perjantai 20. maaliskuuta 2015

Hyvin menee, mutta menköön

Täällä on ihan kiintoisia näkökohtia, mutta valitettavasti taas oletetaan, että kaikilla on työpaikka...
Jos muut kohdat pitävätkin enemmän tai vähemmän paikkansa, niin nämä eivät:

"Käyt töissä
Se ei ehkä ole unelmatyösi, mutta sinulla sentään on työpaikka. Monet eivät pysty elättämään perhettään tai edes itseään yksinkertaisesti siksi, etteivät saa töitä. Suomessa oli vuoden 2015 tammikuussa 230 000 työtöntä.

Tulet rahallisesti toimeen
Sinulla on rahaa maksaa peruselämiseen tarvittavat laskut. Ehkä sinulle jää jopa hieman ylimääräistä rahaa, jonka voit käyttää kuten haluat."

Työttömiähän ovat aina ne jotkut toiset, eikä kukaan työtön koskaan satu lukemaan tuota juttua? En todellakaan tule rahallisesti toimeen eikä mitään "ylimääräistä rahaa" työmarkkinatuesta jää! Tulen taloudellisesti toimeen vain mieheni ansiosta.

Joku anonyymi muuten vaivautui kommentoimaan "HUI kauhistus - työtön" - postaukseeni, että "Mene sinäkin töihin." Voiko enää kuluneempaa kommenttia olla?! Suomessa on oikeasti noin
500 000 työtöntä ja Tampereellakin 18% työttömyysaste, että menenpä tästä töihin...

2 kommenttia:

  1. Joko luku-, ymmärrys- tai laskutaito on nykyihmisillä huolestuttavan vajaa. Olen myös törmännyt ihmisiin, joilla tuntuu isot numerot olevan vaikeita ymmärtää. En itsekään ole hyvä laskemaan, vaikka insinööri olenkin, muttei mielestäni pitäisi kenellekään tuottaa ongelmia ymmärtää yhtälöä, jossa avoimia paikkoja on 15 000 ja työtä vailla 613 000. Laskimella laskettuna yhtä paikkaa kohden on siis 40 potentiaalista hakijaa...

    En sitten tiedä elävätkö työssäkäyvät todellakin jossain kieltämyksessä, ettei työttömyys voisi heitä koskettaa? Vai onko käynnissä jokin idioluution kaltainen kehitys kun monilla on käsitys siitä, että työttömyys loppuisi kunhan työttömät vain viitsisivät mennä töihin?

    VastaaPoista
  2. Kukaan ei koskaan sano, että "tule töihin", joten on hyvin vaikea mennä töihin...

    VastaaPoista