tiistai 31. joulukuuta 2013

Vuonna 2013, osa 2



Heinäkuussa "lomailin" sekä koin huutavaa pulaa monestakin asiasta - ja koen toki edelleen, koska eihän tilanne ole tuosta miksikään muuttunut! Sain Rantakasvilta jälleen yhden tunnustuksen. Hän onkin ainoa, joka niitä blogilleni antaa ;-9

Elokuussa en alkanut mitään, sekä koin jälleen yhden musertavan pettymyksen.

Syyskuussa olin yhä "työmarkkinoiden käytettävissä". Työmarkkinat eivät vieläkään olleet kiinnostuneet minusta... En myöskään saanut kutsua työvoimakoulutuksen valintatilaisuuteen.

Tällainen anonyymi kommentti oli tullut ( 21.11) erääseen syyskuun postaukseen:
"Työttömällä on motivaatio ja nöyryys tuplattuna kuin heillä, jotka ovat vuosikausia olleet mahdollisesti tympääntyneitä ollakseen mukaviakaan. Millä tasolla em. henkilö olisi parempi kandidaatti kuin työtön. Sinäkin olet esimerkki siitä ettet halua maata työttömänä ja olet opiskellutkin ja tehnyt jotain työllistymisen eteen. Toivottavasti hakemuksesi ovat positiivisia ja haastatteluissa pessimismi ei näy. Jos ei, niin on rikos että olet työtön. Kuten se, että itsekin olen. Vuorotteluvapaat ovat ainoa työlaji joka suosii työttömiä, joten kyllä kiitos, paljon enemmän niitä työmarkkinoille! "

Hakemukseni lienevät melko neutraaleja enkä tiedä miten pessimismini näkyisi työhaastattelussa? Toki harvoissa työhaastatteluissa olen pyrkinyt olemaan positiivinen ja yrittänyt yli-innokkaasti(?) tyrkyttää itseäni töihin - siinä onnistumatta.

Lokakuussa sain pakkokutsun (työmarkkinatuen menettämisen uhalla) mennä TE-toimistoon pakkotiedotustilaisuuteen. Siellä olikin oikein miellyttävää (tai sitten ei).

Marraskuussa olin edelleen työttömyysvuorossa sekä muun muassa pohdiskelin työllisen ja työttömän ominaisuuksia.

Joulukuussa mietin muuria työttömän, työllisten ja työpaikkojen välillä sekä kadehdin hevonpaskatöitä. Halusin olla vaikka Direct Integration Developer tai International Usability Strategist. Keksin kyllä paljon oikeitakin työtehtäviä/ titteleitä, joissa tai joilla osaisin/voisin/ haluaisin työskennellä! Toivoin (salaa) joululahjaksi työpaikkaa ja erään kommentoijan mielestä minun tulisikin luoda itselleni työpaikka. Käytännön toteutus on kuitenkin paljon helpommin sanottu kuin tehty!

Olen saanut kirjoituksiin paljon hyviä kommentteja ja keskustelua on syntynyt. Haluan erityisesti mainita Nils Erik Willbergin loistavat kommentit. Jatketaan samaan tapaan! 
Tervetuloa lukijaksi, Anna Banana.

Hyvää - tai parempaa - uutta vuotta kaikille!

11 kommenttia:

  1. Parempaa uutta vuotta Sinullekin!

    VastaaPoista
  2. Parempaa Uutta Vuotta sinulle!!

    Olen lukenut blogiasi koko vuoden, muutaman kerran kommentoinutkin ja voin sanoa, että olen ollut samoilla linjoilla ja ajatuksilla monta kertaa... tulin itse irtisanotuksi alkuvuodesta 2013 pitkän työuran jälkeen ja muutos elämässä on ollut tosi suuri. Olen sen tyyppinen, mitä olet sanonut työssäoleviksi eli puhelias, positiivinen, hyvin kouluttautunut, hyvin ihmisten kanssa toimeentuleva ja ulospäin suuntautunut. Mutta ei se nykyään auta sekään, kun tulee irtisanotuksi ja hommat siirtyvät muille maille eivätkä enää takaisin tule tänne. Itselläkin on suunnitelmissa uudelleenkouluttautuminen, mutta ei niihin koulutuksiinkaan nykyään niin vaan mennä, paras oli yksi mihin hain: 274 hakijaa ja 20 paikkaa. Mutta ei aleta kokonaan toivottomiksi! :-)

    Kiitos blogistasi, jatkan lukemista myös ensi vuonna!!

    VastaaPoista
  3. Minulle blogisi on ollut ehdottomasti vuoden 2013 paras blogilöytö! Mielestäni näistä teksteistä saattaisi hyvinkin olla kirjaksi asti. Sen verran terävää ja aikuisen työttömän tilannetta monelta kantilta valottavaa tekstisi on. Tästä asiasta joka jo koskettaa satojatuhansia suomalaisia on kirjoitettu aivan liian vähän.

    Laitahan mietintään, ihan oikeasti!

    Annika

    VastaaPoista
  4. Kiitos kannustavista kommenteistanne!

    VastaaPoista
  5. Ehkä täältä löytyisi jotain vinkkiä ja näkökulmaa työnhakuun: toihinpotkijat.wordpress.com

    VastaaPoista
  6. tsemppiä alkaneelle vuodelle.
    Itsekin sain lopputilin lomautusten jälkeen 5-kymppisenä insinöörinä. Kouluttauduin uudelleen ja olin määräaikaisina ja sijaisina opiskelun ohella eläkeikään saakka. En sitten loppuvaiheessa kaivannutkaan vakityötä kun viimeisin työpaikkani oli todella kiva ja viihdyin, vaikka pätkätyöni oli katkolla vähän väliä.
    PS minä onnistuin hakemaan yliopistoon ns ylimääräisenä työkokemuksen perusteella eikä tarvinnut osallistua pääsykokeisiin.

    VastaaPoista
  7. Jos haluaa töitä, pitäisi olla niitä suhteita. Nykyisessä työpaikassanikin moni on tullut töihin suhteiden avulla eli ovat vanhoja tuttuja jostain menneisyydestä tai isä on johtajan kaveri jne. Itse sain töitä kävelemällä firman konttorin ovesta sisään ja kysyin töitä, (minulla kävi tuuri.) Työpaikkahaastatteluissa voidaan kysyä kaikenlaista maan ja taivaan väliltä ja toisaalta jotkut saavat työpaikan vain sen takia kun sattuvat tuntemaan oikean henkilön.

    VastaaPoista
  8. Tuolla töihinpotkijoiden sivuilla on joitain kiinnostavia juttuja, kuten työmarkkinakelpoisuuden testaus. Sain siitä mielestäni yllättävän hyvät pisteet - täytyykin palata siihen jossain tulevassa postauksessa.

    Emmi, kiitos tsempeistä. Mille alalle kouluttauduit?

    VastaaPoista
  9. Ihan yliopistossa suoritin informaatiotieteen maisterin tutkinnon ja informaatikkona kirjastossa olin sitten. Aikuisopintorahalla pärjäsi aika hyvin.

    VastaaPoista
  10. Minä olen suorittanut (avoimessa yliopistossa) informaatiotieteistä perus- ja aineopinnot, jotka eivät ole auttaneet minua työllistymisessä. Lisäksi opinnoista ei ole mitään ns. avoimen väylää tutkinto-opiskelijaksi, ja pääsykokeiden kautta en pääse opiskelemaan (kokeiltu on sekin).

    Kirjastoalan työllisyys ei tällä hetkellä muutenkaan näytä erityisen ruusuiselta, mutta kirjastossa työskentely kyllä kiinnostaisi minua kovasti!

    VastaaPoista
  11. YT-neuvotteluja taas käydään monessa yrityksessä. Kurjaa aikaa työntekijöille.
    Toivottavasti tämä vuosi on parempi sinulle TOIvoton työtön.

    VastaaPoista