tiistai 31. maaliskuuta 2015

Tilaisuus yli viisikymppiselle naiselle?


Tässä on mahdollisesti tilaisuus jollekin yli 50-vuotiaalle kohtalotoverille:
http://www.kodinkuvalehti.fi/etsimme_sinua_viisikymppinen_tyoton

Itse kun täytän seuraavaksi "vasta" 49, niin en voi osallistua. Toki tässäkin on samanlainen  karsintaprosessi kuin työnhaussakin... Mikäpä siinä sitten, jos joku on rohkea ja haluaa ryhtyä julkiseen työpaikan hakuun?

"Oletko yli 50-vuotias nainen ja ilman töitä? Autamme sinua etsimään töitä juttusarjassa. Täytä hakulomake!


Oletko sinä etsimämme viisikymppinen vailla työtä oleva nainen? Autamme sinua etsimään töitä juttusarjassa, jonka päähenkilö olet sinä. Hankimme avuksesi asiantuntijoita: saat opastusta työhakemuksen tekoon, valmennusta työpaikkahaastatteluihin ja sparrausta esiintymiseen.

Tarinasi avulla pureudumme siihen asenneilmastoon, jossa viisikymppinen on muka liian vanha palkattavaksi.

Hae mukaan ja näytä, että asenne on väärä! 
Hakulomakkeeseen pääset täältä ."


8 kommenttia:

 1. Eikö heidän työttömän sijaan pitäisi sparrata ja valmentaa niitä rekrytoijia? Heidän päässäänhän se ongelma on, heidän mielestään viisikymppiset ovat liian vanhoja palkattavaksi. Mitä auttaa valmentaa työtöntä työpaikkahaastatteluihin, jos niihin ei ensinnäkään kutsuta? Ihan sama kuinka hienon hakemuksen ja CV:n rustaa, jos ikä ja työttömän status pitää myöntää.

  Ei tässä tilanteessa auta kuin joko keppi tai porkkana, työnantajille siis, ei työttömille. Viisikymppisen palkkaava saisi joko lisärahaa tai sitten viisikymppisten palkkaamiseen pitäisi velvoittaa kaikenlaisilla säädöksillä. Onkohan 35 muuten uusi 50?

  VastaaPoista
 2. Lehdelle kannattaisi antaa vinkki asiasta, voisivat ottaa tosissaan ja muuttaa konseptia. On hullua ajatella, että esim. 50-v. täyttänyt työtön markkinoinnin ammattilainen ei osaisi kaikkea sitä mihin lehti nyt antaa apua.

  VastaaPoista
 3. Voi luoja! Ja monta muuta painokelvotonta sanaa. Onneks en tilaa Kodin kuvalehteä... On tietysti muutamia jotka ei osaa täyttää tai tehdä työhakemusta jos on päässyt pitkäaikaiseen työhön "lennosta". Minä alle nelikymppinen inhoan yli kaiken rekrysivustoja joissa pitää täyttää monta lappusta ennenkuin hakuprosessi etenee.
  Mutta asiaan. Tuntuu kans kieli poskessa tekaistulta jutun aiheelta.

  VastaaPoista
 4. Mitä pahaa tässä on? Luulisi, että lehti hankkii parhaat asiantuntijat, joiden avulla voi esim. teknisesti valmistaa sellaisen CV:n, johon kotikoneella ja -ohjelmilla ei kykene? Minulla ainakaan ei ole kotona mitään taitto-ohjelmaa eikä edes printteriä, jolla voisi tarkastella tuotostaan.

  Ihailen jokaista, joka uskaltaa pistää itsensä julkisesti peliin. Jo pelkästään se, että lehti tekee ikäsyrjinnästä juttua, on positiivista.

  VastaaPoista
 5. No ei kai sinänsä mitään pahaa ja luulisi juttuun osallistuvan juuri näitä kenellä on hankaluuksia CV:n kanssa ja työhaastattelu hirvittää. Mutta väittäisin kyllä, ettei suurimman osan kohdalla työllistyminen ole kiinni mistään CV:stä. Täysin kelvollisen, suorastaan mainion CV:n tekemiseen ei tarvita taitto-ohjelmaa. Jos sellaista haluaa käyttää, niin ilmaisia ohjelmia on esim. Scribus. Mihin sitä printteriä tarvitaan? Muunnetaan word-dokumentti pdf-muotoon ja sittenhän se on näytöllä samanlainen kuin printattuna. Pdf-muodossahan (tai muussa muodossa, jota ei pääse muokkaamaan) se pitää laittaa menemään, ei koskaa wordina. En siis nyt näillä neuvoilla halunnut viisastella, asiat ovat varmasti monille ihan peruskauraa, mutta jos nyt joku ei satu tietämään, niin on hyvä tietää. Auttaa yritän, niin kuin aina.

  VastaaPoista
 6. On toki eri asia millaiset mahdollisuudet viisikymppisellä ylipäänsä on saada töitä. Siinä ei välttämättä hyväkään CV auta. Ajattelin aika käytännöllisesti, että ohjelman ansiosta (epätoivoisen) viiskymppisen työnhakutaidot sentään tulevat kuntoon. Ja että julkisuus ylipäänsä auttaa taklaamaan ongelmaa, tekee syrjinnästä ainakin nolompaa.

  VastaaPoista
 7. Minä olen kaiketi tilastollinen harha. Olen nyt 55-vuotias ja sain työpaikan CV-netin (!) kautta alkaen viime helmikuun alusta. Tosin vain vuoden määräaikaisen, mutta mahdollisuudet jatkoon ovat olemassa yhden kollegan tulevan eläköitymisen kautta. Työnantaja haki tehtävään nimenomaan "kokenutta" henkilöä ja minulla tuo sana sattui olemaan esittelyni otsikossa. En olisi ikinä uskonut, että CV-netistä voi tulla ihan oikeakin työtarjous (siis muuta kuin älytöntä puhelinmyyntiä tai vastaavaa). Vaan näin kävi. Toisaalta, pitänee myös kertoa, että tämä oli kolmas peräkkäinen työpaikka mihin minut "pyydettiin" haastatteluun ilman, että olisin itse tehnyt asialle mitään. Enkä siis ole mikään "erityisasiantuntija" vaan ihan tavallinen toimistoammattilainen.
  CV:n kaikkivoipaan voimaan en usko minäkään: sellaisen osaa laatia jokaikinen, joka on joskus joutunut jotain kirjoittamaan ja ohjeita on netti pullollaan. Jos ihmisen osaaminen on kohdallaan, ei jollain CV:n asettelulla ole mitään väliä. Toki virheetön sen pitää olla sekä tietojen että oikeakielisyyden osalta.
  Täytyypä seurata mitä neuvoja Kodin Kuvalehti tarjoaa meille vanhuksille. Keksisivätkö jotain uutta jopa.....

  VastaaPoista
 8. On kiinnostavaa seurata miten tuossa työnhaussa käy, jos sattuu ko. lehteä vaikka kirjastossa lukemaan.

  Minä olen salaa haaveillut
  CV-netin kautta tapahtuvasta työllistymistä. Keksin mielestäni oikein onnistuneen otsikonkin sinne, mutta kuitenkaan tietojani ei käyty katsomassa kertaakaan sinä aikana kun CV:ni oli esillä...

  VastaaPoista