keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Näin on – onko näin?Empiiriset havaintoni osoittavat todeksi ikäsyrjinnän työmarkkinoilla. Olisipa yksikin sellainen työnantaja/ rekrytoija, joka todistaisi tämän käsitykseni vääräksi ja antaisi minulle tilaisuuden näyttää - korkeasta iästäni riippumattoman - osaamiseni. Siihen asti mennään tämän käsityksen mukaan:
"Vitsi", joka ei naurata!

4 kommenttia:

 1. Ikärasismia - nuorena ei saa töitä ja vanhana ei kelpaa.

  Kesti kauan, ennenkuin vanhat parrat väistyivät/potkittiin pois, jotta osaamiselleni avattiin urapolku.

  Ikärasismi on katsojan silmissä. 50-ei saa töitä, ja osaava nuori 25 turhautuu.

  Yritysjohdon sukupolvet vaihtuu ja antavat takaisin.

  VastaaPoista
 2. Juuri olin aikeissa postata tästä aiheesta, täytyypä tarttua näppikseen. Meille tänään palkatuista uusista työntekijöistä vanhin on nimittäin 58-vuotias ja nuorin ehkä parikymppinen, eli ikä ei ole ollut rekrytointiperuste. Joskus näinkin.

  VastaaPoista
 3. Hesarissa on taas "hyvä" juttu, jonka mukaan uutta työpaikkaa kannattaa etsiä alkuvuodesta. Sitten oikein taas realimista täysin ulkona kuin lumiukko oleva työ-ja elinkeinoministeriön kehityspäällikkö sanoo että "Paras ajankohta työnhaulle on nyt ja heti. Työpaikkoja on todellakin avoinna koko ajan ihan riittävästi yhdelle työttömälle."

  Just joo. Kuka kertoisi näille eri planeetoilla eläville, että työnantajat etsivät työntekijänsä ainoastaan jo työllistetyistä. Pistää niin vihaksi näiden "asiantuntijoiden" utopistiset lausunnot,joilla ei ole mitään kosketusta todellisuuden kanssa.

  VastaaPoista
 4. Vähissä ovat sellaiset työpaikat, joissa ei ikäsyrjintää olisi...

  Työpaikkoja on varmasti avoinna ihan riittävästi yhdelle työttömälle, mutta ei puolelle miljoonalle!

  VastaaPoista