keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Yksi 18 000 000:staViime viikon uutisen mukaan Euroopassa on meitä työpaikkaa vailla olevia 18 000 000(!) Onnea vain meille nykyisen ja tulevan toimeentulon suhteen… Suomessa virallinen työttömien määrä on  230 - 240 000, mutta todellinen määrä (tempputyöllistetyt, työvoimakoulutuksissa olevat, pakko-opiskelemassa olevat eli sellaiset, jotka opiskelevat kun muuta ei ole tarjolla) lienee kaksinkertainen.Tässä hieman tilastoja:

Sekä Tilastokeskuksen että työ- ja elinkeinoministeriön tilastot kertovat, että työttömien määrä lisääntyi kuluvan vuoden huhtikuussa vuoden 2011 huhtikuuhun verrattuna. Tilastokeskuksen luvut ovat viralliset. Tilastokeskuksen mukaan työttömänä oli huhtikuussa 226 000 ihmistä, ministeriön luku on 239 200.

Pirkanmaan työttömien määrä: Heinäkuun 2012 lopussa Pirkanmaan TE -toimistoissa oli 27 711 työtöntä työnhakijaa lomautetut työnhakijat mukaan lukien, mikä on 1 884 (7,3 %) enemmän kuin kesäkuussa 2012.

Pirkanmaalla arvioidaan olevan noin 1000–1200 työtöntä insinööriä, diplomi-insinööriä ja ekonomia.

Tampereen työttömien määrä: Tampereella työvoimasta oli työttömänä toukokuussa 11,8 % ja kesäkuussa 13,3 %.
Työttömyysaste oli Pirkanmaan kunnista korkein Tampereella (14,2 %).

Näidenkin lukujen valossa minulla on todella erinomaiset työllistymismahdollisuudet… Tai sitten ei.

4 kommenttia:

 1. Huomenta,
  Saitko jo töitä ;-)

  Nää touhut on tosi syvältä. Syynä ei ole rahan puute vaan ahneus. Onhan töitä mutta kun siintä ei haluta maksaa eikä haluta luoda oikeita työpaikkoja. Kiitos myös työministeriön ja taas alkaa 62 kunnan työllistämiskokeilu pitkäaikaistyöttömille. Palkastahan ei ole puhetta mutta sen tietää että se on 9€/päivä kulukorvaus tai 1050€/kk palkkatukiseteli.
  Töitä on sitten mutta ei rahaa.

  Täysin tietoisesti pidetään järkyttävästi työttömiä koska näistä hyötyy niin moni taho rahallisesti palkkana ja muutenkin.

  Aivan kahelia nämä touhut. Keräsin vähän linkkejä jos et ole huomannut.

  Kiva Filatoville kirjoittaa aika ajoin että jos sekin saisi herätyksen kun Ihalainen palkkasi sen hoitamaan tätä uutta mallia :D

  http://karenssia.blogspot.fi/

  T: Ari Vehkanen

  VastaaPoista
 2. Eihän se hirveästi lohduta, vaikka meitä työttömiä olisi 50 miljoonaa, kun itse on samassa jamassa. Koulutuksissa minäkin roikun, että olisi "edes jotain" ja pää pysyisi joten kuten kasassa. Yritän pitää toivoa yllä, että vielä se tärppää, on pakko tärpätä.

  VastaaPoista
 3. Tuo Pirkanmaan tilanne näyttää tosi huonolta. Vielä lisää tulee Nokialta ja sen alihankkijoilta työttömiä. Ja se taas vaikuttaa kaikkeen kuluttamiseen ja tuo lisää työttömiä.

  Mutta ei sitä työtä saa pääkaupunkiseudultakaan, kun on liian 'vanha'. Olisin kulkenut junalla Hesaan jos olisin sieltä töitä saanut, samoin mieheni. Vaan ei.

  Hyvää syksyä, kaikesta huolimatta!

  VastaaPoista
 4. En tarkoitakaan, että tuo valtava työttömien määrä jotenkin lohduttaisi - päinvastoin, kyllä siitä tulee entistä lohduttomampi olo...

  Todellakin, lisää työttömiä ja yt-neuvotteluja pukkaa jatkuvasti.

  Hyvää syksyä sinullekin, Rantakasvi!

  VastaaPoista