tiistai 16. huhtikuuta 2013

Myönteinen ajattelu?

"Elämä on nyt" ,"Onnellisuus on valinta.", "Valitse itsellesi haluamasi kaltainen tulevaisuus."
Tässä muutamia positiivisen ajattelun kliseitä.

Miten ylläpitää myönteistä ajattelua ja asennetta sellaisessa tilanteessa, jossa itsekin nyt (yhtenä monien muiden joukossa) olen? Myönnän, ettei ajatteluni todellakaan ole tälläkään hetkellä "erityisen" - siis yhtään - myönteistä eikä positiivista. On vain huomattavasti helpommin sanottu kuin tehty muuttaa ajatteluaan myönteisempään suuntaan, koska siihen tarvittaisiin onnistumisia ja positiivisen palautteen saamista! Positiivisuus lisäisi positiivisuutta... Kun onnistumiset jäävät olemattomiksi, ei ole todellakaan helppoa yrittää pysyä myönteisenä ja uskoa tulevaisuuteen. Se on hyvinkin vaikeaa - ellei jopa mahdotonta?

Ainoa oikea tapa suhtautua pitkäaikaistyöttömyyteen olisi varmaankin todeta, ettei tämä tästä ilmeisesti miksikään muutu (se siitä positiivisuudesta) ja hyväksyä tilanne sellaisena kuin se on, mutta sepä vasta vaikeaa onkin.

2 kommenttia:

 1. Kissan pehmeä tassu kädelläni, hetken päästä kynnet esillä, anna ruokaa!

  Koiran ruskeat anovat silmät, anna ruokaa!

  Perheen pyykkikori täynnä, laita koneeseen, ripusta kuivumaan, silitä ja kanna kaappiin. Vie roskat, en jaksa sitäkään. Haisee. Siivoa sotkut!

  Pidä järjestys ja keksi ruoka tyhjästä. Nyt minulla on aikaa, mutten millään viitsisi.

  Olisi niin mukava vain klikata kaukosäätimestä taas uusi jännittävä sarja katsottavaksi ja elää muiden valmista elämää. Vaipua toiseen todellisuuteen, jossa kaikki on niin hyvin.

  Avata tuhatsivuinen kirja ja sukeltaa matkoihin, joihin ei edes työssäollessa ollut varaa. Häpeä ja katkeruus nousee!

  Näinhän minä teenkin ja niin jäävät pyykit pesemättä ja koti siivoamatta.

  Aina pitää olla huono omatunto jostakin, työttömänäkin. Näinhän meitä kilttejä tyttöjä (50 v) on aikain saatossa kasvatettu! Kapinaan!

  Ei huolta, elävät saivat ruokansa ja voin taas jatkaa oleilua. Tästähän voisi tehdä vaikkapa taidetta.

  Mahtavaa ja toivon täyttämää kevättä kaikille toivottaa 4 kuukautta työttömänä oleva kiltti tyttö, joka lempattiin 26 yhtäjaksoisen työskentelyn jälkeen kvartaalitalouden synergiaetujen takia.


  VastaaPoista
 2. Oleskellaan me vaan ja tehdään kotitöitä siinä sivussa sekä luetaan kirjoja. Sinulla on pitkä työura ja lyhyt työttömyys - minulla päinvastoin...

  Hyvää kevättä myös sinulle!

  VastaaPoista