tiistai 11. syyskuuta 2012

Olenko elämäntapatyötön?

Jouduin äskettäin ikäväkseni kuuntelemaan erään tuttavan (onneksi emme tapaa kovin usein) julistusta siitä, kuinka juuri hänen palkkanauhassaan näkyy verojen muodossa se meille(?) elämäntapatyöttömille menevä osuus. Verenpaineeni nousi kattoon asti, mutta en voinut sanoa mitään, koska en halua tuoda työttömyyttäni esiin. On se kumma, kun juuri hänen verorahansa menevät ns. elämäntapatyöttömien "elämäntavan" tukemiseen - ikään kuin ei niitä veroja mistään muusta syystä maksettaisi? (Sitä paitsi mieheni maksaa aivan riittävästi veroja, joten ajattelen "elämäntapani" rahoituksen tulevan hänen verorahoistaan!)

Minulle on toki ollut "tarjolla" ainakin 10 työpaikkaa, joita en ole "ottanut vastaan", koska haluan olla elämäntapatyötön. Jo runsaan kolmen vuoden ajan olen tosin hakenut työtä ja halunnut mennä töihin, mutta työnantajat kannattavat tätä "elämäntapaani" eivätkä huoli minua töihin!  Niitä minulla "tarjottuja" työpaikkoja, joista olen "kieltäytynyt" on ollut todellisuudessa tasan nolla (eli ei yhtään merkitsevää numeroa nollan edessä). Sen verran minussa kuitenkin on ns. elämäntapatyötöntä, että puhelinmyyjäksi en ala, jos (ja ilmeisesti kun) se on ainoa työllistymisvaihtoehto.

Loppujen lopuksi, kuinka paljon niitä oikeita elämäntapatyöttömiä edes on, vai kuvittelevatko nämä eräät veronmaksajat sellaisten runsaan joukon olemassaolon, koska heillä ei ole mitään käsitystä työttömän työnhakijan todellisuudesta?

10 kommenttia:

 1. Tutultapa kuulostaa! Minustakin kuulemma puhutaan, tietenkin selän takana, tuollaisena elämäntapatyöttömänä (aika lähipiirissäni vieläpä). Kun eihän korkeasti koulutettu ihminen voi olla työttömänä kuin omasta halustaan. On tosi helppo puhua ja meuhkata asiasta, jos ei itse ole joutunut kokemaan tätä ankeaakin ankeampaa tilannetta. Minua nuo puheet satuttavat tosi paljon ja kyllä ne herättävät syyllisyyttäkin: enkö mahdollisesti olekaan tehnyt kaikkea voitavaani työllistyäkseni?

  VastaaPoista
 2. Totta turiset!

  Itseäni kovasti kiinnostaisi nähdä näitä työttömiä, jotka eivät ole tarjottuja töitä OTTANEET VASTAAN. Siis ihan palkkatyötä. Tuskinpa edes kenellekkään näille työllisille, (jotka luulevat elävänsä tätä päivää ihmeellisine ajatuksineen että kyllä töitä tekevälle löytyy) on joku tullut tarjoamaan töitä silloin kun he aloittivat työssään.

  Ja mitä siihen puhelinmyyntiin tulee, niin ei pitäisi olla moista "työtä" edes olemassa. Sehän kun on monille ihmisille niin tuiki tärkeä "palvelu" ja työttömille oiva työ päästä työelämään kiinni runsaine provikka palkkoineen.

  Nimimerkillä "juuri tänään yli-innokkaan puhelinmyyjän kanssa jutellut, jolle sai sanoa lähes 10 kertaa Kiitos ei ennen kuin pääsi eroon"

  VastaaPoista
 3. Olisin haukkunut sen ääliön pystyyn joka näin puhuu ja ajattelee edes.

  Siis sehän saa töistä palkkaa kun ei anna sitä työtä työttömälle, ahne kenen juttuja kuuntelit sanon minä.

  VastaaPoista
 4. Aika kummallinen käsitys tuolla tuttavallasi, verot sentään on tarkoitettu ylipäänsä kaikkeen terveydenhuollosta teiden rakentamiseen.

  Yhtä lailla työtön maksaa, jos saa korvauksia, niistä veroa. Toki vähemmän kuin palkansaaja, kun korvaukset ovat pienet.

  VastaaPoista
 5. Olen tähän haukkumiseen törmännyt jatkuvasti. Se alkaa heti kun menee johonkin ihmisten ilmoille, harrastuksiin, kursseille, jopa työvoimakoulutuksissa muut vain lyhyen pätkän työttömänä olleet rupeavat syyllistämään. Hassuinta on kateellisuus, kun olen tällainen "vapaaherra". Eivätpä tiedä minkä hinnan olen tästä "ilosta" maksanut.

  Ja A.V. on oikeassa, sehän on työssä olevien syytä, kun valikoivat ihmisiä töihin. Miksi eivät ota työtä vailla olevaa, vaan jonkun toisesta työstä vaihtavan. Tarkoituksella syrjäytetään, ja sitten haukutaan...
  neljäykkönen

  VastaaPoista
 6. Totta että tähän törmää vaikka missä. Kävin pururadalla, punttisali ja uimahallissa.
  Moni ajattelee että toi ei halua tehdä edes töitä.

  Mutta sitten näille valopäille jotka sanoo että hänen ansaitsemilla rahoilla olit nytkin uimahallissa. Jos sanot että anna työpaikka toisella ja lähde työttömäksi nauttimaan sitten kaikesta.

  En tiedä yhtään kuka sitten suostuu että lähtisi pois töistä.

  Itsekkin 30vuotta tehnyt töitä keskeytymättä enkä tosiaankaan miettinyt enkä nytkään että työttömät käytti verorahojani hyväksi.

  Mutta miettikään kuinka paljon työllistetään työttömien avulla, järkyttävät määrä.
  Työkkäri, kela, sossu, osuuskunnat,yhdistykset ja vaikka mitkä käyttää työttömiä hyväksi jotta saavat itse nostettua palkkaa kaikesta.

  Pelkästän kuun katsoo tätä linkkiä paljon työttömät työllistää kertoo pientä osviittaa.

  http://www.mol.fi/mol/fi/toimistot.jsp

  Ja työttömiä käytetään satojatuhansi hyväksi orjatöissä.

  Tulkaas tähän toimintaan koska yritetään ajaa asioita. Tai ehkä olette.

  https://www.facebook.com/tht.ry

  Paukutan teksti kin robotti tästä TEM myöten ihan huvikseen ja sain hommattua radio ohjelman kesällä kun kaveri haastatteli THT:n pj.

  Tässä ohjelma jos en laittanut tätä tänne jo.

  http://www.vehkis.net/basso-tht/tht.mp3

  Paljon on vikaa työttömissä itsessään, joita ei kiinnosta järjestäytyä, osallistua ja vaikuttaa omiin asioihinsa. Ja asenne on aina tuo, ettei mikään ei muutu kuitenkaan niin antaa olla sitten.

  Kiva kun jaksat kirjoittaa asioista.

  VastaaPoista
 7. Eivätpä ole nämä ahneet työssäkävijät valmiita alentamaan palkkaansa ja /tai
  lyhentämään työaikaansa, että meille työpaikkaa ilman jääneillekin riittäisi...
  Valitusta heidän suunnaltaan kyllä kuuluu!

  VastaaPoista
 8. Vai ei kukaan muu maksa veroja ku työssäkävijä?!
  Joka kerta ku ostan maitoo tai muuta sapuskaa, on siinä vero joka menee valtiolle. Onko mitään asiaa, mihin ei veroo olis lykätty?
  Jokainen työtön ja sairaskin maksaa siitä pienestä korvauksestaan veron.

  Siis ihmisethän ovat sivitymättömiä; eiks niille opeteta kotona ja koulussa, miten yhteiskunta toimii?!
  Ja näiden työpaikanomistavien pitäs olla pirun varuillaan kaikesta ilmaisharjottelupaikoista; kohta on se heidänkin työpaikkansa vaarassa kun työnantaja heittää heijät ulos ja ottaa tilalle koulutetun ja vielä hänelle ilmaisen (tai hänhän saa korvauksen siitä valtion kassasta=verorahoja) työntekijän.

  VastaaPoista
 9. Ehkäpä (toivottavasti) ko. henkilön tarkoitus oli vain kärjistää asioita?
  Sattuipa vain puhumaan väärässä seurassa.

  Työtön todellakin maksaa jatkuvasti veroja ja on niitä maksanut työelämässä ollessaan enemmänkin.

  VastaaPoista
 10. Tuollainen asenne on hyvin yleistä. Kokoomus varmasti hykertelee hiljalleen, kun rahvas alkaa käydä tukkanuottasille keskenään ja toisiaan syyllistämään.

  Totuushan on se, että velkavolvo ja velkaseinät eivät ainakaan pitäisi tehdä niin herraksi, että voisi katsoa toisia nenänvartta pitkin. Tosielämässä sitä egoaan tarvitsee kuitenkin pönkittää, niin lopputulos on tuo.

  Itse ainakaan en kamalasti näiden parempien ihmisten kanssa seurustele ja yhteydenpito loppuu kyllä lyhyeen jos puheet on tuota tasoa.

  VastaaPoista