keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

"Ihminen ei ole koskaan ensisijaisesti työtön"

Tässä viisaita sanoja, jotka olen joskus kopioinut:

”Ihminen ei ole ensisijaisesti koskaan työtön. Kaikki eivät edes koskaan tee töitä, jos ei ole aivan pakko. Siis jo ennestään varakkaat tai ns. hyvin naineet. Ihmisen määrittely työttömiin vs. työtä tekeviin on aika keinotekoista lopulta. Ja se, mitä ne ns. työtätekevät tekevät... oikeastiko hyödyllistä? Monihan vaan menee työpaikalleen istumaan tuoliinsa ja selailemaan nettiä. Kahvitauko, lounastauko, kahvitauko. 
Monet ns. työpaikat ovat pelkkiä aikuisten ihmisten päivähoitopaikkoja, johon tosin moni on osannut keplotella itselleen kivat edut ja kuukausitulot. Joten itse en ainakaan mitenkään erityisesti enää kunnioita ''töitä tekeviä'', kun niin moni vaan kuluttaa julkista rahaa tekemättä yhtään mitään merkittävää todellisuudessa. Valtion virkamiehet esimerkkeinä.
Ihminen, joka ei käy ''julkitöissä'', voi olla erinomainen bloggaaja, kirjoittaja - maalaaja - muusikko - ystävyyssuhteiden ylläpitäjä - jne. Joten lopettakaa se itsenne määrittely joko työttömiin tai työllisiin.
Samanlaisia ihmisiä te olette, usein ehkä vain hitusen hienosyisempiä, kuin kyynärpäillä ''työelämään'' itsensä työntäneet varmoille tuloille... "

Yllä oleva kommentti on tästä keskusteluketjusta.


13 kommenttia:

 1. Otin käyttöön entisaikojen naisten 'tittelin' eli kysymyksiin työstäni vastaan nykyisin että olen kotirouva :-)

  VastaaPoista
 2. Muuten ihan ok tekstiä, mutta tätä en purematta niele: ''Joten itse en ainakaan mitenkään erityisesti enää kunnioita ''töitä tekeviä'', kun niin moni vaan kuluttaa julkista rahaa tekemättä yhtään mitään merkittävää todellisuudessa. Valtion virkamiehet esimerkkeinä.''

  Tietääköhän kirjoittaja keitä nämä valtion virkamiehet ovat ja mitä he tekevät työksensä? Poliisi on valtion virkamies. Sosiaalityöntekijä on valtion virkamies. Peruskoulunopettaja on valtion virkamies. Ihan turhaa työtä tekevät ilmeisesti.

  Julkisella puolella varmasti löytyy jossain supistettavaa, tehostettavaa ja karsittavaa, mutta on melko ympäripyöreätä lätinää heittää vaan, että ''Suomessa on liikaa virkamiehiä'', kuten Keskustan Juha Sipilä. Herra kun ei edes onnistunut kysyttäessä täsmentämään mistä pitäisi karsia. Hellanlettas mikä urpo.

  Joo, pistetään vaan puolet valtion virkamiehistä pihalle, mahtaneekohan sekään riittää näille virkamiesten vihaajille? Pitää vaan sitten muistaa, että nämä poispotkitut kilpailevat samoista vähistä työpaikoista muiden työttömien kanssa. Niinhän se Suomi saadaan nousuun!

  VastaaPoista
 3. Eivät nuo mainitsemasi viranhaltijat todellakaan ole turhia! Rahaa tuolla julkisella puolella kyllä kuluu/ kulutetaan, mutta sitä esim. dementoituneista (ikä)ihmisistä huolehtiminen vaatii, kun ei heitä voi heitteillekään jättää...

  Terveisin TOIvoton ei-kirjautuneena

  VastaaPoista
 4. Luin huolimattomasti enkä huomannut lainausmerkkejä. Mietin, että mitä toivottomalle on oikein tapahtunut, oli niin positiivista tekstiä.

  Olen Osattoman kanssa samaa mieltä, että heitto virkamiehiin on asiaton. Ylipäänsä olen kaivannut asiallista keskustelua työttömyydestä, mutta se tuntuu olevan mahdotonta. Ylilyönnit ja perustelemattomat heitot latistavat ja vievät terän keskustelulta. Sillä heikennetään omaa asemaamme, eihän meidän kanssa edes voi asiallisesti keskustella.

  VastaaPoista
 5. ''Joten itse en ainakaan mitenkään erityisesti enää kunnioita ''töitä tekeviä'', kun niin moni vaan kuluttaa julkista rahaa tekemättä yhtään mitään merkittävää todellisuudessa. Valtion virkamiehet esimerkkeinä.''

  Ei kuule kunnioita moni muukaan kuka tietää systeemin nimen. Ja monet työt ovat aivan turhia ja keksittyjä titteleitä jotta saadaan näin sanoa "olen töissä".

  Näitä työntekijöitä on valtavasti Suomessa josta on puhuttu vuosikymmeniin. Sitten lähdetään nauttimaan vielä valtavaa eläkettä "työuran" jälkeen.

  Mutta nämä ei ole yleensä pienipalkkaisia suorittavalla tasolla olevia jotka tekee niskalimassa töitä hermoromahduksen partaalle.

  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012041615455815_uu.shtml

  VastaaPoista
 6. Edelliselle anonyymille: Linkittämässäsi Iltalehden jutussa saksalainen mies on tienannut satoja tuhansia pyörittelemällä peukaloita. Siis saksalainen. Ja sitten Iltalehti on tehnyt lukijoilleen kyselyn töiden välttelystä. Vastaajissa löytyy monenlaista lusmuilijaa, mutta eivätpä ole kaikki julkisella sektorilla töissä. Väittäisinpä, että osa oli ihan tekaistuja vastauksia, sen verran syvää tuo tunnepohjainen virkamiesviha on. Ja muutenkinhan nuon Iltalehden kyselytutkimukset voi vetää vessanpöntöstä alas.

  Mutta joka tapauksessa, jotain karsittavaa ja tehostettavaa on varmasti myös julkisella puolella. Itse olen kuitenkin sitä mieltä, että liikutaan aika vaarallisilla vesillä, kun ruvetaan osoittelemaan sormella umpimähkään, että sinun ja sinunkin työsi on turhaa.

  VastaaPoista
 7. Missä niitä aikuisten ihmisten iltapäivähoitopaikkoja on? Ei ainakaan yksityisellä, jossa saa painaa niska limassa koko ajan.

  VastaaPoista
 8. Tampereen kaupungin johtoportaasta ainakin noita turhaakin turhempia virkoja löytyy; jotkuut henkilöt ovat siellä pelkästään haitaksi.

  VastaaPoista
 9. No eikös työvoimatoimiston virkailijat ole myös jotain valtion virkamiehiä? Sieltä kyllä löytyisi karsittavaa. Voisin heti nimeltä mainiten osoittaa henkilöitä, jotka ovat täysin turhia. Kela voisi aivan hyvin hoitaa tuon maksupuolen. Ei tarvittaisi ketään kyykyttämään ja uhkailemaan.

  VastaaPoista
 10. Itse olen sellaisessa työpaikassa töissä, jossa minulla ei ole aina tekemistä. Tekisin, jos tietäisin mitä pitäisi tehdä. Pomolle olen sanonut monta kertaa, että haluaisin tehdä enemmän. Pomo on vastannut, että ei tarvitse tuntea huonoa omaatuntoa, jos ei aina ole tekemistä. Pomoa ei siis kiinnosta yhtään minun tehtävät. Inhottavaa tulla töihin kun ei tiedä mitä pitäisi tehdä. Enkä myöskään ole tehnyt päivääkään niitä töitä, mitä minulle työhaastattelussa aikoinaan luvattiin. Olen hakenut uutta työtä jo kauan, mutta kun ei niitä työpaikkoja ole. Vaihtaisin myös pomoni, jos saisin.

  VastaaPoista
 11. Eipä mene tasan nämäkään tilanteet, koska niin monet valittavat sitä, että on liikaa töitä. Toisilla on liian vähän töitä, mutta on kuitenkin työpaikka (ja boreout). Sitten olemme vielä me, joilla ei ole työpaikkaa eikä ilmeisesti tule enää olemaankaan...

  VastaaPoista
 12. Ehkä turhista virkamiehistä valittavan kannattaisi katsoa:

  http://areena.yle.fi/tv/2409468

  VastaaPoista
 13. Työtön ei välttämättä menetä työttömän titteliään edes työhön mentyään. Vapaaehtoistyössä, 'kuntouttavassa työtoiminnassa', 'harjoittelussa' tai työkokeilussa ilman palkkaa työskentelevää kutsutaan edelleen työttömäksi. Vasta rahapalkka nostaisi hänet normaalien kansalaisten luokkaan. Kuitenkin kuulemme, että työ on itseisarvo. Eiköhän se tässä yhteiskunnassa kuitenkin ole raha.

  VastaaPoista