lauantai 5. tammikuuta 2013

Oleskeluyhteiskunnassa

Olen viime aikoinakin oikein urakalla oleskellut yhteiskunnassa ja tavoitellut kovasti työtä sitä kuitenkaan saamatta. Omasta mielestäni tarvitsen työpaikan,  mutta työnantajien mielestä en sitä ansaitse. Tässä on siis olemassa todella paha ristiriita!

Ne ajat ovat kuitenkin lopullisesti ohi, jolloin kaikille riitti työpaikka, jossa henkilö työskenteli 30 - 40 vuotta ja sen jälkeen pääsi eläkkeelle. Kun kerran tilanne on nykyisin se ettei kaikille halukkaille työpaikkaa riitä ja monet joutuvat tänäkin vuonna ei-vapaaehtoisesti pois työpaikoistaan, niin mitäpä muuta siinä sitten voi tehdä kuin jatkaa ns. oleskelua? Minunkin on edelleen jatkettava oleskeluani työvoimareservissä työtä (turhaan) tavoittelemassa myös vuoden vaihduttua. Vuosiluvun vaihtuminen ei kohdallani tarkoita minkään uuden alkamista, vaan sen sijaan entisen tilanteen pitkittymistä ja työttömyysvuosien lisääntymistä.

2 kommenttia:

  1. Sauli ei ehkä ole huomannutkaan, että se oleskelu on joillekin, hyvin suurelle joukolle, suoratstaan pakollista. Ei ole muuta vaihtoehtoa.

    VastaaPoista
  2. Vaihtoehdot ovat tosiaan kovin vähissä.

    VastaaPoista