Uskomatonta mutta totta; jo kokonaista yksi suomalainen työtön on palkattu tulevalle tunnelityömaalle - ja vielä oppisopimuksella! Pelkästään tämän takia kannattaa aloittaa suuruudenhullu, turha ja tarpeeton hanke! Yhden työpaikan luominen ei sitten maksakaan kuin "180" (oikeasti vähintään 300) miljoonaa...Tällaisen uutisen julkaisun täytyy olla vitsi! Päätellen toisesta juttuaiheesta samalla palstalla se onkin. Nyt on sitten Tampereen työttömyysongelma ratkaistu ja voidaankin palkata hukkaputkityömaalle yhden suomalaisen lisäksi sadoittain puolalaisia ja virolaisia ammattitaidottomia työmiehiä.

Tampereella oli 31 fiksua päättäjää, mutta se ei riittänyt, koska tunnelinäköisiä päättäjiä oli 36.

8 kommenttia:

 1. Luin tuon saman uutisen lehdestä ja olin aivan hölmistynyt. Onko se uutinen, kun yksi työtön on saanut töitä.
  Todella täsyin tarpeeton hankekin vielä koko tunneli. Puoli Tamperetta kaivetaan ensin parkkiluolan takia ja sitä ei juurikaan käytetä. Sitten aletaan kaivaa tunnelia, enkä usko, että esim Ratinan kautta kulkevat mihinkään tunneliin siirtyvät, eihän sieltä pääse ulos ennen kuin vasta missä lie. Joten palataan taas siihen 80- ja 90-lukujen ruuhkaan siellä Ratinansillalla ja Hämeenpuistossa.

  VastaaPoista
 2. Unohtui mainita, että tuon uutisen luettuani meinasin laittaa sinulle viestiä, että oletko se sinä, joka sai töitä;)

  VastaaPoista
 3. Toivon, että tunnelin rakentamisessa tulee vielä sellaisia ongelmia, että koko hanke kaatuu omaan mahdottomuuteensa.

  Olisi todellakin uutinen, jos minä saisin töitä!

  VastaaPoista
 4. Nimenomaan yksi työtön sai töitä, mutta kuinka monta puolalaista ja virolaista työntekijää tosiaan mahtaa tuollakin työmaalla olla?!
  Kiitos näiden ulkomaalaisten rakennusalan työntekijöiden, mm. minulla ja monella muulla suomalaisella alan koulutuksen saaneella ja työkokemusta omaavalla ei ole töitä..
  Ja kuten sanoit osa täysin ammattitaidottomia, yksi tuttu joutunut niiden työn jälkiä korjailemaan ja ollut oikeudessa todistajanakin samassa jutussa.

  Mutta on kai se jo iso uutinen, että ihan suomalaisen palkkasivat, kun eihän suomalaiset kuulemma suostu noita p´ska duuneja tekemään. Kyllä se on mielestäni niin päin, ettei työnantajat suostu suomalaisia palkkaamaan, kun pitäisi ihan palkkaakin maksaa. Eikä näiden alojen palkat niin isoja ole etteikö niitä olisi varaa maksaa vrt moniin täysin turhiin päälliköiden ylisuuriin palkkoihin, jotka eivät edes tee konkreettista tuottavaa työtä.
  Vähän meni aiheen ohi, mutta kyllä voisivat aika monta muutakin suomalaista työtöntä palkata. Kaikki työt joko valuu ulkomaille tai ulkomailta tullaan tänne asti niitä töitä tekemään.

  VastaaPoista
 5. Nauraako vaiko itkeäkö, kas taitaa nykypäivänä olla suuremmankin uutisen aihe, jos työtön on palkattu.

  VastaaPoista
 6. Mielestäni Tampere teki oikean päätöksen kun aloitti tunnelin rakentamisen. Nythän tuollainen pitää juuri tehdä kun työttömiä rakennusmiehiä ja kallionporaajia on työkkärin listoilla reilusti.

  Niille joiden mielestä Tampereella ei ole ruuhkaa rantatiellä voin todeta että kyllä on. Reilu kymmenen vuotta tuli kuljettua töihin tuota reittiä joka päivä ja pahimmillaan ruuhkat alkoivat lielahdesta. Lisäksi tunneli tehdään tulevaisuuden liikennetarpeen mukaan eli liikenne tulee väylällä kasvamaan.

  VastaaPoista
 7. Ongelma ei tunnelilla ratkea. Se auttaa ainoastaa jostain Hervannasta Hämeenkyröön kulkijoita. Nyt suurin osa lyhyemmän matkan kulkijoista siirtyy takaisin keskustaa sivuaville väylille ja koko keskusta on taas tukossa.
  Onneksi en enää ole tamperelainen. Tunneli maksaa niin paljon ja kun tiedetään miten budjetti paisuu ja paisuu. Juuri kuulin minäkin, että virolaisia rakennusmiehiä ollaan sinne palkkaamassa, miten se auttaa työttömiä suomalaisia rakennusmiehiä ja naisia?

  Rantaielle olisi voinut tehdäpari kaistaa molemmin puolin lisää. Mutta grynderit haluaa rakennusmaita!

  VastaaPoista
 8. Ei tunnelin rakentaminen auta mitään eikä ketään, vaikka Tampereen kaupunginvaltuuston enemmistön mielestä Tampereen, Suomen ja maailman talousongelmat ratkeavat sen avulla. Tunnelista ei tule muuta kuin haittaa ja loputtomia kustannuksia. Tämä on tietysti vain minun näkemykseni asiasta, monilla on toisenlainen mielipide.

  VastaaPoista