tiistai 29. tammikuuta 2013

IhannetyöntekijäMillainen on nykypäivän ihannetyöntekijä? Melkein työtehtävästä riippumatta hänellä on tällaiset ominaisuudet:
- tulee toimeen monenlaisten ihmisten kanssa ja sopeutuu nopeasti joukkoon
- pystyy vaikuttamaan muihin innostuneisuudellaan sekä kommunikoimaan sujuvasti ja vakuuttavasti
- keksii uusia ideoita ja vaihtoehtoisia ratkaisuja sekä kykenee visualisoimaan ne
- pystyy katsomaan asioita laajasta perspektiivistä
- pystyy priorisoimaan ja asettamaan selkeitä tavoitteita 
- keskittyy asiakkaiden tarpeisiin ja tyytyväisyyteen  
- suullisen ja kirjallisen englannin taito on sujuva 
- tuntee asiakkaiden tai yrityksen toimialueen  

Lisäksi eivät lainkaan haittaa:
yhteistyökyky, joustavuus, itsenäisyys, kansainvälisyys ja innovatiivisuus.
Kaikkein tärkeintä on kuitenkin olla ns. sosiaalinen tiimipelaaja.


Em. ominaisuuksien lisäksi ihanteellinen työnhakija on iältään 25 – 40(45) vuotta. Hänen tulee myöskin olla samasta muotista (ikä, sukupuoli, koulutus, luonne jne.) kuin mahdolliset tulevat kollegansa, koska erilaisuutta on vaikea sietää työyhteisössä. Ääneen lausumaton totuus on se, että ihanteellisin työpaikan saaja on työpaikan vaihtaja, koska työttömänä olevassa henkilössä täytyy olla jotain vikaa – eihän häntä ole muuallekaan huolittu…

5 kommenttia:

 1. Samanlainen pitaa olla juu kuin rekrytoijakin ja muut osastolla. Yksi rekrykonsultti soitti minulle tanaan ja selitti ummet ja lammet yhdesta tyopaikasta. Kuuntelin enimmakseen koska han enimmakseen puhui niin etten suunvuoroa saanut mutta kysyin kylla kysymyksia silta osin mihin tarvitsin tarkennusta. No, jossain vaiheessa konsultti alkoi kuulostamaan eparoivalta ja tiesin mita tuleman pitaa. Eli kuulemma asiakasyritys yleensa hakee henkiloita jotka ovat kovin energisia ja taynna intoa jne ja kun han asiaa tarkemmin miettii niin ehka tama ei olekaan sopiva rooli sinulle...just eli jos ei jo puhelimessa kilju innosta niin sitten sita on 'ei-energinen' lue liian vanha. En todellakaan haluaisikaan firmaan/tiimiin jossa muut ovat enimmakseen kaks- ja kolmekymppisia mutta hyvin usein saan tuntea etta olen vaaranlainen. Taas kerran.

  VastaaPoista
 2. Näinhän se menee. Tuntuu epäreilulta mutta valitusosoitetta ei ole. Tai/ ja kysymys on tietenkin myös alasta. Mitä enemmän päteviä ammattilaisia on tarjolla sen vapaammin työhönottaja voi korostaa "muita tehtävään liittyviä ominaisuuksia". Elämänsisältöä pitää yrittää löytää muualta. Aina kun on suunta johonkin, elämä etenee. Latteaa mutta totta.

  VastaaPoista
 3. ... ja sujuva kielitaito olla pitää.

  Ja sitten jotain, jota ei sanoiksi pukea voi, koska vaikka hakee sellaista työtä josta osaa kaiken mitä toivotaan, ei puhelin silti soi, ei meli kilahda haastatteluun pyytääkseen.

  VastaaPoista
 4. Joo, sujava kielitaito olla pitaa vaikka haastattelija eli se pomo itse puhuu sellaista tankeroenglantia ettei pahemmasta valia...

  VastaaPoista
 5. Vaadittuja ominaisuuksia riittää loputtomasti, koska on paljon hakijoita, joista valita ja aina joku heistä täyttää vaatimukset.

  VastaaPoista