tiistai 7. lokakuuta 2014

Vihoviimeinen nöyryytysTyöttömänä työnhakijana TE-toimistossa oleminen tarkoittaa nöyryytyksiä nöyryytysten perään. Äskettäin tuli niistä tähän mennessä kaikkein pahin, eli tällainen esite: 


Tuonne ette minua saa, koska en katso kuuluvani toiminnan kohderyhmään. Elämänhallintani on kunnossa, kiitoksia vaan!

14 kommenttia:

 1. Olen ollut itse lähes kuusi vuotta työtömänä kunnes sairastuin vakavasti ja jäin sairauseläkkeelle viime kuussa.

  Tuollainen työttömien niputtaminen samaan syrjäytyneiden kimppuun on törkeää.

  Taitaa olla taas kysymys joidenkin moisen kuntoutuksen järjestäjien työllistämisestä. Varmaan ostetaan palvelut joltain kalliilta konsultilta.

  Minullekin tehtiin/tein useita aktivointisuunnitelmia - suoraan mappi ö oli niitten paikka.

  VastaaPoista
 2. Tätäkö se on? Ei se nyt niin kamalalta vaikuta:
  http://www.tampere.fi/perhejasosiaalipalvelut/sosiaalityo/aikuiset/sosiaalinenkuntoutus.html

  VastaaPoista
 3. En ole "elämänhallinnan vahvistamisen" tarpeessa, joten miksi menisin tuonne? Mene itse, jos ei kerran vaikuta niin kamalalta.

  Onneksi minulle ilmaantui muuutakin tekemistä (ei tosin työtä), josta kerron myöhemmin.

  VastaaPoista
 4. Voivoi ja lämmin leipä... Nää on taas "näitä" kursseja. Tosiaan meistä on moneksi. On paljon aktiivisia ja elämänmyönteisiä joita ei todellakaan pitäisi niputtaa tuohon, niin kuin jo mainittiinkin. Käytännössä näistä kursseista ei ole työnsaannin kannalta mitään hyötyä, siis muille kuin kurssin järjestäjille ja vetäjille. Löysin myös itse eräänlaisen mahdollisuuden pitää aivot töissä,mutta eri asia on onnistunko pääsemään mukaan. Toivottavasti...

  VastaaPoista
 5. Minä taas - vaikka en vielä virallisesti ole työtön, koska nautiskelen irtisanomisajan palkkaa - toivoisin pääseväni jonnekin jossa uutta tilannettani käsiteltäisiin. Tuntuu aivan kummalliselta, kun on tullut potkaistuksi pois pehmoisesta pesästä, työpaikasta. Ei ole ketään, joka ottaisi kantaa uuteen tilanteeseeni ja elämääni. Kukaan ei neuvo tai auta. Minä olisin iloinen, jos minut kutsuttaisiin jonnekin, huomioitaisiin.

  VastaaPoista
 6. sorry mutta tuo kurssi oli nastaa
  ja kuntouttavakin on kivaa
  nimim. kokemusta on tuosta kurssista, ruokaa sai kurssipäivänä, välillä tehtiin itsekin

  VastaaPoista
 7. Enpä pistäisi pahakseni, jos tuollaiseen pääsisin. Ottaisin sen sellaisella uteliaalla asenteella, että katsotaan nyt, onpahan sitten tuokin nähty.

  VastaaPoista
 8. Kiva, että jotkut jopa pitävät sosiaalisesta kuntoutuksesta! Toisille se varmasti sopii ja toisia ei kiinnosta eivätkä he koe sellaista tarpeelliseksi. Minua ei ole onneksi sinne mitenkään "pakotettu" eikä "määrätty". Minulle vain lähetettiin ko. esite. Toistaiseksi vaikuttaa siis olevan vapaaehtoista.

  Uuden etsijää kehotan ottamaan selvää paikkakuntansa työttömille kohdistetusta toiminnasta. Olin täällä Tampereella jonkin aikaa mukana sellaisessa kuin Piotty-projektissa (nykyään Uratehdas), jossa oli tarjolla keskusteluryhmiä, koulutusta ja vertaistukea. Tunsin vain itseni ulkopuoliseksi, koska siellä oli enimmäkseen vasta äskettäin työttömäksi joutuneita henkilöitä pitkällä työkokemuksella. En kokenut kuuluvani siihen joukkoon, mutta sosiaalisesta kuntoutuksestakaan tuskin vertaisryhmääni löytäisin...

  VastaaPoista
 9. Uuden etsijä,
  jos yhtään sopii sinun alaasi, niin mene Uratehtaalle kuuntelemaan luentoja ja juttelemaan ihmisten kanssa. Minä löysin sieltä vertaistukea, samassa tilanteessa olevia ihmisiä ja sain uusia kavereita. Suosittelen.

  VastaaPoista
 10. Kiitos vinkistä! Täällä pääkaupungissa vastaava toimija on OTTY, olen jo katsellutkin sopivaa tilaisuutta mennä mukaan.

  VastaaPoista
 11. Hienoa, että tiedät arvosi. Täysin pebastahan tuo onkun yritetään kuntouttaville kursseille pistää. Kaikki eivät tajua kieltäytyä epätoivoisina ja joutuvatkin ojasta allikkoon.

  VastaaPoista
 12. Minua ei (ainakaan vielä) yritetty pistää tuonne, minulle vain lähetettiin ko. esite. Jos olisi yritetty, niin kieltäytymiseen tuskin olisi muuta mahdollisuutta kuin poistua vapaaehtoisesti "työkkärin" listoilta.

  Onneksi pääsin työvoimakoulutukseen, niin minun ei tarvitse toistaiseksi pelätä mahdollista sosiaaliseen kuntoutukseen pakottamista!

  VastaaPoista

 13. "Jos olisi yritetty, niin kieltäytymiseen tuskin olisi muuta mahdollisuutta kuin poistua vapaaehtoisesti "työkkärin" listoilta."

  Tämähän tässä tarkoitus onkin, että saavat ihmiset tekemään ratkaisevan poistumisliikkeen. Tuolileikkiä tarjotaan meille työttömillekin ja tämä sosiaalinen kuntoutus on yksi leikki muiden seassa. Ei sitä pidä tosissaan ottaa. Sosiaalista kuntoutusta tarjotaan myös ihmisille jotka sitä eivät tarvitse. Näillä "kuntoutuksilla" kaupunki välttää pitkäaikaistyöttömistä koituvat sakkomaksut. Siitä tässä on pääasiassa kyse...ei siis siitä että joku oikeasti tarvitsisi esim. "sosiaalista kuntoutusta".

  VastaaPoista
 14. Maksaa se ns. sosiaalinen kuntoutus myös kaupungille!Enemmän vai vähemmän kuin sakkomaksut?

  VastaaPoista