lauantai 26. maaliskuuta 2016

Menin töihin

Nyt on päässyt käymään niin, että ”menin töihin” eli sain palkkatukityöni jatkoksi neljän kuukauden ihan oikean (projekti)työsuhteen samoissa tehtävissä. Neljä kuukautta ei isossa kuvassa paljon merkitse, mutta se vie kuitenkin taas hieman eteenpäin… Eläkkeelle olisi silti vielä matkaa keskimäärin 15 vuotta. Kylläpä se kestikin: ensin 5 v 5 kk ennen kuin pääsin siihen työvoimakoulutukseen, josta työllistymiseni alkoi - ja kaikkiaan melkein
7 vuotta (6 v 10 kk). Voisi jopa sanoa, että too little too late, mutta kuitenkin…Samanlaiset tunnelmat ovat kuin tämän kirjoittajalla, paitsi etten mitenkään vihaa aamuherätyksiä.

Viisikymppinen saa yleensä vain pätkätöitä, mikä tulee omalla kohdallani täten todistettua.

En vaivaudu hakemaan kuluneelta kolmelta viikolta työttömyyspäivärahaa, nimittäin oltuani viimeksi samat kolme viikkoa työttömänä kuin nyt (vuonna 2008), sain siltä ajalta ansiosidonnaista työttömyyskorvausta käteen kokonaista 300 €. Minulla oli suorastaan vaikeuksia päättää, mihin tuon huikean summan sijoittaisin… Säästän nekin rahat seuraavalle työttömyysajalleni. (Blogi-ilkeilijä voi myös olla tyytyväinen, kun en hae työttömyyskorvausta juuri hänen verorahoistaan.)


12 kommenttia:

 1. Onnittelut! Pätkistä voi poikia lisää pätkiä, joten on se aina eteenpäin. Tosin samalta tuntuu, että liian myöhään, liikaa on jo menetetty, miksi ei mitään esim. palkkatukipätkää voinut saada (vuosia) aikaisemmin.

  VastaaPoista
 2. Onnea!!! Pätkä on aina tyhjää parempi, mutta sellaisen saadakseen täytyy myös olla ns. tekijä. Mikäs siinä kun voisi aina luottaa, että pätkän jälkeen alkaa uusi pätkä tarpeeksi pian. Mutta niinhän se ei mene. Hieno juttu joka tapauksessa :)

  VastaaPoista
 3. Todella hieno juttu! Kun elää tässä hetkessä niin ei tulevaisuus huoleta, siinä sitä mindfullnessia parhaimmillaan...

  VastaaPoista
 4. Kiitos kaikille onnitteluista! Olen hyvin tyytyväinen tämänhetkiseen työtilanteeseeni, ja arvioin tilannetta sitten uudelleen heinä-elokuussa.

  VastaaPoista
 5. Onnea tosi paljon!!!

  VastaaPoista
 6. Kiitos vielä kerran onnitteluista. Minulle tämä on suuri saavutus, vaikka onkin kyse vain neljän kuukauden pestistä. Kaikkina työttömyysvuosinani kun olisi ollut mahdollista olla töissä edes 4 kuukautta vuodessa, mutta kun en saanut mitään työtä, en sitten yhtään mitään...

  Tämän työpaikan sain ilman yhtään hakemusta, puhumattakaan ns. soveltuvuustesteistä, joiden mukaan en ole ikinä "soveltunut" minnekään!

  VastaaPoista
 7. Paljon onnea minunkin puolestani!

  - Uskollinen seuraajasi

  VastaaPoista
 8. Huippuhienoa! Paljon onnea ja toivottavasti pätkälle löytyy jatkoa! :)

  VastaaPoista
 9. Mahtavaa! Toivon kaikkea hyvää jatkoonkin.

  t. Toinen säännöllinen lukija

  VastaaPoista
 10. Vielä yksi kiitos onnitteluista ja muista toivotuksista! :-)

  VastaaPoista