maanantai 7. maaliskuuta 2016

Viides päivä työttömänä

Ensin olin viisi päivää virallisella lomalla palkkatukityösuhteen loppuajan, sen jälkeen hiihtolomalla (sisältäen neljä työttömyyspäivää), ja nyt on menossa viides arkipäivä kokonaan (valitettavasti täytyy taas käyttää t-sanaa) työttömänä. En vielä edes ehtinyt ilmoittautua työttömäksi työnhakijaksi, mutta sähköpostiini sain jo ”Tärkeää tietoa työnhaustani ja työttömyysturvastani”:

Tämä on Pirkanmaan TE-toimiston virallinen yhteydenotto työnhakijaksi ilmoittautuneille.
Lue tämän kirjeen sisältö huolellisesti, koska siinä on sinulle tärkeää tietoa työttömyysturvaasi ja työnhakuusi 
liittyen. Olemme sinuun yhteydessä tarvittaessa puhelimitse, sähköpostilla tai kirjeitse.
 


Joku Muu on siis ilmoittautunut puolestani työttömäksi?! Eli se tapahtunee automaattisesti palkkatukityön loppuessa.

Asioinnin tilanne

Työnhakusi on voimassa.
TE-toimisto ottaa sinuun yhteyttä 01.06.2016 


4 kommenttia:

 1. Taitaa olla vika järjestelmässä, itse olen ollut töissä jo hieman yli vuoden verran ja sain samanlaisen postin.
  Täytynee kait voittaa inho TE-toimiston järjestelmiä kohtaan ja tarkistaa ettei sitä ole viranomaisten mielestä "työtön".

  VastaaPoista
 2. Palkkatukityö ei katkaise työttömyyttä, voit periaatteessa saada esim. työhönosoituksen kesken palkkatukityön. Nykyisinhän työnhaku on muutenkin voimassa koko ajan ilman erityistä ilmoittautumispäivää. Soittelevat sieltä päin jos on jotain asiaa.

  VastaaPoista
 3. Nuo päivämäärät ovat ihan yhtä tyhjän kanssa. Itsekin odottelin puhelin kädessä koko päivän, kun minuun piti ottaa yhteyttä, mutta ihan turhaan. Minulla olisi itse asiassa ollut ihan asiaakin sinne, joten olisivat voineet soittaakin, mutta ei. Laitoin sitten itse yhteydenottopyynnön ja kun sieltä lopulta joku soitti, kysyin mitä virkaa näillä "TE-toimisto ottaa sinuun yhteyttä" -päivillä oikein on.

  Virkailija selitteli vähän vaivautuneena, että siinä lukee väärin. He pyrkivät ottamaan yhteyttä siihen päivämäärään mennessä ja jos eivät ehdi, siirtävät päivää myöhemmäksi - itselläni puoli vuotta eteenpäin.

  Että ei se ole niin justiinsa ja päivän päälle silloin, kun TE-toimiston pitäisi tehdä jotakin, mutta kun työtön on jossakin asiassa päivänkin myöhässä, tulee karenssia ja syyttelyitä. Reilu peli, tai sitten ei.

  VastaaPoista
 4. Niinhän se on, että työttömälle annetuissa päivämäärissä ja aikarajoissa ei jousteta, mutta siellä toisella puolella joustoa riittää.

  Minun täytyisi alkaa perehtyä ansiosidonnaisen päivärahan hakuprosessiin, koska siitä on jo melkein 7 vuotta, kun viimeksi olen sellaista ylellisyyttä hakenut (ja kohta 5 vuotta kun olen ansiopäivärahaa viimeksi saanut). En yhtään muista, mitä pitää tehdä, mutta kassan nettisivuilta löytyy neuvoja.
  Ensimmäisen hakemuksen voin laatia 15.3. alkaen (kaksi viikkoa työttömyyttä on silloin takana).

  VastaaPoista