maanantai 23. maaliskuuta 2015

"Mene sinäkin töihin"

Todellinen älyn jättiläinen päätti kommentoida blogiini seuraavasti:
"Mene sinäkin töihin ja lopeta nariseminen."

Jos hän yritti olla hauska, niin en suosittele hänelle stand up -koomikon uraa.
Jos hän taas on tosissaan, niin väsyneempää ja vähemmän omaperäistä kehotusta ei juuri työttömälle voi kohdistaa. Kun ei mitään oikeaa tai rakentavaa sanottavaa ole, niin silloin voisi jättää kokonaan kommentoimatta.

Sen sijaan "Tule töihin" - sanaparia ei ole tämän lähes kuuden vuoden aikana kuulunut mistään. Kiinnostuneilta työnantajilta otetaan yhteydenottoja edelleen vastaan... Täysin turha ja perusteeton kehotus töihin "menemisestä" on niin paljon helpompi sanoa kuin toivottaa oikeasti tervetulleeksi töihin!
9 kommenttia:

 1. Kyllä töihin menemistä kehottanut kommentoija oli varmasti huippuälykäs. Aivan pari päivää sitten Björn Wahlrooskin esitti haastattelussa, että kannustinjärjestelmää pitäisi muuttaa niin että kannattaa ennemmin jättää se olut juomatta baaritiskillä ja mennä töihin.

  VastaaPoista
 2. Minäkin kuulin tuon Nallen lausuman Arto Nybergin haastattelussa. Mitä muuta moiselta riistokapitalistilta voi odottaa? Eihän hän tiedä mitä työttömyys oikeasti tarkoittaa. Työttömät ovat hänelle massa, joka ei viitsi lähteä kaljakuppilasta töihin. Ikävä kyllä monelle muulle työttömät ovat samanlainen massa.

  Asenteet ja oikea tilanne eivät kohtaa.

  VastaaPoista
 3. Sanattomaksi jättää ihmisten kyvyttämyys ymmärtää asioita oman navan ulkopuolelta

  VastaaPoista
 4. Todellisuudesta vieraantuneet mulkerot kuten Wahlroos, Vartiainen sekä Ben Z. ovat kyllä niiiin pihalla tavallisen työssäkävijän ja erityisesti työttömän asioista! Koko ikänsä vain politikoinut - eikä oikeaa työtä tehnyt - Ben Z. totesi ettei "köyhälle ole väliä onko hänellä pari euroa enemmän tai vähemmän" käytössään. Nimenomaan juuri sillä köyhälle kuitenkin on iso merkitys! Nämä rikkaat vain eivät sitä halua tai osaa ymmärtää...

  VastaaPoista
 5. En ymmärrä tuota edelleen monissa asuvaa ajatusta, että kyllä tekevälle töitä löytyy. Miten vaikea on tehdä laskutoimitus 15000 avointa työpaikkaa (joista monet kesätyöpaikkoja, osa-aikaisia ja luontaistuotteiden kotimyyntiä...) jaettuna tilastosta riippuen 300000 työttömälle. Ei löydy. Ainakaan sellaista mistä saisi palkkaa.
  Ja ikävä kyllä kun leipuria ei oteta lääkäriksi eikä insinööriä hoitajaksi.

  N26, 2v. työttömänä. Itseasiassa kohta 3 työtöntä vuotta takana. Hitsi.

  VastaaPoista
 6. Töitähän löytyy kyllä,mutta ei palkanmaksajat ovat kiven alla. Nyt olisi edelleen työnantajilla ryhtiliikkeen paikka.

  VastaaPoista
 7. Tänään oli sentään positiivisia uutisia työttömille. Kaljan hinta laskussa, tölkin saa 90 sentillä. Kesä on tulossa, joten nyt voi käyttäytyä odotusten mukaisesti. Pussikaljaa mukaan ja porukalla puistoon :)

  VastaaPoista
 8. Saisiko myös siideriä halvalla, kun en tuosta kaljasta/ oluesta niin välitä?
  :-)

  VastaaPoista
 9. Se, joka kommentin kirjoitti1. huhtikuuta 2015 klo 1.17

  En mä olekaan harkinnut stand up -koomikon uraa. Tuolla sun asenteella ei saa kukaan töitä. Ei kukaan halua palkata tuollaista lannistajaa. Keskittäisit energiasi vaikka yrityksen perustamiseen etkä vinkumiseen.

  Nalle ei muuten ole mikään riistokapitalisti, vaan mies paikallaan.

  VastaaPoista