sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Ahneus on päivän sana


Ahneella ei näytä olevan paskainen loppu:
Kansanedustajien avustajat pääsevät töihin suhteilla, eli he ovat yleensä kansanedustajien tuttuja tai tutuntuttuja eikä heille ole muodollisia pätevyysvaatimuksia. Eiköhän nykyinen ansiotaso olisi heille aivan riittävä! He voivat sitä paitsi pyrkiä kansanedustajiksi, jolloin ansiot kaksinkertaistuvat eikä minkäänlaista tulosvastuuta kuitenkaan ole.

Minä tulisin miljoonalla eurolla toimeen noin 30 vuotta ja nykytulotasollani eläen 100 vuotta…

(Ennen kuin joku nerokas kommentoi, että "voithan sinä alkaa kansanedustajan avustajaksi tai toimitusjohtajaksi", voin kertoa joutuneeni ponnistelemaan jo niin paljon työllistyäkseni edes kahdentonnin palkalla satunnaisiin määräaikaisuuksiin, että sen kommentin voi jättää ihan ajatuksen tasolle.)

7 kommenttia:

 1. Tätä varmaan tarkoitetaan sillä "Suomi nousuun"-mantralla. Köyhiä ja työttömiä kiusataan leikkauksilla ja kepeillä niin, että ihan pahaa tekee...

  VastaaPoista
 2. Kummallista myös se, kun Nokian renkaiden tj möi osakkeensa juuri ennenkuin vilunkipeli paljastui ja siitä ei seurannut mitään rangaistusta. Tankkaapa diiselautoosi polttoöljyä veronkierto mielessäsi niin siitä hyvästä sulta laskutetaan arvioitu vuoden kulutus ja valtion veromenetykset, menetät rikosvälineen eli autosi valtiolle tms.

  Ei taviskansalla ole mitään saumoja tässä maassa.

  Tosiaan joo, ihan kaikilla meillä on mahdollisuus kansanedustajiksi...Hehehehe, kun ei pääse edes kauppaan hyllyttäjäksi niin millä ilveellä sitä kansanedustajaksi...Aika koomista ajatella, että kaikilla olisi lähtökohtaisesti samat mahdollisuudet.

  Moni paasaa verkostoitumisen merkityksestä uralla etenemisessä. Ei siinä paljoa verkostot auta jos ne koostuu työttömistä. Silloin tilanne on yhtä surkuhupaisa kuin silloin jos yrittäisi itseään niskasta nostaa ilmaan...Eikä välttämättä kavereiden verkostot auta jos ne ovat niin totaalisesti eri alalta kuin millä itse vaikutat.

  VastaaPoista
 3. Uravalmennuksessa paasattiin tuosta verkostoitumisen tärkeydestä. Muistettiin mainita tietysti myös se, että työantajat etsivät ulospäinsuuntautuneita ihmisiä (miksi muuten joka hemmetin ammatissa pitäisi olla suuna päänä)? Mutta kuka haluaa verkostoitua työttömän kanssa? Ei niin kukaan. Työttömästä ei ole kellekään mitään hyötyä, joten muiden silmissä olet ´persona non grata´. Työttömistä eivät ole kiinnostuneet kuin ne, jotka tekevät heidän ilmaisella työpanoksellaan rahaa tai saavat muuten elantonsa työttömiä kouluttamalla, valmentamalla jne. Joten naulan kantaan kiteytit verkostoitumisen merkityksen työttömälle, tth78.

  VastaaPoista
 4. Verkostoituminen on todellakin nykyään isokin taikasana. Jopa työpaikkailmoituksissa korostetaan valmiita verkostoja, etenkin jos työ liittyy mitenkään esimerkiksi myyntiin tai markkinointiin.

  VastaaPoista
 5. Suhteillahan työpaikat jaetaan,ennen ja eritoten nykyään.
  Verkostoitumisen lisäksi me rassukat voisimme opetella nöyristelemään ja mielistelemään.Kurssin nimi voisi olla,näin käytät ruskeaa kieltäsi oikein.
  VastaaPoista
 6. Uravalmennuksen antia oli myös uravalmentajan neuvo olla nöyrä. Kuinkahan moni pitkäaikaistyötön menee potentiaaliselle työpaikalle karmit kaulassa ja henkselit paukkuen? Ehkä seuraava työllistämistoimenpide pitkäaikaistyöttömille on todellakin "näin nöyristelet ja käytät pitkää kieltäsi oikein"-kurssi. Tästä voidaan sitten edetä kielenkäytön viilausta-kursseihin jne.

  VastaaPoista
 7. Jo ennestään rikkaat vielä rikkaammiksi sekä köyhät, työttömät ja köyhät työttömät kyykkyyn! Siinäpä hallituksen terveiset meille...

  VastaaPoista