keskiviikko 29. lokakuuta 2014

ApuaPyydän, jättäkää minut rauhaan nöyryyttäviltä ja loukkaavilta ”auttamis”-toimiltanne! Luullakseni ja toivoakseni tuo ns. avun saaminen ei kuitenkaan ensi vuonna (vielä) koske minua, koska typon päätyttyä minua ei heti laskettane pitkäaikaistyöttömäksi, vaan vasta vuoden kuluttua siitä? Olen tällä hetkellä jo tavallaan ”avun” piirissä.

En tarvitse sosiaalista kuntoutusta enkä kuntouttavaa työtoimintaa. Palkkatukipaikka olisi ok, mutta eipä ole sellaista mistään tarjottu enkä ole omin avuin (en myöskään työhönvalmentajan avustuksella) sellaista mistään löytänyt… Oikea, palkallinen työpaikka on kuitenkin sellaista apua, mitä tarvitsisin.

5 kommenttia:

 1. Autetaan pakottamalla töihin ilmaiseksi, veikkaisin.

  VastaaPoista
 2. Kyse on varmaankin tälläisestä "auttamisesta". Lähinnä tässä autetaan kylläkin tuota maatilanomistajaa antamalla ilmaista työvoimaa.

  http://www.taloussanomat.fi/tyo-ja-koulutus/2014/09/24/yle-tyottomat-toihin-maatiloille-palkka-9-euroa-paiva/201413266/139

  Tämä on paluu historiaan. Esi-isämme olivat monet tilallisten torppareina ja mäkitupalaisina raatamassa. Sama on meidänkin kohtalo jollei satu tilaa omistamaan.

  VastaaPoista
 3. Enemmän apua=enemmän virkailijoita sörkkimässä työttömän tilannetta lienee se, mitä avulla tässä tarkotetaan.

  Mitäpä se auttaa, istuuko tapaamisessa TE-keskuksen virkailijan ohella vielä Kelan ja kunnan sosiaalitoimenkin edustaja? Eivät he voi muuttua niiksi sadoiksi tuhansiksi työpaikoiksi, joita Suomesta nyt puuttuu.

  Sen sijaan he voivat tehokkaasti vahvistaa työttömässä sitä tunnetta, että koska häneltä puuttuu työpaikka on viranomaisilla oikeus läpivalaista hänen koko elämäntilanteessa kotioloja myöten.

  Työn puute tekee ihmisestä sosiaalitapauksen, vaikka mitään muuta syytä kohdella ihmistä sellaisena ei olisi.

  Anti Materia

  VastaaPoista
 4. Enemmän apua = enemmän duunia pikkuvirkamiehille ja paperinpyörittäjille, eli Kelan, soskun ja työkkärin virkailijoille = enemmän paskaa niskaan työttömälle.

  VastaaPoista
 5. Postaukseni pointti onkin juuri se, että "apu" on sellaista, mitä ei oikeastaan kukaan halua tai tarvitse. Väkisin tehty ns. auttaminen kääntyy itseään vastaan.

  VastaaPoista