maanantai 10. marraskuuta 2014

Nyt saa tää jo riittää”Nyt saa tää jo riittää!
Nyt saa tää jo riittää!
Viimeinen kerta tää olla saa.”
(Carola: Jo riittää) 


Syksyllä olen lähettänyt kolme tällä erää viimeistä työpaikkahakemustani, joista ei ole tietenkään kuulunut yhtään mitään. Ei edes ei kiitos-viestiä! Vielä joitakin vuosia sitten saatoin päästä vastaaviin paikkoihin haastatteluun jopa ennen hakuajan päättymistä. Tietenkin vuodet ovat vierineet, työttömyyteni on venynyt, olen vanhentunut, työkokemukseni on vanhentunut, työpaikkojen määrä on vähentynyt ja hakijamäärät kasvaneet ja sen lisäksi muut hakijat ovat minua yli 20 vuotta nuorempia… Nyt olen päättänyt reagoida tähän tilanteeseen lopettamalla toistaiseksi työnhaun kokonaan. Palataan siihen asiaan ehkä typo-koulutuksen jälkeen. 

En muista, sanoinko jo edellisessä typossa ollessani, että se saa olla viimeinen kerta, mutta nyt oikeasti on. Palkattomat työharjoittelut eivät kerta kaikkiaan oikein ”lyö leiville”, koska tarvitsisin heti oikeaa palkkatyötä enkä mitään muuta.

5 kommenttia:

 1. Jossain vaiheessa on vaan pakko nostaa kädet pystyyn, tää tie on loppuun kuljettu. Vain masokisti jatkaa. Positiivisen ajattelun toitottajat painukoot *******. Työttömyys vie voimat, ei tarvitse syyllistää totuuden hyväksymisestä, se on viisauden alku.
  Halaus ja kirjoita lisää, mitä vaan elämääsi kuuluu!

  VastaaPoista
 2. Kiitos halauksesta :-)

  Seuraavana päivänä siitä, kun olin tämän kommentin kirjoittanut, sain yllättäen kutsun (vuokrafirmaan) työhaastatteluun. Pessimistinä ja aivan liian monta kertaa pettymään joutuneena en odota enempää ihmeitä, mutta ainakin mielialani piristyi hetkeksi.

  VastaaPoista
 3. Mahtavaa, tsemppiä työhaastatteluun! Nyt vaan muistat, ettet mene sinne alistuneena ja anteeksi pyydellen, vaan sillä asenteella, ettet ole yhtään sen huonompi kuin muutkaan hakijat. Päinvastoin, sinulla on osaamista ja kokemusta. Käännä kaikki tällä hetkellä ehkä miinusmerkkisinä näkemäsi asiat jo etukäteen mielessäsi vahvuuksiksi. Peukut pystyssä!

  VastaaPoista
 4. Ajankohtainen kakkonen esitti loistavan jutun tästä työllistämis ja kuntouttamistoimenpiteistä 9 euron korvauksella, kannattaa katsoa areenasta

  VastaaPoista
 5. Kiitos peukuista! Tilanne ei ole edennyt mihinkään sitten vuokrafirman haastattelussa käyntini. Nythän kaikki on tietenkin kiinni siitä, kutsutaanko minut heidän asiakasyritykseensä jatkohaastatteluun vai ei. Homma joko kaatuu jo siihen, ettei kutsuta, tai viimeistään sen jälkeen. En ole yhtään pessimistinen, mutta kun näistä on jo aivan liian monta pettymystä kertynyt!

  Toki yritin kovasti olla positiivinen ja vakuutella, että tämä on juuri sellaista työtä, jota haluan tehdä. Oliko siitä mitään hyötyä, jää nähtäväksi.

  Ei turhempaa työttömien kyykytystä ole, kuin nämä kaikki erilaiset palkattomat toimenpiteet. Onhan niiden täydellinen hyödyttömyys jo moneen kertaan todettu.

  VastaaPoista