perjantai 6. maaliskuuta 2015

Hui kauhistus - työtön!

Tänään minulla oli suuri "ilo" kuulla seuraavanlainen kommentti työnhakijoihin ja työttömiin liittyen:

"Hakijoiden joukossa oli vakituisessa työssä olevia eikä mitään työttömiä..."

Tällä asenteella me työttömät työllistymmekin tuota pikaa! Olin luullut tuota lausujaa fiksuksi, mutta ehkä hän ei (ainakaan tämän sanomansa perusteella) sitä olekaan?

Onneksi olen tuolla työssäoppimispaikallani opiskelijan enkä työttömän tai ns. työllistetyn tittelillä, koska silloinhan minun olisi pitänyt mennä pöydän alle häpeämään työttömyyttäni! Kuinka kehtaan olla työtön ja olla vielä paikalla kuulemassa jotain tuollaista? Miten työttömät kehtaavatkaan häiritä arvoisia työnantajia turhilla hakemuksillaan, kun hakijoina arvostetaan kuitenkin vain näitä vakituisessa työssä olevia?!

7 kommenttia:

 1. Kertoo kommentin heittäjän älykkyydestä paljon.. Meillä on valitettavasti kasvanut sellainen joukkio ihmisiä, joilla ei ole hajuakaan todellisesta elämästä yhtään mitään. Ei vaikka kuinka yrittäisi kertoa. Eikä sittenkään, vaikka tuijottaisivat niitä tilastoja, jotka kertovat karua totuutta: työtä ei vain ole tarjolla yhtä paljon kuin on työttömiä. Mutta hei, emmehän me ole työttömiä. Me olemme työnhakijoita ja kyllä se tänä päivänä työstä käy (päivän positiivinen mietelause).

  VastaaPoista
 2. Asenteet ei vaan muutu näköjään millään.

  VastaaPoista
 3. Ihmiskunta on meteoriittinsa ansainnut...

  VastaaPoista
 4. Tuo asenne varmaankin johtuu siitä ajattelusta, että työttömyys ei voi sattua omalle kohdalle, koska itsessä ei ole mitään vikaa... Työttömissähän on suorastaan pakko olla jotain vialla, emmehän me muuten olisi työttömiä! Jos työttömät eivät olisi viallisia, Suomessa olisi puoli miljoonaa työpaikkaa enemmän, vai mitä?

  VastaaPoista
 5. Mene sinäkin töihin ja lopeta nariseminen.

  VastaaPoista
 6. Mietipä sitä yhdellä aivosolullasi miksei joku "mene" töihin?
  Olet varmaan joku työpaikkakiusaaja tai suojatyöpaikassa olija?

  VastaaPoista
 7. Tämä nimetön "mene töihin" -kommentoija voisi vielä antaa vihjeen siitä työpaikasta, jonne voin tuosta vain "mennä".

  VastaaPoista