keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Perustelua pukkasiSain äskettäin perusteltua itseni ensin typo-koulutuksen haastatteluun asti (viime syksynä en saanut edes kutsua haastatteluun). Kirjoitin sähköisen hakulomakkeen 800 merkin perustelukohdan lähes täyteen ”merkkejä”, ja joka lauseessa oli perustelu, miksi valita juuri minut koulutukseen. Hakijoita oli yli 200, ja haastatteluun kutsuttiin alle 40. Näemmä onnistuin jatkamaan samaa linjaa myös haastattelussa, koska tulin hyväksytyksi koulutukseen. 

Haastattelijoina oli kaksi keski-ikäistä naista. Jo on aikoihin eletty; keski-ikäinen nainen auttaa toista mäessä! (Kokemukseni tästä asiasta viimeisimmältä työpaikalta on nimittäin aivan päinvastainen…)  

No, syytä olikin, koska nyt sain jotain ohjelmoitua tekemistä ankealle syksylle ja talvelle (sekä keväälle). Olen niin kesäihminen, kun ikinä olla voi… Kevätkin on kivaa aikaa, koska se tietää kesän tuloa. 14 kommenttia:

 1. Mikä on typo-koulutus? Työvoimapoliittinen? Hienoa kumminkin, että pääsit minne halusit!

  Työkkärin piti soittaa minulle eilen, eivät soittaneet. No, en ole siis vielä työtön, ehkä he priorisoivat kiireellisemmät tapaukset. Minä olen jonkinlaisessa umpiossa kuusi kuukautta, ei töissä, ei työtön.

  VastaaPoista
 2. Työvoimapoliittisen koulutuksen hieman epävirallinen nimitys on typo-koulutus.

  VastaaPoista
 3. Hieno homma, että pääsit koulutukseen! Itsekin hakisin johonkin typo-koulutukseen, mutta tällä paikkakunnalla ei ole mitään minulle järkevää koulutusta. Suurin osa on ICT-alalta työttömäksi jääneille tarkoitettuja tai jotain hitsaajakoulutusta sun muuta. Työttömät luonnontieteilijät, kuten monet muunkin alan työttömät, on unohdettu aivan täysin.

  VastaaPoista
 4. Onnea koulutuspaikasta!
  Minulla juuri typo koulutus loppui viime viikolla, ihan tutkinto paperikin tuosta vuoden opiskelusta sai. Harmi vaan ettei mitään toivoa työllistymisestä. Meitä valmistui 10, joista yksikään ei ollut työllistynyt päätöspäivään mennessä, kahdella oli ehkä tilanne, muilla ei kerta kaikkiaan mitään. Mutta hienoahan se on kun pitkän työttömyysjakson jälkeen saa jotain päivittäistä tekemistä. Minäkin olin ollut työtön ennen koulutuksen alkua yli vuoden.

  VastaaPoista
 5. Puolestasi iloiten täältäkin! Ja tähän perään mehän-tämän-jo-tiesimme aiheeseen jopa ihan "työoikeuden professori Seppo Koskinen" tason ihmisen hämmästyttävä tulos.

  "- Siinä huomattiin, että jo yli 40-vuotiailla on työttömyyden kesto pidentynyt verrattuna edelliseen seurantajaksoon. Tästä voisi päätellä, että heillä on työhönotossa nyt suurempia ongelmia kuin aikaisemmin."

  "- Nuoremmilla, joiden ikä alkaa kolmosella, vastaavaa ei ole havaittavissa. "

  "Toinen syy nelikymppisten syrjään jäämiseen voi professorin mukaan olla siinä, että nuorempien taidot vastaavat paremmin työnantajien toiveita."

  http://www.iltasanomat.fi/tyoelama/art-1288748071131.html

  /Epäilevä

  VastaaPoista
 6. Kiitos onnitteluista! Tiedän kyllä varsin hyvin tuon tilanteen, ettei työllistymistä koulutuksen jälkeen todennäköisesti ole odotettavissa, mutta saanpahan ainakin CV:hen tuoreita päivämääriä ja nimenomaan jotain säännöllistä tekemistä.

  Mehän emme toki tienneetkään, että yli neljäkymppisiä syrjitään työnhaussa, vaan professorin täytyy se meille kertoa!

  VastaaPoista
 7. Onnittelen minäkin! Mukavaa aiankin, että sait jotain minne mennä päivittäin ja vaihtelua elämään, hienoa:)

  VastaaPoista
 8. Hienoa! Onneksi olkoon! Noihin koulutuksiinkin on niin vaikea päästä nykyään ja niin kuin noista sinun luvuistasi näkee, niin myös haastatteluun pääsy on jo tosi vaikeaa :-)

  Pääsin itse tämän vuoden puolella alkavaan typo-koulutukseen ja olen siitä tosi onnellinen! Se on uuden alan koulutusta eli varmasti tulen oppimaan paljon uutta. Sen pidemmälle en ole vielä miettinyt, se on ensi vuoden miettimisiä se.


  VastaaPoista
 9. Miten sulla kävi sen työhönvalmennuksen kanssa? Pikaisesti en löytänyt muuta kuin yhden postauksen jossa kerroit käyneesi valmentajan luona ensimmäisen kerran.

  VastaaPoista
 10. Onnea! Itse olen vasta perustelu- ja nöyryytysvaiheessa ;)

  kolumnisti.blogspot.fi

  VastaaPoista
 11. Kiitos vielä kerran onnitteluista!

  Kirjoitan seuraavassa postauksessani työhönvalmennuskokemuksesta.

  VastaaPoista

 12. Onnea! Saako kysyä onko koulutus vanhaa alaasi vai saatko uuden ammatin?

  Olen itsekin typo-koulutuksessa, ja kyllä se on avannut aivan uusia näköaloja, joten ei varmasti hukkaan mene.

  VastaaPoista
 13. Kyseessä on jälleen uusi yritys vaihtaa alaa (ja ammattia).

  Tosiaankin, koulutuksesta on yleensä aina jotain hyötyä.

  VastaaPoista
 14. Onnea, toivottavasti tärppää ihan työpaikkaan asti.

  Minullakin pakko-opiskelu taitaa olla ainoa vaihtoehto päästä pois aktivointipyörityksestä. Vaikka tehdä tutkintoa tutkinnon päälle ei pahemmin enää motivoi.

  VastaaPoista