torstai 25. helmikuuta 2016

Pakkolomalla


Jo kolmatta päivää (pakko)lomalla, jota en tarvitse. Tarvitsen lomaa vasta ensi viikolla, kun on koulujen hiihtoloma. No, onhan ensi maanantai vielä viimeinen (pakko)lomapäiväni.
Olisin todella paljon mieluummin ollut nämäkin päivät töissä ja tehnyt jotain hyödyllistä, kun siellä on nyt kuukauden kiireisin aika menossa. En viitsi edes yrittää keksiä mitään tekemistä kotona… On tylsää! Voinhan toki siivota – siivoamista riittää, mutta se ei oikein huvita. Haluan pois kotoa, ihmisten ilmoille, takaisin töihin!

Olen sellainen ihminen, joka tarvitsee aikataulutettua, ulkoa ohjattua tekemistä eli työtä. Päivissä pitää olla rakennetta, eivätkä ne saa olla tällaista satunnaista haahuilua.  
Toimettomana oleminen on raskasta. Kotona lorvailu ei todellakaan ole minua varten. Minun pitää vain ajatella olevani toistaiseksi lomalla, koska en ole vielä virallisesti työtön.


6 kommenttia:

 1. En tiedä onko pelkästään insinööreille ominaista, mutta itse koen samaa tarvetta saada ulkoa käsin tapahtuvaa aikataulutettua tekemistä. Opiskelemisesta ei aikanaan olisi tullut mitään, jos itse olisi pitänyt lukujärjestys luoda. Kun käsillä oli valmis lukujärjestys, oli sitä mahdollisuus parannella, vieläkin hymyilyttää ne kurssien aikataulujen tehostamiset ja muut tweakkaukset joita tuli säännöllisesti tehtyä opiskelun tehostamiseksi. Sitä oli niin insinööri jo opiskelujen alkuvaiheissa...

  VastaaPoista
 2. Minulla ei riitä mielikuvitus, luovuus tms.keksimään sellaista sisältöä työttömiin päiviin, että ne tuntuisivat mielekkäiltä. Liittyneekö tuo sitten "insinööriyteen" tavalla tai toisella? Eipä idearikkaus varsinaisesti ainakaan haittaisi millään alalla...

  VastaaPoista
 3. En tarvitse ulkoa käsin aikataulutettua tekemistä ja jo opiskeluaikana lukujärjestys oli yliopistossa luotava itse. Mielekästä tekemistä on työn ulkopuolellakin mutta jos et itse sitä keksi syystä tai toisesta, paha sitä on kenenkään toisen sinulle "tuputtaa".

  VastaaPoista
 4. En kaipaa ketään "tuputtamaan" minulle yhtään mitään!
  Siitä ei ollutkaan kysymys vaan tarpeesta saada olla töissä...

  VastaaPoista
 5. Hei, löysin juuri blogisi. Kiinnostavaa, koska aihepiiri liippaa läheltä.. vaikkakin oma työttömyysurani onkin (toistaiseksi?) lyhyempi.

  Juu, jotakin mielekästä tekemistä tarvitsee. Ei sitä vaan välttämättä keksi itse mitään järin rakentavaa. Töihin kaipaa.. On joku paikka elämässä mihin mennä ja joku tehtävä olemassa. Ja sosiaaliset kuviot ovat oma lukunsa, töissä tapaa ihmisiä.

  Tsemppiä sulle ja toivottavasti saat jostakin töitä. Juuri kun olet puolen vuoden pestin ansiosta taas saanut maistaa sitä "normaaliutta", jota joka tuutista tuputetaan. Varmasti korpeaa kun pesti päättyy.. :(

  VastaaPoista
 6. Tervetuloa lukijaksi ja hienoa, että olet aloittanut oman blogin työttömyysaiheesta! Niinpä, normaaliutta työssäkäynnin suhteen kaipaisin eli muuta kuin pätkäpestejä tai kokoaikaista työttömyyttä.

  VastaaPoista