perjantai 13. maaliskuuta 2015

Onnistuja

Tämä on positiivinen artikkeli henkilöstä, jolle on käynyt hyvin työttömäksi joutumisensa jälkeen.

Hänellä on ollut kiinnostus johonkin aiheeseen, osaamista ja rohkeutta. Lisäksi hän on (erotuksena meistä muista) saanut 20 0000 €:n alkupääoman työttömäksi jäädessään ja yrittäjäksi ryhtyessään. Me muut joutuisimme ottamaan lainan, jos sitä edes saisimme (eikä siinä mitään järkeä olisikaan, koska riski on liian suuri)...

Joka tapauksessa tosi hieno juttu, että hän menestyy! Tuon ikäinen on työmarkkinoilla muuten ihan "ongelmajätettä", kun sitä on jo 10 vuotta nuorempikin.

5 kommenttia:

 1. Joo, ihan kiva juttu. Tosin hänen investointinsa oli vain 20 000 e - tavallisen henkilöauton hinta.

  VastaaPoista
 2. Ei yrityksen perustamiseen tarvita aina niin suuria summia rahaa. Itse tarvitsin vain noin 1000 euroa, koska tietokone minulta jo löytyi. Sisään tulevan rahan investoin sitten pikkuhiljaa uusiin asioihin.

  Pekka

  VastaaPoista
 3. Tarvitsisin 2 * 20 000 €, että saisin sekä uuden auton että voisin aloittaa yrityksen :-)
  Tuo 20 000 € olisi hyvä olemassa vaikka perustaisikin yrityksen pienillä kustannuksilla, koska silloin olisi edes joku taloudellinen turva mahdollisen epäonnistumisen varalta.

  Hienoa, Pekka, että yritykseesi tulee rahaa!

  VastaaPoista
 4. Ihmisillä on kyllä intoa kannustaa yrittäjäksi. Itse ryhtyisin vaikka heti, mutta se alkupääoma. Minulle ei riittäisi tietokone. Tarvitsisin kalliita vehkeitä. Varmaan tuo 20 000e olisi riittävä kuitenkin. Noniin, sitten pankkiin! Oho, työttömänä ja tulottomana ei olekaan niin helppo saada lainaa, onko se jollekin oikeasti epäselvää? Tai ottaa. En todella haluaisi taakaksi 20 000e lainaa jota sitten toimeentulotuesta maksella pois jos huonosti käy. Tai sitten olen harkinnut tiettyjen tuotteiden maahantuontia, mutta millä rahalla ja mihin tuon ne? Millä rahalla markkinoin? Kun tt-tuella ei sellaisiin laiteta kyllä euroakaan... Ja jos saisi starttirahaa tms. niin ne on sitten toimeentulotuesta pois. Mistään ei saa rahaa yrityksen käynnistämiseen. Jopa pakolliset ilmoituksen Patentti- ja rekisterihallitukseen maksaa ja niihinkään ei monella tt-tukilaisilla ole varaa.

  Kaikki eivät voi ryhtyä joksikin graafikoksi tms. vain tietokonetta tarvitsevaksi yrittäjäksi, kun ei vain taidot riitä sellaiseen.

  N26

  VastaaPoista
 5. Riskinottoa yrittäjäksi alkaminen aina vaatii ja siinä saattaa mennä tuhkatkin pesästä...

  VastaaPoista