tiistai 9. huhtikuuta 2013

Vastaus haasteeseen: 11 kysymystä

Sain Rantakasvilta haasteen, jota hieman muokkaan tai sovellan. En aio enää kertoa asioita itsestäni (koska olen niitä aiemmin kertonut enkä keksi/ halua paljastaa enempää), mutta vastaan esitettyihin kysymyksiin ja esitän 11 avointa kysymystä työttömyydestä , jos joku haluaa vastata niihin.

Montako kirjaa viikossa luet?
Milloin kävit viimeksi järvessä uimassa?
Oletko käynyt Pariisissa? Miksi tai miksi et?
Oletko saanut mielestäsi opiskella tarpeeksi?
Suututko koskaan niin, että huudat jollekin henkilölle?
Pidätkö mielelläsi luentoa isossa salissa?
Koska viimeksi leikkasit nurmikkoa?
Pidätkö nopeista autoista?
Mitä ruokaa laitat/syöt mieluiten?
Millainen on lempiasusi kotona?
Miksi ulkoilet?


Luen keskimäärin 1 - 2 kirjaa viikossa (kirjan sivumäärästä riippuen).
Kävin viimeksi uimassa viime kesänä (heinäkuussa).
Olen käynyt Pariisissa  2 kertaa 1990-luvulla. Se on hieno kaupunki, jossa   kannattaa käydä.
Tavallaan olen opiskellut tarpeeksi, mutta en ehkä sittenkään, koska olen yhä edelleen työtön. Tai sitten olen vain opiskellut vääriä aloja.
Suutuin aiemmin lapsille, kun he olivat pieniä, niin että huusin. En tee niin enää ja olen katunutkin asiaa, koska huutamisesta ei ole mitään hyötyä vaan se paremminkin menettää tehonsa usein toistuessaan.
Olen esiintynyt yleisölle eri yhteyksissä joitakin kertoja, mutta en missään isossa salissa. (Luentoja en ole pitänyt koskaan enkä tule pitämään jatkossakaan.)
Häpeäkseni tunnustan, etten ole koskaan leikannut nurmikkoa. Sen hoitavat muut perheenjäsenet.
En erityisemmin välitä nopeista autoista.
Teen ja syön mieluiten erilaisia pastaruokia.
Lempiasuni kotona on joku rento oloasu (esim. t-paita ja trikoohousut)
Ulkoilen liikunnan ja raittiin ilman vuoksi.

11 kysymystä työttömyydestä:
Kauanko olet ollut työttömänä?
Onko sinulla paljon työkokemusta?
Miten saat aikasi kulumaan?
Miten jaksat työttömänä oloa?
Miten pärjäät taloudellisesti?
Oletko saanut välillä pätkätöitä?
Oletko käynyt työvoimakoulutuksissa?
Uskotko enää työllistyväsi?
Mitä pidät syynä työttömyyteesi?
Miten työttömyys on vaikuttanut sinuun?

6 kommenttia:

 1. Kiitos vastauksestasi! Oivallista muuttaa näitä, ei näitä samoja jaksa aina...

  Minä muuten leikkaan nurmikkoa ihan kuntoilumielessä,vaikka mies aina sanoo, että kyllä hän leikkaa. Minusta se on hauskaa;)

  VastaaPoista
 2. Vastaan, vaikken olekaan haastettu, erilaisesta perspektiivistä.
  - 2kk. Työurani aikana 13kk
  - 14 vuotta
  - Tässä vaiheessa työnhaku on täyttänyt kaiken ajan. Nyt olen vetänyt muutaman viikon henkeä ennen töiden aloittamista.
  - Työttömänä olo ahdistaa, kun ei ollut tietoa tulevasta. Itsensä myynti on aina raskasta. Kokemus haastattelupöydän toiselta puolelta auttoi mielestäni todella paljon.
  - Juuri ja juuri saa lainat maksettua ja ruoan pöytään.
  - En ole edes hakenut.
  - En vielä. Aiemmin työttömänä ollessani kävin ja työllistyinkin sitä kautta.
  - Uskon ja tiedän (työttömyys loppuu 15.4.)
  - Edellisen työnantajan yllättävää kassakriisiä.
  - Työttömyys ei ehtinyt pitkittyä, joten omaa tilannetta en ole ehtinyt miettiä syvällisemmin.

  2kk, 39 hakemusta ja 11 haastattelua veti takin aika tyhjäksi. Yllättävintä oli kuitenkin se, että unettomat yöt aiheutti valinta neljästä työtarjouksesta. Kaikki tarjotut työpaikat ovat Pääkaupunkiseudulla ja itse asun Tampereella. Nyt päätös on tehty ja toivottavasti valitsin oikein.

  Joissain firmoissa työnhakuprosessi on todella hidas. Tällä hetkellä "Olet päässyt jatkoon" sähköposteilla ei ole mitään arvoa. Ajatus on pikemminkin: "Luuleeko ne tosiaan, etten tähän mennessä ole löytänyt uutta työpaikkaan."

  Tämän blogin opetus minulle on: Parempi ottaa vastaan työpaikka kaukaakin. Työttömyyden pitkittyminen aiheuttaa vaikeasti ulospäästävän noidankehän.

  VastaaPoista
 3. Kysymykset on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat niihin vastata :-)

  Edellisellä työttömyysjaksollani hain työpaikkoja noin parin sadan kilometrin säteellä kotoa (myös pääkaupunkiseudulta) ja
  lopulta sain työpaikan noin kahdenkymmenen kilometrin päästä. Seuraavaksi laajentanenkin hakua kahdentuhannen kilometrin päähän?

  Millä alalla on noin paljon avoimia työpaikkoja, että lopulta saa valita neljästä? Tietenkin se on eniten hakijasta ja hänen
  ammattitaidostaan kiinni, mutta hakemillani aloilla ei juuri edes ole avoimia työpaikkoja.

  Työttömyyden pitkittyminen todellakin johtaa kelpaamattomuuskierteeseen: Miksi työllistäisimme hänet, kun ei hän ole muuallekaan kelvannut?

  VastaaPoista
 4. Tuosta tyonhakuprosessin hitaudesta.

  Asun yhdessa EU-maassa. Hain yhta tyopaikkaa marraskuun lopulla. Tammikuun lopulla ottivat yhteytta ja kutsuivat haastatteluun. Haastattelu meni mielestani hyvin ja lahetin viela follow-up emailin peraan vahvistaen mielenkiintoni. Nyt haastattelusta on kulunut 11 viikkoa enka ole kuullut sanaakaan sen jalkeen. Tama on suomalainen hyvin tunnettu firma.

  Jotenkin ihan havettaa suomalaisten puolesta vaikka ei tama minun hapeani olekaan. Eivatko ne valita mita tallainen sanoo firmasta? Ettei sen verran viitsita etta ilmoitettaisiin kiitos mutta ei kiitos silla eivat kai he nyt voi tosissaan olettaa etta jos he olisivat kiinnostuneita etta hakija tallaisen kohtelun jalkeen viela olisi kiinnostunut?

  Aika uskomatonta. En todellakaan tule suosittelemaan firmaa kenellekaan ja sanomattakin selvaa etta itse en sinne enaa ikina hae.

  VastaaPoista
 5. Kauanko olet ollut työttömänä? Tässä vaiheessa heinäkuun alusta 2006 eli hieman vajaat seitsemän vuotta.

  Onko sinulla paljon työkokemusta? Yhteensä noin 19 vuotta.

  Miten saat aikasi kulumaan? Harrastamalla kulttuuria, lukemista, liikuntaa ja kotitaloutta; tästä huolimatta turhauttavaa "vapaa-aikaa" jää yllin kyllin.

  Miten jaksat työttömänä oloa? Hyvin vaikeasti, vuosien taakka alkaa vaikuttaa yhä enemmän, muutokset ilmenevät salakavalastikin asennetasolla.

  Miten pärjäät taloudellisesti? Tuttu juttu: työttömänä oppii ulkopuoliseksi; tavanomainenkin kiinnostus kuluttaa hiipuu pikkuhiljaa pois...mutta sehän ei tietenkään estä jatkuvaa taloudellista ahdinkoa monine välillisine vaikutuksineen myös muihin talouden asukkaisiin.

  Oletko saanut välillä pätkätöitä? Ei koskaan, ainoastaan puoliväkisin hankittuja, turhauttavia ja nöyryyttäviä palkkatukitöitä, joihin en enää aio hakeutua.

  Oletko käynyt työvoimakoulutuksissa? Muutamiin olen hakenut, mutta en ole koskaan tullut valituksi (osallistujien kommenteista päätellen näin on suurella todennäköisyydellä ollut parempikin).

  Uskotko enää työllistyväsi? Tuskin, se vaatisi yhteiskunnan vallitsevien trendien kääntymistä, mikä on hyvin epätodennäköistä.

  Mitä pidät syynä työttömyyteesi? Työttömyys, erityisesti pitkäaikaistyöttömyys, elinkeinoelämän näkökulmasta vääränlainen (tutkijapainotteinen) työkokemus omalta alalta, ikäsyrjintä, eritoten yksityisen sektorin näkökulmasta usein liiallinen koulutus ja ehkäpä vielä monella tavalla oman alan perusideologioiden vastainen arvomaailma.

  Miten työttömyys on vaikuttanut sinuun? Se vaikuttaa yhä voimakkaammin haluun kokeilla "uudenlaisia" vaihtoehtoja tilanteen ratkaisemiseksi; työttömyydellä voidaan tappaa jopa motivoituneen opiskelijankin halu opiskella (muodollisesti) uusia aloja.

  VastaaPoista
 6. Kiitos vastauksistasi, Nils Erik Willberg.

  VastaaPoista