torstai 17. maaliskuuta 2016

Viikon tai kuukauden vitsi ja huono sellainen

Postaukseeni Harmittaa kovasti! oli joku raukkamainen anonyymi kommentoija vaivautunut kirjoittamaan seuraavaa:
Siis hetkinen... Uskomatonta että nirsoilet työpaikkojen suhteen. Toiselle puolelle kaupunkia(!!!) ei jaksaisi lähteä ja työsuhde on sinun makuusi liian lyhyt!!?? Mitä ihmettä? Toivottavasti työvoimatoimistossa saavat tietää tästä ja katkaisevat rahahanat osaltasi (Blogistasi on jo vinkattu työkkäriin. Kyllähän he Tampereen seudun opisto-insinöörinaiset sinun ikäluokassasi käyvät helposti läpi!) Meidän työssäkäyvien ja veroja maksavien ihmisten ei kiinnosta rahoittaa lomailuasi! Kyllä työikäisen ja työkykyisen ihmisen paikka on töitä tekemässä eikä "työttömänä". Nyt vähän järkeä tuohon touhuusi!

En voi tähän muuta sanoa kuin että: LOL! ”Vinkattu työkkäriin” – just joo… Työkkärin ”ilmianto-osastoa” varmaankin kiinnostaa ruveta salapoliisityönä selvittämään tamperelaisia opistoinsinöörinaisia, jotka eivät ole hakeneet surkeata kuukauden vuokratyöpätkää, jota eivät luultavasti olisi edes saaneet! Mitä he kenties tekisivät, laittaisivat minulle karenssin - ja syy siihen olisi mikä?

Tämä kommentoija kuvittelee vielä rahoittavansa kaikkien työttömien – erityisesti minun – ”lomailun”! Kannattaisi ehkä ottaa selvää mihin kaikkeen verorahoja käytetään… Tällä hetkellä en edes saa mitään työttömyyskorvausta, koska en ole sitä vielä hakenut.

Mikä on tällaisen henkilön motiivi lukea työttömän blogia ja kirjoittaa sinne ilkeä kommentti? Pelkääkö hän ehkä joutuvansa itsekin työttömäksi? Voisi tehdä pieni ”lomailu” hänellekin ihan hyvää.

Voin vielä kertoa, etten aio jatkossakaan enää hakea vuokratyöpaikkoja, koska mittani niiden suhteen tuli jo ajat sitten täyteen; en ole koskaan saanut yhtään vuokratyöpaikkaa. Näin säästyy molemmilta osapuolilta aikaa ja turhaa vaivaa.

7 kommenttia:

 1. Meidän työssä käyvien blaa blaa

  Sillä työssä käyvällä on vaan lääkkeet loppu. Pian työttömyys kutsuu ja purkaa vaan pahaa oloaan.

  Puhuu itsestään vielä monikossa, harhainen tapaus.

  VastaaPoista
 2. Joskus kiukuspäissäni olen miettinyt, että jokaiselle tulisi suoda pakollinen vuoden työttömyys uransa aikana. Se olisi pakollinen, kuten asepalvelus on nykyisin. Juju olisi siinä, että tietäisit sen tulevan, mutta sinulle ei kerrottaisi milloin se iskee ja kestääkö se vuoden vai onko se kuukauden pätkissä.

  Kai nuo purkaa pahaa oloaan kun ei omat voimat enää jaksa venyä alati kiristyvien tulostavoitteiden alla. Ei tuollaisia kannata noteerata, kun ei ole edes vaivautunut faktoja selvittämään ennen huuteluaan. Muistan jo peruskoulussa opettajan painottaneen faktojen tärkeyttä ja perustelujen löytymistä mielipiteilleen, muutoin on vain tyhjä huutelija.

  VastaaPoista
 3. Olipas provosoivaa pahan olon purkamista tuo. Kaikilla ei ole kykyä samaistua toisten tilanteeseen. Monien pitää kokea asiat itse ymmärtääkseen. Omasta puolestani voin sanoa, että tästä väkisin makaamisesta on lomailu kaukana.

  VastaaPoista
 4. Kyllä pitää melkoinen suuruusharha olla sellaisella ihmisellä,
  joka kuvittelee maksavansa kaikkien työttömien päivärahat juuri omista veroistaan...

  "Me työssäkäyvät rahoitamme teidän työttömien lomailun/ sohvallamakaamisen tms." on muutenkin jo niin väsynyt argumentti, että ehkä olisi aika keksiä jotain uutta.

  VastaaPoista
 5. Ilmiannolla uhkailu on asiatonta, mutta muuten asiasisältö on kohdallaan. Vaikka työsuhde on määräaikainen ja toisella puolella kaupunkia niin on se kuitenkin tavoittelemisen arvoinen. Itse työttömäksi jäätyäni sain parin kuukauden haun jälkeen muutaman kuukauden määräaikaisen työn. Ajoin joka päivä työpaikalle 120 km yhteen suuntaan. Sain tätä kautta kontakteja ja vakituisen työn kotikaupungistani. Palkkakin on parempi kuin aiemmassa työssä, mistä minut irtisanottiin. Nyt odottelen kevättä ja voin taas pyöräillä töihin. Olin varmaan onnekas, mutta tein kyllä paljon töitäkin.

  VastaaPoista
 6. Joskus saattaa käydä noinkin, mutta useimmiten ei. En edelleenkään usko menettäneeni mitään, kun en tarttunut vuokrafirman työnhakuvinkkiin (aiempien kokemusteni perusteella päättelen näin).

  VastaaPoista
 7. olen ollut työtön 6v7kk tulee aika pitkäksi odottaa eläkettä t.m60v

  VastaaPoista